Lista: Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen

Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2024 – så ser Afrikas bästa startelva ut i fotboll 2024! AFCON 2024!

Afrikanska mästerskapen 2024 har dragit igång i värdlandet Gabon och det är en stor turnering för alla de afrikanska lagen, som vill mäta sig med varandra för att lyckas bena ut vilka det är som är det bästa laget i afrikanska mästerskapen 2024. Många stora stjärnor har lämnat sina klubbar under denna period för att ansluta till sitt landslag och bidraga med vad de kan för att hjälpa sitt lag ta sig vidare i tävlingen.

I turneringen gör Afrikas bästa fotbollsspelare upp om titeln att bli Afrikas bästa fotbollslag och genom åren har vi fått se Afrikas bästa fotbollsspelare genom tiderna representera sina länder och ta sina nationer till framgång.

Vilken kanal sänder Afrikanska Mästerskapen 2024? Inga svenska kanaler visar Afrikanska Mästerskapen 2024 på TV. Däremot så kan du se gratis Afrikanska mästerskapen live stream hos en rad spelbolag. Se och spela på AFCON live =>

Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2024 - så ser Afrikas bästa startelva ut i fotboll 2024!

Bästa startelvan i AFON 2024 – här bästa spelarna i AFCON 2024!

Bästa afrikanska fotbollsspelare i ANC 2024? Fotboll är en lagsport, det finns det ingen tvekan om, men en del individer är bättre än andra. Har du någonsin fantiserat om att sätta ihop ett eget lag med enbart de bästa spelarna?

På Silly Season Sverige har vi satt ihop en startelva med enbart de bästa fotbollsspelarna i de afrikanska mästerskapen, men innan vi dyker ner i denna saftiga lista kan vi även passa på att tipsa om en del andra populära listor, till exempel tio talanger som kan få sitt genombrott under afrikanska mästerskapen, topp nio mest extrema fotbollsplanerna och åtta spelare som älskade att spela med Wayne Rooney. Se och spela på AFCON live =>

Bästa målvakt: Fabrice Ondoa, Kamerun

Är förstemålvakt för Kamerun nu, likt han var för två år sedan. Men den blott 21-årige målvakten har inte haft en särskilt framgångsrik klubbkarriär, så vi får hoppas att hans landslagskarriär utvecklas något bättre. Ondoa spelar i Sevilla men har hittills enbart dykt upp i matcher för reserverna.

Bästa backarna i afrikanska mästerskapen 2024

Här är backarna som ingår i Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2024. De bästa backarna utgörs av försvarare som spelar för Elfenbenskusten, Senegal och Marocko.

Försvarare – Serge Aurier, Elfenbenskusten

Mittbacken kommer att hoppas på att få återuppleva ännu ett guldfyllt år likt 2015, då han tillsammans med Elfenbenskusten tog hem hela turneringen. Han klassas som en av de bästa mittbackarna i turneringen med hästlängder och för både klubb som land är han ett förstaval. Aurier är en av de bästa afrikanska fotbollsspelarna i detta nu.

Försvarare – Kalidou Koulibaly, Senegal

Försvararen är född i Frankrike, men Koulibaly valde trots det att representera Senegal i landslagssammanhang och detta kommer att bli hans andra turnering. Den 25-årige Napoli-försvararen är högt uppskattad på transfermarknaden och Chelsea jagade honom för dryga 50 miljoner pund i somras.

Försvarare – Mehdi Benatia, Marocko

Benatia är en annan högt klassad försvarare, som för närvarande är på lån från Bayern München i Juventus, då han har haft svårt att prestera kontinuerligt och knipa åt sig  en startplats. Detta är dock inget problem i Marocko, där försvararen har fått äran att dra på sig kaptensbindeln för landet.

Försvarare – Eric Bailly, Elfenbenskusten

Manchester Uniteds Bailly får även han en plats i elvan, där i försvarslinjen. Den blott 22-årige försvararen kostade United 30 miljoner pund när han kom till England i somras, men har redan lyckats bevisa för José Mourinho och co. exakt varför de betalade så mycket för honom, med stundtals väldigt starka insatser.

Bailly är för närvarande en av världens dyraste försvarsspelare efter flytten från Villarreal till Manchester United. Se och spela på AFCON live =>

Bästa startelvan i AFON 2024 - här bästa spelarna i AFCON 2024!

Bästa mittfältarna i afrikanska mästerskapen 2024

Här är mittfältarna som ingår i Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2024. De bästa mittfältarna utgörs av mittfältare som spelar för Elfenbenskusten, Ghana, Algeriet, Senegal och Egypten.

Mittfältare – Franck Kessie, Elfenbenskusten

Den blott 20-årige mittfältaren har en mycket ljus framtid framför sig, och är redan jagad av många storklubbar i Europa. Han har en liknande stil som landsmannen Yaya Toure i sin tekniska skicklighet, stark i dueller men därtill också målfarlig.

Mittfältare – Thomas Partey, Ghana

Partey dyker upp från ingenstans och skall nu göra sitt första afrikanska mästerskap för Ghana. Den 23-årige mittfältaren tillhör Atlético Madrid i vanliga fall och förra säsongen blev han inbytt i Champions League-finalen, men tillhör fortfarande utkanten av truppen.

Mittfältare – Riyad Mahrez, Algeriet

Mahrez hade ett riktigt fint 2016 och för honom kan det bli svårt att toppa det, då han lyckades vinna Premier League tillsammans med Leicester City och dessutom fick mittfältaren en massa individuella priser. Men att göra sitt bästa för att leda Algeriet mot en seger i de afrikanska mästerskapen är inte en dålig start på det nya året.

Mittfältare – Sadio Mane, Senegal

Mane är en av årets bästa värvningar i Premier League och han har redan lyckats gå upp på toppen som Liverpools bäste målgörare efter halva säsongen samt bidragit med sin del för att göra Liverpool till seriösa titelutmanare inför vårens upplopp. Även för sitt land är han stark.

Mittfältare –  Mohamed Salah, Egypten

Salah tillbringade en mardrömstid i Chelsea, men efter flytten till Serie A och Roma har han lyckats utvecklas till en av de farligaste spelarna i den italienska ligan. Även för Egypten kommer han att utgöra ett stort hot. Se och spela på AFCON live =>

Bästa anfallarna i afrikanska mästerskapen 2024

Här är anfallarna som ingår i Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2024. De bästa anfallarna utgörs av en forward och det är Pierre-Emerick Aubameyang som spelar för värdlandet Gabon.

Forward – Pierre-Emerick Aubameyang, Gabon

Aubameyang representerar värdlandet Gabon och behöver väl knappt någon introduktion. Borussia Dortmunds toppanfallare, som öser in mål i Bundesliga ständigt, är även lagkapten för sitt land och en av världens bästa anfallare. Det är första gången Gabon får ha hand om mästerskapen helt ensam och Aubameyang bär nationens förhoppningar på sina axlar.

Bästa startelva i AFON 2024 - här den bästa startelvan i AFCON 2024!

Läs mer om afrikanska mästerskapen i fotboll 2024

Ifall du är intresserad av Afrikanska Mästerskapet 2024 så kan du läsa mer om mästerskapen hos Confederation of African Football och nedan:

Här kan du läsa om vart du se AFCON genom live stream och på TV:

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply