LISTA: Bästa Champions League-finalerna någonsin

LISTA: Bästa Champions League-finalerna någonsin

Vilken är den bästa Champions League finalen? Här går vi igenom de bästa Champions League-finalerna någonsin!

Bästa Champions League-finalen? Bästa Champions League final någonsin? Vilka är de bästa Champions League-finalerna genom tiderna? Det finns många olika sätt att bedöma vilken som är den bästa Champions League-finalen någonsin. Allt från de finaler då det blivit flest mål till de med mest spänning eller något annat som alla fotbollsälskare gillar som mest.

Idag, lördag den 10 juni spelas Champions League-finalen och det återstår att se ifall det blir Manchester City eller Inter som tar hem guldet och de stora prispengarna i Champions League. Innan dess ska det dock spelas åttondelsfinaler, kvartsfinaler och semifinaler. Se och spela på fotboll live =>

LISTA- Bästa Champions League-finalerna någonsin

Bästa Champions League-finalen någonsin

Vilka skulle du vilja se i final? Frågan är vad som krävs för att få till den bästa Champions League-finalen? Real Madrid vs Bayern München? En bra final ska ha allt, spänning, mål, hårt spel och taktiskt kamp mellan de båda tränarna som måste visa hur bra matchcoacher de är. Vi har sett många bra Champions League-finaler genom tiderna, vissa har varit mer förutsägbara än andra men när man väl suttit framför TV:n eller varit på plats på en av världens största fotbollsarenor för att se matchen har det ändå blivit spännande. Mycket beror på stämningen på arenan och sällskapet man har runt omkring sig för att se en av fotbollsvärldens största matcher och därför är det upp till var och en att avgöra vilken final som varit den bästa.

Vilka är de bästa Champions League-finalerna någonsin

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med de tio bästa Champions League-finalerna någonsin. Kriterierna är allt från stämning, spänning och målskörd. Ta en titt på listan och kommentera vad du tycker och tänker, kanske har du andra åsikter.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som lästs av flera tiotusentals läsare. De har handlat om allt möjligt inom fotbollsvärlden men några som är relevanta för Champions League är de om spelarna som gjort flest mål på frispark i Champions Leagues historia, de snabbaste målen i Champions League och de sämsta spelarna som vunnit Champions League. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med de bästa Champions League-finalerna någonsin. Samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån. Se och spela på fotboll live =>

10. AC Milan 4-0 FC Barcelona (1994)

LISTA: Bästa Champions League-finalerna någonsin

Bildbyrån

FC Barcelona kom till finalen som favoriter men Fabio Capellos manskap spelade ut det spanska storlaget. Massaro (2)Savicevic och Desailly stod för målen. Detta är den första finalen på listan. AC Milan var nästan ostoppbara under 90-talet. Här gjorde man hela fyra mål på Barca i finalen.

9. Ajax 1-0 AC Milan (1995)

Milan ville 1995 ta sig sjätte titel och därmed få lika många som Real Madrid, men holländarna hade andra tankar. Rijkaard assisterade Kluivert som gjorde det avgörande målet. Återigen var Milan i final. Denna gång fick man dock se sig besegrade. Detta av Ajax som hade ett otroligt lag denna säsong.

8. Borussia Dortmund 3-1 Juventus (1997)

Tyskarna vann sin första och enda Champions League-titel då de var underdogs. Paul LambertRiedle och Ricken gjorde tyskarnas mål medan Alessandro Del Piero nätade för Juventus. Dortmund var i finalen igen 2013 men förlorade mot Bayern München. Båda finalerna var minnesvärda men denna var snäppet bättre. Se och spela på fotboll live =>

7. Manchester United 2-1 Bayern München (1999)

Bayern München hade ena handen på pokalen men Alex Fergusons mannar gjorde två mål på stopptid, detta genom Ted Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer. Detta är en av de mest svängiga finalerna vi fått se. Solsjkær är numera tränare för The Red Devils. Frågan är om han kan vinna titeln även som tränare i klubben.

6. Bayer Leverkusen 1-2 Real Madrid (2002)

Bästa Champions League final

Bildbyrån

Champions League-finalen 2002 kommer kommas ihåg efter Zinedine Zidanes mästerverk vid det andra målet som blev det avgörande. Inlägget från vänsterkanten mötte Zidane med en snygg volley som gav Real Madrid sin nionde CL-titel. Efter denna final skulle det dröja hela 12 år innan marängerna vann nästa titel i turneringen.

5 bästa Champions League-finalerna någonsin

Här är topp 5 bästa finalerna i Champions League

5. AC Milan 3-3 Liverpool (2005)

En av de bästa Champions League-finalerna är finalen mellan AC Milan och Liverpool 2005. Det är den största återhämtningen som någonsin gjorts i Champions League gjordes av Liverpool i finalen mot AC Milan. Italienarna hade ledningen med 3-0 i halvlek men Premier League-laget med Rafael Benítez i spetsen lyckades vända till 3-3 i den andra halvleken och kunde därefter vinna efter straffläggning. Detta är nog den mest galna final vi fått se i modern tid. Känslorna för lagens fans måste varit som en berg- och dalbana under matchen i turkiska Istanbul.

4. Barcelona 2-0 Manchester United (2009)

FC Barcelonas tredje titel om kom de regerande mästarna Manchester UnitedSamuel Etoo och Leo Messi stod för målen i matchen.

3. Barcelona 3-1 Manchester United (2011)

Två år senare var det dags för samma lag igen att mötas och utgången blev den samma. Pedro, Messi och David Villa stod för spanjorernas mål medan Wayne Rooney gjorde mål för engelsmännen.

2. Bayern München 2-1 Borussia Dortmund (2013)

Bästa Champions League-finalerna

Bildbyrån

2013 spelades en heltysk final mellan Bayern München och Borussia DortmundMünchen tog ledningen genom Mario Mandzukic men i den andra halvleken kvitterade Ilkay Gündogan på straff. Det avgörande målet gjordes av Arjen Robben.

1. Real Madrid 4-1 Atlético Madrid (2014)

Den bästa Champions League-finalen är den som spelades 2014. Real Madrids tionde Champions League-titel kom 2014 efter att med nöd och näppe slagit stadsrivalen Atlético Madrid. Det var det rödvitrandiga laget som tog ledningen genom Diego Godín i den första halvleken. Tre minuter in på tilläggstiden nickade dock Sergio Ramos in 1-1 vilket gjorde att matchen gick till förlängning. Matchen slutade 4-1. Detta anser vi är den bästa Champions League-finalen.

Läs mer om de bästa Champions League-finalerna någonsin och annat

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply