LISTA: Flest mål på frispark i Champions Leagues historia

Champions League Slutspel spelschema + lottning

Mest antal mål på frispark i Champions Leagues historia

Champions League är den största fotbollsturneringen i hela världen. Det finns få andra event som drar så mycket uppmärksamhet till sig som den. Samlade i ett antal matcher finns några av världens bästa spelare som representerar några av världens bästa lag. Streama City vs Real live online här!

Det finns tränare som har vunnit turneringen mer gånger än andra, spelare med mer Champions League titlar än en vanlig människa har skor och spelare som har gjort riktigt många mål under turneringens gång. Rekord slås hela tiden, som de snabbaste gjorda målen i Champions League till exempel.

Dessa matcher handlar enbart om att luta sig tillbaka för att se några av de bästa spelarna i världen kämpa mot varandra i ett försök att ro hem den åtråvärda bucklan. Vi har Cristiano Ronaldo, som huserar någonstans i toppen av Champions Leagues skytteliga, och company i Real Madrid som skall ta sig an Manchester City med Sergio Aguero på topp. Vi har även Griezmann och Torres på topp i ett defensivt starkt Atletico Madrid som möter Bayern München, det maskindrivna tyska lagbygget.

Flest gjorda mål på frispark i Champions Leagues historia

Det är många matcher som leder upp till finalen och man hinner med att åskåda många bra gjorda matcher fram till den sista avgörande matchen i mitten av maj. Man får se några av de bästa spelarna i världen göra sitt bästa för att hjälpa sitt lag att nå ända fram, men det finns även dåliga spelare som har lyckats med att vinna pokalen.

Champions League är en blandning av allt det som är spännande med fotboll. Utöver den här listan så har vi på Silly Season Sverige massor av listor som man kan ta sig en titt på, till exempel tio fakta om jamie Vardy, Europas tio bäst betalda spelare 2022 och U21 spelarna som har ökat mest i värde 2022. Dessa och mycket mer efter att vi har gått igenom flest mål gjorda på frispark i Champions Leagues historia.

6. David Beckham – 7 mål

David Beckham har ett sätt att slå frisparkar på som är riktigt förtrollande att se. I Champions League har han gjort sju mål direkt på frispark. Sättet som han smeker bollen på lämnar både målvakt såväl som åskådare trollbundna.

5. Roberto Carlos – 7 mål

Roberto Carlos är för många en av de bästa frisparksskyttarna i historien. Till skillnad från Beckham så smeker inte Carlos bollen utan där är det styrka och kraft som gäller för att borra in bollen i nätet bakom målvakten. Carlos och Beckham ligger på samma antal mål gjorda från frisparkar.

4. Rivaldo – 8 mål

Rivaldo har varit en stor ikon för många Barcelona fans. Brasilianaren lyckades med att göra åtta stycken mål direkt på frispark i Champions League. Rivaldo var en stor spelare på många sätt och en riktig hejare på att dra iväg missiler till skott eller spela med läskig precision.

3. Juninho Pernambucano – 10 mål

Juninho Pernambucano har lyckats med att göra 10 mål från direkta frisparkar i Champions League. Brasilianaren var dessutom en riktig specialist, speciellt på långskott. Den styrka och precision som han fick iväg dem med bidrog till ett rikt målkonto.

2. Alessandro Del Piero – 11 mål

Alessandro Del Piero blir tvåa på denna lista men ligger delad etta med 11 mål gjorda från direkta frisparkar i Champions League. Han är ihågkommen för sin förmåga att slå in riktigt snygga frisparkar och ses som en av de bästa italienska spelarna av sin tid.

1. Cristiano Ronaldo – 11 mål

Cristiano Ronaldo tar förstaplatsen, delad med Del Piero, med 11 gjorda mål på direkta frisparkar i Champions League. Hans elfte gjorda mål på en direkt frispark var gjord mot Wolfsburg i kvartsfinalen av Champions League 2021/2022. Det är sant att den genomsnittliga frisparken inte är så hög, men när portugisen får till den där bollen på rätt sätt så är den svåråtkomlig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply