bet365

Topp 10: Snabbaste målen i Premier League någonsin

Snabbaste målen i Premier League någonsin
bet365

Snabbaste målet i Premier League – vilket är det snabbaste målet i engelska ligan någonsin?

Snabbaste målet i Premier League någonsin? Vad är det snabbaste målet i Premier League? Vilka är de snabbaste målen i Premier League någonsin? Vilket är det snabbaste målet i Premier League? När det gäller spansk fotboll vet man aldrig vad som kommer att hända. Engelska Premier League har haft många duktiga skyttekungar på senare tid. De mest kända målkungar är Alan Shearer och Cristiano Ronaldo som har dundrat in många mål. Frågan är ifall någon av dessa skyttekungar har gjort det snabbaste målet i Premier League någonsin.

Allting kan hända närsomhelst i matchen och idag har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med de tio snabbaste målen som någonsin gjorts i Premier League. Ifall du vill se allsvenskans snabbaste mål så ska du ta en titt på vår lista med snabbaste målet i allsvenskan. Se och spela på fotboll live =>

Snabbaste målet i Premier League - vilket är det snabbaste målet någonsin i Premier League?

Snabbaste målet i engelska Premier League någonsin – se alla snabbaste mål i engelska ligan!

Tidigare har vi upprättat liknande listor med de snabbaste skotten i fotboll med fokus på hastigheten, de hårdaste skotten i fotboll, det snabbaste VM-målet någonsin, det snabbaste målet i Allsvenskan, det snabbaste målet i La Liga och det snabbaste målet i Champions League. Dessa är listor som ni gärna får kolla in efter att vi gått igenom de tio snabbaste målen som någonsin gjorts i Premier League enligt statistiktjänsten Opta. Häng med! Se och spela på fotboll live =>

10. Chelsea – Southampton: James Beattie, 13.52 sekunder

Den 28 augusti 2004 slog Southamptons James Beattie till med ett av Premier League-historiens snabbaste mål när hans lag gästade Chelsea på Stamford Bridge. Beattie snappade upp en felpassning från hemmalaget och överrumplade målvakten med ett avslut utifrån. 33 minuter senare i samma match var Beattie desto mer olycklig när han gjorde självmål.

9. Blackburn – Bolton: Kevin Nolan, 13.48 sekunder

Målet kommer 0:59 in i videon.

Bara fyra hundradelar snabbare än Beattie var Kevin Nolan när han gav sitt Bolton ledningen borta mot Blackburn den 10 januari 2004 på Ewood Park. En långboll från gästerna såg först ut att gå ut till inspark, men en lagkamrat fick en fot på bollen och passade bakåt till Nolan som tryckte upp bollen i nättaket.

8. Everton – Blackburn: Chris Sutton, 12.94 sekunder

Ännu lite snabbare var Chris Sutton för sitt Blackburn borta mot Everton den 1 april 1995 på Goodison Park. Efter att han och Alan Shearer nickat bollen till varandra fram och tillbaka blev Sutton fri och tryckte dit ledningsmålet.

7. Coventry City – Aston Villa: Dwight Yorke, 12.16 sekunder

Målet kommer 2:04 in i videon.

Dwight Yorke är mest känd för sin tid i Manchester United men här spelade han för Aston Villa när han gjorde Premier League-historiens snabbaste nickmål borta mot Coventry City på Highfield Road den 30 september 1995. Ett inlägg från höger och en distinkt nick i nät så hade Yorke gett sitt lag ledningen.

6. Charlton Athletic – Leeds United: Mark Viduka, 11.9 sekunder

Målet kommer 2:33 in i videon.

Mark Viduka är den som gjort flest mål för Leeds i Premier League (59) och har även gjort det snabbaste Premier League-målet av en spelare född utanför Europa. Australiensaren var en av de mest kliniska avslutarna under sin tid i Middlesbrough och Leeds United. Målet mot Charlton Athletic i mars 2001 var hans snabbaste och kom efter att en nick från hans anfallskollega gett honom ett öppet läge framför mål direkt i matchinledningen. Se och spela på fotboll live =>

Snabbaste målet i Premier League - vilket är det snabbaste målet någonsin i Premier League?

5. Tottenham – Manchester United: Christian Eriksen, 10.54 sekunder

Ett av bara två mål på den här listan som gjorts av hemmalaget. Christian Eriksen har även gjort det snabbaste målet på Wembley då Tottenham spelade sina hemmamatcher här medan lagets hemmaarena byggdes om. I januari 2018 behövde dansken bara 10.54 sekunder att näta mot det Manchester United han senare flyttade till. Bollen damp ner framför mål och det var bara att sätta foten till för Eriksen.

4. Newcastle United – Manchester City: Alan Shearer, 10.52 sekunder

Alan Shearer har gjort ett av de snabbaste målen i Premier League

Här har vi ännu ett mål bland de snabbaste målen i Premier League. Och det kommer inte som någon överraskning att Alan Shearer, som gjort flest mål i Premier League någonsin, finns med på listan. I januari 2003 slog han till för sitt Newcastle hemma mot Manchester City när han stressade City-målvakten, fick bollen på sig och sen slog den i nät. Med dagens VAR-teknologi hade nog målet dömts bort, då Shearer fick bollen på handen innan han gjorde mål.

3. Bradford City – Tottenham Hotspur: Ledley King, 9.82 sekunder

Ledley King har gjort ett av de snabbaste målen i Premier League

Mittbacken Ledley King var ingen van målskytt. Tottenham-legendaren gjorde 10 mål på 268 Premier League-matcher, varav sex var på huvudet. Men detta, hans allra första Premier League-mål, kom på ett långskott den 9 december 2000 borta mot Bradford City. Tyvärr förstördes hans karriär av skador och formsvackor.

2. Arsenal – Bournemouth: Philip Billing, 9.11 sekunder

Philip Billing har gjort det näst snabbaste målet i Premier League någonsin

Tvåan på listan över snabbaste målen i Premier League kom så nyligen som i mars 2023 när Bournemouth gästade Arsenal. Bortalaget chockade alla när Philip Billing höll sig framme och tryckte dit 0-1 redan efter nio sekunder, men Arsenal vände och vann med 3-2 efter att Reiss Nelson avgjort på tilläggstid.

1. Watford – Southampton: Shane Long, 7.69 sekunder

Shane Long har gjort det snabbaste målet i Premier League någonsin

Det snabbaste Premier League-målet någonsin gjordes av Shane Long Southampton den 23 april 2019 mot Watford på Vicarage Road. Anfallaren fick en rensning på sig, kom fri med målvakten och lobbade kyligt in 0-1 efter 7.69 sekunders spel. Det är än idag Premier Leagues snabbaste mål genom tiderna.

Snabbaste målet i Premier League - vilket är det snabbaste målet någonsin i Premier League?

Läs mer om Premier League och snabba mål

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply