Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Champions League-finalen börjar närma sig. Den 29 maj kommer Europas bästa klubblag att koras på Olympastadion i Istanbul, Turkiet.

Innan vi når dit måste lagen till finalen utses. Det kommer att avgöras under den här och nästa vecka, när semifinalerna spelas. Under tisdagen kommer vi får se Real Madrid ta emot Chelsea på hemmaplan. På onsdag är det PSG – Manchester City som gäller. Redan veckan därpå är det dags för returmötena.

Semifinalrundan i Champions League har innehållit mycket spänning genom turneringens historia. Därför har vi på Silly Season Sverige valt att lista fem Champions League-semifinaler som vi minns.

Lista- 5 Champions League-semifinaler vi minns

Fem minnesvärda semifinaler i Champions League

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit flera olika listor om Champions League. Bland annat har vi gått igenom fem klassiska hjältar i turneringens kvartsfinalertio lag som varit i final flest gånger och tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League. Innan ni tar en titt på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om fem Champions League-semifinaler som vi minns.

1. Liverpool-Chelsea 2005

Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Säsongen 2004/2005 ställdes Liverpool mot Chelsea i semifinalen av Champions League. Det första mötet på Stamford Bridge slutade 0-0. Returen på Anfield var också jämn. Liverpool gjorde ett tidigt mål genom Luis Garcia, men var hela bollen över mållinjen? Än idag vet vi inte svaret på den frågan. Beslutet av domaren blev avgörande, eftersom att de röda vann med 1-0 och gick vidare.

I finalen besegrade Liverpool sedan Milan efter en otrolig vändning. 

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply