Topp 10: Snyggaste självmålen i historien

Snyggaste självmålen i historien

Värsta självmålet: mest spektakulära självmålet i historien

Värsta självmålet? Vem har skjutit det värsta självmålet? Nu har vi tagit en titt på de bästa, snyggaste och snabbaste självmålen i historien eller rättare sagt några av historiens klantigaste självmål! Självmål är aldrig roligt för den som gör självmålet, men de allra flesta på läktarna gläds åt självmålen. Det är självklart inte roligt för det egna laget men ibland när en spelare gör självmål kan man inte hålla sig för skratt. Se och spela på fotboll live =>

Snabbaste självmålet: här gick det lite för snabbt

Snabbaste självmålet? Vem har skjutit det snabbaste självmålet? När det snabba mål så har vi tidigare satt ihop listor om bland annat allsvenskans snabbaste mål, de hårdaste och snabbaste skotten i fotboll. Nu har turen kommit till fantastiska självmål där vi bland annat tidigare skapat listan med flest självmål i Premier League. Nu har vi har skapat en topp 10 fotboll lista med de 10 snyggaste självmålen och vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över självmålen!

Snyggaste självmålen i historien

Snyggaste självmålet: synd att det var fel mål

Snyggaste självmålet? Vem har skjutit det snyggaste självmålet?

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de 10 snyggaste / roligaste / häftigaste självmålen i historien. Några av självmålen är otroligt häftiga att se medan andra är rent av tragiska. Kolla in några av de sjukaste och snyggaste självmålen någonsin. Se och spela på fotboll live =>

10. Festus Baise

Detta självmål gjordes för inte så längesen i högstaligan i Hong Kong och visades även på BBC Sport för inte alls längesedan. En riktigt snygg skorpionspark har vi inte sett sen Rene Higuaitas fantastiska räddning. Om han inte var det innan har Festus Baise nu blivit Hong Kongs mest igenkända fotbollsspelare. Förmodligen det snyggaste självmålet, men synd att det var fel mål. Är det tidernas snyggaste självmål?

9. Tony Popovic

Crystal Palace säsong i Premier League 2004/2015 var otroligt dålig och man åkte ner direkt till Championship. Säsongen var en väldigt tråkig sådan men den australiensiske försvararen Tony Popovic bestämde sig för att liva upp den lite genom att visa prov på fina kvalitéer!

8. Peter Enckelman

Vem kommer inte ihåg när man bråkade på skolgården om att man inte fick göra mål direkt på inkast? några påpekade att man får om bollen touchar en spelare medan andra argumenterade för att det inte skulle gällas. Det sistnämnde var vad Aston Villas målvakt Peter Enckelman gjorde under en Premier League-match 2002. Matchen spelades mellan de båda stadsrivalerna Birmingham och Aston Villa och det är inte en helt okänd person som kastar inkastet… Se och spela på fotboll live =>

7. Alan Smith

Leeds fans älskade Alan Smith för alla mål han gjorde på rätt sida av planen innan flytten till Manchester United. Dock var det inte speciellt uppskattat att han gjorde självmål säsongen 2003/2004 då man blev nedflyttade till Championship. Detta självmål kom efter en hörna mot Wolverhampton Wanderers.

6. Lee Dixon

Under 90-talet var Arsenal känt för sitt vattentäta försvar, därför bjöd Lee Dixon på ett extremt fin lobb som till och med Dennis Bergkamp hade varit stolt över att göra.

5. Inigo Martinez

I en U21-match mellan Spanien och Georgien hade spanjorerna ledningen med 6-0 när Real SociedadIñigo Martínez bestämde sig för att prova något nytt och spännande, och det fungerade väl till en viss del. Se och spela på fotboll live =>

Snyggaste självmålen i historien

 4. Chris Brass

Roligaste självmålet? Det här måste vara ett av de roligaste självmålen. De spelare som håller till i de lite sämre lagen i ligan brukar det inte pratas lika mycket om som med de stora grabbarna. En som dock fick uppmärksamhet var Chris Brass men det var inget positivt han fick höra. Hans urusla rensningsförsök slutade med att han sköt sig själv i huvudet och att bollen därefter gick in i mål.

3. Kakha Kaladze

Snabbaste självmålet? Detta är nog inte bland de mest klassiska självmålen du sett, det är inte heller väldigt bra kvalité men att göra 2 självmål inom loppet av 11 minuter är en bedrift i sig. Det andra självmålet måste ha varit det värsta självmålet för honom. Matchen spelades mellan Italien och Georgien och i huvudrollen var AC Milans försvarare Kakha Kaladze. Ryktet säger att han ville hjälpa sina lagkamrater från Milan men inget är säkert.

2. Frank Queudrue

Frank Queudre var inte speciellt känd för sin teknik under sin tid i Premier League. Det de flesta kommer ihåg av honom var hans tacklingar, och så självklart detta självmål!

1. (Okänd) Sunday League-mål

Det snyggaste självmålet hittar vi i Tyskland. Detta självmål gjordes i tyska amatörligan Kreisliga Pforzheim i matchen mellan TSV Wimsheim och TSV Grunbach och bortalagets målvakt har inte någon tur när han ska skjuta ut bollen från straffområdet. Han har troligen sett filmen ’Skruva den som Beckham”. Se och spela på fotboll live =>

Snyggaste självmålen i historien

Detta var alltså de 10 snyggaste självmålen! Vilket var det snyggaste självmålet enligt dig? Har du tips på andra självmål eller listor du vill se så tipsa oss gärna genom att skriva i kommentarsfältet!

Se fler snabba mål och skott

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365