LISTA: Osannolika vändningar i Champions League

LISTA: Osannolika vändningar i Champions League

Osannolika vändningar i Champions League

Osannolika vändningar i Champions League? Vändningar i Champions League? Vilka är de bästa upphämtningarna i Champions League? Eller mest osannolika vändningar i Champions League? Champions League är en av fotbollens absolut finaste och största turneringarEuropas främsta klubblag gör upp om vilka som är bäst i kontinenten. Finns då något mer dramatiskt än att se ett lag hämta igen ett till synes omöjligt underläge? Se och spela på fotboll live =>

Se Champions League live online

Galna vändningar i Champions League genom

Osannolika vändningar i Champions League? Champions League är världens bästa och största fotbollsturnering för de allra bästa lagen, där mycket står på spel för de europeiska klubbarna som deltager. Där ära och prispengar står oerhört högt i kurs, och därmed gör lagen det mesta dem kan för att försäkra sig om att få spela vidare. De kämpar till den sista blodsdroppen och hämtar magiska krafter inifrån, och har en förmåga att kunna vända resultat som en pannkaka. När allting står på spel kan lag, som tidigare sett helt körda ut, återuppstå och kämpa tillbaka, och ibland lyckas de till och med vända resultatet till sin fördel. Se och spela på fotboll live =>

Topp 5: Bästa vändningarna i Champions League

Osannolika vändningar i Champions League? Liverpool vändning Champions League? I denna lista ser vi några av fotbollens mest spektakulära upphämtningar. Underlägena med något mål för mycket blir en historisk vändning och vinst. Det är dessa matcher som vi på redaktionen minns bäst. Jag är säker på att många av er också gör det.

6. Chelsea – Napoli

Chelseas vändning i Champions League mot Napoli

Foto: Bildbyrån

Chelsea låg rätt risigt till under sin titel-vinnande säsong. Det var nära att det inte blev någon pokal för Stamford Bridge-klubben. Detta efter att de förlorade mot Napoli i det första mötet i Italien, med hela 3-1. De lyckades vända på det hela och vann sedan 4-1 på hemmaplan i västra London. De gick vidare och vann sedan hela turneringen. Det var deras första Champions League-pokal.

5. Deportivo 4 – 0 AC Milan

Först ut på listan över de bästa upphämtningarna i Champions League hittar vi det klassiska dubbelmötet mellan AC Milan och Deportiva la Coruna 2003. Italienarna var regerande mästare och hade vunnit första mötet mellan lagen med 4-1 på San Siro. Då, i returmötet, lyckades Deportivo vinna med 4-0 för att gå vidare med sammanlagda 5-4. Detta blev historiskt, för inget lag hade hämtat igen ett sådant underläge under två matcher.

4. AS Monaco 3 – 1 Real Madrid

Efter att ha förlorat med 4-2 mot Real Madrid på Santiago Bernabeu trodde många att det var kört för AS Monaco. Det blev inte bättre när Los Blancos tog ledningen med 1-0 på bortaplan i returmötet. Då lyckades Ligue 1-laget jobba sig fram till en 3-1-ledning som tog dem vidare med hjälp av bortamålsregeln efter sammanlagda 4-4.

3. Manchester United – Bayern München

Ännu en Manchester United upphämtning på listan över de bästa comebackerna i fotbollshistorien. Denna gång var det matchen som kom efter Turin-bragden, nämligen finalen samma år mot Bayern München, som var storfavoriter redan inför turneringens start. Tyskarna dominerade nästintill hela matchen, och förutom deras tidiga 1-0-mål träffade man målramen, som med facit i hand räddade engelsmännen. På tilläggstid vaknade United till liv och skrev ett stycke fotbollshistoria. Man vände matchen med två mål på tilläggstid, först genom Teddy Sheringham efter 90+1 minuter, och sedan lyckades Ole Gunnar Solskjaer sätta punkt på en av fotbollens häftigaste upphämtningar någonsin. Allt detta i en final dessutom!

2. Liverpool – AC Milan 2005 – här är Liverpools vändning i Champions League mot AC Milan i finalen 2005!

Liverpool vändning Champions League? Denna lista innehåller även en av fotbollens mest famösa finalvinster. En otrolig vändning där Liverpool skrev fotbollshistoria när man lyckades vända ett kraftigt underläge och vann mot AC Milan Champions League-finalen 2005. Engelsmännen låg under ed 3-0 i halvtid, och med halva matchen kvar såg det kört ut. Maldinis och Hernan Crespos mål såg helt enkelt ut att vara något mål för mycket.

Liverpool klev dock ut i andra halvlek i ett rasande tempo, och redan efter en kvart (!) hade man kvitterat ställningen till 3-3 genom mål av Steven GerrardSmicer och Xabi Alonso.

Resultatet förblev 3-3, även efter förlängningen, vilket innebar att det skulle vara straffar som avgjorde matchen. Där blev Jerzy Dudek matchvinnare med sina straffräddningar, och Liverpool stod som segrare efter en av de bästa upphämtningarna i Champions League någonsin. Se och spela på fotboll live =>

1. Barcelona – Paris Saint-Germain

Barcelonas vändning i Champions League mot PSG

Foto: Bildbyrån

Den bästa upphämtningen i Champions Leagues historia? Sagomötet mellan Barcelona och Paris Saint-Germain blev historiskt. Den kvalificerar sig in som direkt etta på vår lista över Champions Leagues mest spektakulära upphämtningar. Detta efter två otroliga matcher.

PSG började med att krossa Barcelona 4-0 på Parc des Princes, och många trodde därmed att Barcelona var utslagna, och att PSG äntligen hade lärt sig att hantera Europa-spelet på riktigt. Men returmötet, som tog plats på Camp Nou, berättade en annan historia. Barcelona lyckades med att hämta upp underläget. Detta trots att PSG fick in ett mycket viktigt bortamål. Barcelona mäktade med att göra hela sex mål – varav två stycken var straffar – och vann i slutändan med 6-5.

Det blev en mycket kontroversiell historia där domaren hade en central roll. Det måste dock medges att Barcelona lade in en hög växel och visade att de ville vinna, mer än PSG.

Detta var alltså listan med osannolika vändningar i Champions League. Ta gärna en titt på mer info om turneringen på vår site.

Champions League-finalen 2022

Var spelas Champions League-finalen 2022? Champions League finalen spelas lördagen den 28 maj på i St. Petersburg, Ryssland. Här kan du läsa mer om var och vilka kanaler som sänder Champions League-final på TV!

liverpool vändning champions league

Läs mer om Champions League

Ni har väl inte missat att vi, utöver vår lista om osannolika vändningar i Champions League, även har skrivit listor om mest klassiska upphämtningarna i Premier League, 10 konstiga skador inom fotbollen och historiens värsta matchtröjor.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply