Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Lista: Fem Champions League-semifinaler vi minns

Champions League-finalen 2019 börjar närma sig. Den 26 maj kommer Europas bästa klubblag att koras på Estadio Metropolitano i Madrid.

Innan vi når dit måste lagen till finalen utses. Det kommer att avgöras under den här och nästa vecka, när semifinalerna spelas. Under tisdagen kommer Real Madrid och Atletico Madrid att mötas på Santiago Bernabeu. Sedan ställs lagen mot varandra i ett returmöte på Vicente Calderon åtta dagar senare. Den andra semifinalen spelas mellan Monaco och Juventus. Det första mötet äger rum i Monaco på onsdag och returen spelas i Italien den nionde maj.

Ange din mailadress och tävla om en resa till Champions League-finalen i Madrid =>

Semifinalrundan i Champions League har innehållit mycket spänning genom turneringens historia. Därför har vi på Silly Season Sverige valt att lista fem Champions League-semifinaler som vi minns.

Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Fem minnesvärda semifinaler i Champions League

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit flera olika listor om Champions League. Bland annat har vi gått igenom fem klassiska hjältar i turneringens kvartsfinalertio lag som varit i final flest gånger och tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League. Innan ni tar en titt på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om fem Champions League-semifinaler som vi minns.

1. Liverpool-Chelsea 2005

Liverpool-Chelsea 2005

Säsongen 2004/2005 ställdes Liverpool mot Chelsea i semifinalen av Champions League. Det första mötet på Stamford Bridge slutade 0-0. Returen på Anfield var också jämn. Liverpool gjorde ett tidigt mål genom Luis Garcia, men var hela bollen över mållinjen? Än idag vet vi inte svaret på den frågan. Beslutet av domaren blev avgörande, eftersom att de röda vann med 1-0 och gick vidare.

I finalen besegrade Liverpool sedan Milan efter en otrolig vändning. 

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply