Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

bet365

Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Det är alltid stor uppståndelse när Champions League-finalen börjar närma sig. Det är i slutet av maj eller i början av juni varje år som det avgörs vilket lag som vinner Europas bästa klubblagsturnering. För att ta sig till final krävs det dock först att ta sig förbi flertalet andra omgångar, framför allt semifinalen som är det sista provet innan man tar sig till final. Det brukar vara väldigt hetlevrade matcher när det kommer till semifinal i Champions League och ofta blir det matcher som man aldrig glömmer, speciellt inte om ens eget lag spelar någon av matcherna.

Semifinalrundan i Champions League har innehållit mycket spänning genom turneringens historia. Därför har vi på Silly Season Sverige valt att lista fem Champions League-semifinaler som vi minns.

Champions League-semifinaler vi minns

Fem minnesvärda semifinaler i Champions League

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit flera olika listor om Champions League. Bland annat har vi gått igenom fem klassiska hjältar i turneringens kvartsfinalertio lag som varit i final flest gånger och tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League. Innan ni tar en titt på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om fem Champions League-semifinaler som vi minns.

1. Liverpool-Chelsea 2005

Lista: 5 Champions League-semifinaler vi minns

Säsongen 2004/2005 ställdes Liverpool mot Chelsea i semifinalen av Champions League. Det första mötet på Stamford Bridge slutade 0-0. Returen på Anfield var också jämn. Liverpool gjorde ett tidigt mål genom Luis Garcia, men var hela bollen över mållinjen? Än idag vet vi inte svaret på den frågan. Beslutet av domaren blev avgörande, eftersom att de röda vann med 1-0 och gick vidare.

I finalen besegrade Liverpool sedan Milan efter en otrolig vändning. 

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365