TOPP 5: Sämsta tränarna i Premier League någonsin

Lista: Premier Leagues sämsta tränare någonsin

Premier Leagues sämsta spelare, Premier Leagues sämsta värvningar och Premier Leagues sämsta elva är det många som är nyfikna och när det kommer till de sämsta tränarna i Premier League finns det även där namn som du kanske inte trodde skulle finnas med. I den engelska högstadivisionen finns det flera av världens bästa fotbollstränare med namn som Antonio Conte, Jose Mourinho och Pep Guardiola som nått framgångar som tränare med några av de största klubbarna i världen.

Det pratas ofta om de bästa tränarna i fotboll och vem som borde få priset som bästa tränaren, men inte speciellt mycket om vilka som är de sämsta tränarna och ännu mindre om Premier Leagues sämsta tränare. Därför har vi på Silly Season Sverige nu tagit fram en lista med de tränare som misslyckats totalt i Premier League och som helst vill glömma sin sejour i den engelska högstadivisionen.

Sämsta tränarna i Premier League

Det är ingen överraskning att storklubbarna alltid har bra tränare. Chelseas bästa tränare sen Abramovich ankomst och de som suttit på Liverpools tränarpost är namn som hade klarat av att manövrera nästan vilket lag som helst i de bästa ligorna. De sämre lagen i England har dock inte lika lätt att hitta bra tränare och betala de löner som krävs för att kunna erbjuda ett bra kontrakt. Nedan finner ni de sämsta tränarna i Premier League och hur de presterade under sin korta period på tränarbänken.

5. Steve McClaren (Newcastle)

Antal Matcher: 31
Antal Vinster: 7
Antal Förluster: 18

Att Steve McClaren fick jobbet i Newcastle från första början var överraskande. Efter att ha misslyckats som tränare i det engelska landslaget och inte lyckats nå uppflyttning med Derby fick han på något sätt jobbet som tränare i Newcastle. Åtta månader senare hade han spenderat över 80 miljoner pund samtidigt som hans lag fortfarande låg på 18 plats i Premier League. McClaren ersattes av Rafael Benítez som för närvarande håller på att ta laget tillbaka till Premier League.

McClaren är nu tillbaka i Derby County.

4. Steve Kean (Blackburn)

Antal Matcher: 70
Antal Vinster: 18
Antal Förluster: 34

Steve Kean hade ingen erfarenhet som tränare när han kom till Blackburn Rovers och lyckades inte heller övertyga fansen att han var någon att satsa på. Kean lovade att kvalificera laget till Champions League men istället blev det nedflyttning och han lämnade klubben i september, drygt ett år efter han anslutit. Numera vinner Steve Kean ligatitlar i Asien med Brunei DPMM.

3. Terry Connor (Wolves)

Antal Matcher: 13
Antal Vinster: 0
Antal Förluster: 9

Det var tänkt att Terry Connor skulle göra något bra i Wolverhampton men istället blev laget nedflyttade till Championship. Det blev inte en enda seger under de 13 matcher som Connor satt på tränarposten i Wolves och efter fiaskot gick han tillbaka till posten som assisterande tränare.

2. Remi Garde (Aston Villa)

Antal Matcher: 23
Antal Vinster: 3
Antal Förluster: 13

Remi Garde anslöt till Aston Villa för att ersätta Tim Sherwood och kom dit med fina meriter. I franska Lyon gjorde han ett bra jobb men efter flytten till Villa blev det inte lika lyckat. Med endast tre vinster på 23 matcher lämnade han klubben efter att ha skickat ner de till Championship.

1. Paul Jewell (Derby County)

Antal Matcher: 24
Antal Vinster: 1
Antal Förluster: 19

Paul Jewell gjorde ett väldigt bra jobb när han tog upp Derby County till Premier League, men när man väl spelade i den engelska högstadivisionen blev det inte lika framgångsrikt. Jewell lyckades endast med en vinst på 24 matcher och åkte därmed ner till Championship. Efter att ha lämnat Derby blev det en kort sejour i Ipswich, detta innan han tog över West Bromwich, som han lämnade efter sex dagar.

Se fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply