Topp 10: Spelare till Afrikanska Mästerskapen 2024 från Premier League

bet365

Premier League spelare till Afrikanska Mästerskapet 2024

Bästa spelare till Afrikanska Mästerskapen 2024 från Premier League? Afrikanska mästerskapet 2024 drar igång den här månaden och i år är det Elfenbenskusten som står som värdnation när 16 deltagande länder ska göra upp om mästerskapstiteln. Den första matchen spelas den 13 januari mellan Elfenbenskusten och Guinea-Bissau och årets turnering är den 34:a upplagan genom tiderna. Egypten är det lag som vunnit flest Afrikanska mästerskap under åren och vi kommer att få se många bekanta spelare ute på fotbollsplanerna när mästerskapet sparkar igång. Se och spela på AFCON live =>

Men har du koll på vilka spelare från de europeiska ligorna som är på väg till Afrikanska mästerskapet 2024? Vilka är de bästa fotbollsspelarna i Afrikanska mästerskapet 2024? I den här listan går vi igenom vilka Premier League-klubbar som skickat iväg sina spelare till turneringen.

Premier League-spelare till Afrikanska Mästerskapet 2024

Vilka är favoriter till att vinna Afrikanska mästerskapet 2024?

Just nu ligger Elfenbenskusten (4,50) bra till att ta hem guldet igen. Det beror på att de har några av de bästa spelarna från Premier League i truppen. Elfenbenskusten har sex spelare från Premier League i truppen, vilket är fler än något annat lag.

Tack var detta så är Elfenbenskusten (4,50) spelbolagens förhandsfavorit att vinna det afrikanska mästerskapet i fotboll 2024. Andra lag som förväntas vinna är Senegal (6,00) och Algeriet (7,00), men även Marocko (8,00).

SE ÄVEN: De tio dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

Odds vinnare 2024 Unibet
Elfenbenskusten 4,50
Senegal 6,00
Algeriet 7,00
Marocko 8,00
Egypten 9,00
Elfenbenskusten 10,00

Odds uppdaterade 4/1-2024. Se senaste odds här =>

Bästa Premier League-spelarna till Afrikanska Mästerskapen 2024

Bästa Premier League-spelarna till Afrikanska Mästerskapen 2024

Nedan följer några spelare från andra stora europeiska ligor som Ligue 1, La Liga och Serie A som kommer att delta i Afrikanska mästerskapet 2024.

  • Serge Aurier (PSG), Elfenbenskusten
  • Aymen Abdennour (Valencia), Tunisien
  • Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Ghana
  • Medhi Benatia (Juventus), Marocko

Premier League spelare i Afrikanska Mästerskapen 2024

Spelare till Afrikanska Mästerskapet 2024 från Premier League? Vilka engelska spelare spelar i afrikanska cupen? Totalt 22 spelare kommer att delta i Afrikanska Mästerskapen 2024. De lag som saknar spelare i Afrikanska mästerskapen är Chelsea, Manchester City, Tottenham, WBA, Burnley, Middlesbrough och Swansea. Här följer vilka vi på Silly Season Sverige tror kommer ha störst betydelse för sina länder:

10. Mame Biram Diouf (Senegal)

Mame Biram Diouf spelar till vardags för Stoke City och kommer att representera Senegal Afrikanska mästerskapet 2024. 

Anfallaren har tidigare spelat i klubbar som Manchester United och Hannover 96, men har sedan 2014 tillhört Stoke där han gjort 50 matcher för klubben.

9. Max Gradel (Elfenbenskusten)

Max Gradel spelar till vardags för Bournemouth och kommer att representera Elfenbenskusten Afrikanska mästerskapet 2024. 

Gradel gick under förra veckan ut med nyheten om hans tuffa uppväxt som präglats av våldsamheter i hemmet, där fotbollen blev hans räddning. Var en del av det lag som vann Afrikanska mästerskapet i fjol och har tidigare spelat för Ligue 1-klubben Saint-Etienne.

8. Cheikhou Kouyaté (Senegal)

Cheikhou Kouyaté spelar till vardags för West Ham och kommer att representera Senegal Afrikanska mästerskapet 2024.

Kouyaté spelar helst centralt i banan och har både defensiva och offensiva egenskaper. Hans främsta styrka är dock närkampsspelet och han ger sig sällan i en duell. Har tillhört West Ham sedan 2014.

7. Andre Ayew (Ghana)

Andre Ayew spelar till vardags för West Ham och kommer att representera Ghana Afrikanska mästerskapet 2024.

Ayew anslöt sig till West Ham från Swansea för 20,5 miljoner pund inför säsongen efter endast ett år i den walesiska klubben. Har stor rutin av landslagsspel då han representerat Ghana sedan år 2007.

6. Eric Bailly (Elfenbenskusten)

Eric Bailly spelar till vardags för Manchester United och kommer att representera Elfenbenskusten Afrikanska mästerskapet 2024.

Försvararen har hyllats stort av José Mourinho för sin snabbhet och har enligt honom varit saknad när han inte varit tillgänglig för spel. Är endast 22 år och har flera år på den absoluta toppnivån framför sig om han får hålla sig skadefri.

5. Idrissa Gana Gueye (Senegal)

Idrissa Gana Gueye spelar till vardags för Everton och kommer att representera Senegal Afrikanska mästerskapet 2024.

Gueye är väldigt duktig i uppspelsfaserna då han ofta tar med sig bollen centralt i banan. Beskrivs ofta som en ”perfektionist” som sällan tappar bollen.

4. Mohamed Elneny (Egypten)

Mohamed Elneny spelar till vardags för Arsenal och kommer att representera Egypten Afrikanska mästerskapet 2024.

Transfersagan om Elneny präglade hela transferfönstret förra vintern men till sist lämnade han FC Basel för Arsenal. Mittfältaren kommer med största sannolikhet att ha en avgörande roll för Egyptens del.

3. Islam Slimani (Algeriet)

Islam Slimani spelar till vardags för Leicester och kommer att representera Algeriet Afrikanska mästerskapet 2024.

Slimani anslöt sig till Leicester inför säsongen och har hunnit visa prov på riktigt fina kvalitéer. Har stått för 6 mål den här säsongen hos sin nya klubb.

2. Riyad Mahrez (Algeriet)

Riyad Mahrez spelar till vardags för Leicester och kommer att representera Algeriet Afrikanska mästerskapet 2024.

Mahrez och hans Leicester var förra säsongens stora utropstecken i Premier League och tack vare hans fina insatser belönades han med priset som årets bäste spelare (Player Of The Year). Den här säsongen har han hittills mäktat med 7 mål.

1. Sadio Mane (Senegal)

Sadio Mane spelar till vardags för Liverpool och kommer att representera Senegal Afrikanska mästerskapet 2024.

Mané har imponerat stort den här säsongen och varit en tongivande spelare för Liverpool. Anslöt sig i somras från Southampton men har redan bevisat att han hör hemma på Anfield.

Spelare till Afrikanska Mästerskapen 2024 från Premier League

Läs mer om Afrikanska mästerskapet 2024

Afrikanska Mästerskapen 2024 spelschema
Afrikanska Mästerskapen 2024 Grupper
Afrikanska Mästerskapen 2024 vinnare
10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply