LISTA: 8 tränare med absurda krav

LISTA: 8 tränare med absurda krav

Åtta tränare med konstiga krav

Vilka är de tuffaste tränarna? Vi har hört flera olika tränare komma med krav och restriktioner till sina spelare för att det ska gå så bra som möjligt, i alla fall enligt tränaren själv. Historien om Zlatan Ibrahimovic och bilarna i FC Barcelona är en av många exempel på tränare som inte tillåter spelarna att göra vad som helst. Louis van Gaal men det finns även de som har mer absurda krav på sina spelare. Det finns till och med de tränare som förbjudit spelarna att dricka kolsyrade drycker, använda isbitar eller dra skämt. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med åtta tränare med otroligt konstiga regler. Här handlar det inte om de ”tuffaste tränarna” i form av träning, utan snarare om tränare som ställer orimliga, konstiga eller udda förbud och krav på sina spelare. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: 8 tränare med absurda krav

”Tuffaste tränarnas” förbud till spelarna

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning och tio spelare med Jorge Mendes som agent. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom åtta tränare vars krav är absurda, häng med!

8. Alex Ferguson: Färgade fotbollsskor

2010 bestämde den före detta Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson att samtliga spelare i klubbens undre kategorier skulle bära helsvarta fotbollsskor, detta fram tills att de var en del av A-truppen. Många menar att ungdomar vill vara som sina idoler och köper skor i olika färger för att ha likadana som idolerna. Man får tycka vad man vill om beslutet.

LISTA: 8 tränare med absurda krav

7. David Moyes: Chips

Under sin korta etapp i Manchester United bestämde David Moyes att spelarna inte skulle få äta chips med låg fetthalt dagen innan match, vilket var en tradition hos spelarna. Rio Ferdinand kommenterade beslutet med att det var kontroversiellt och oprofessionellt. Se & Spela på fotboll =>

"Tuffaste tränarnas" förbud till spelarna

6. Arsene Wenger: Mars-choklad

Arsene Wenger själv rökte och drack öl innan matcherna i mitten på 90 talet, men spelarna fick inte äta Mars-choklad vilket var strängt förbjudet. Nu spelade Wenger inte men han själv var inte mycket bättre med sina rutiner och traditioner.

Det är numera oklart om spelarna i dagens Arsenal får äta Mars.

5. Raymond Domenech: Använde sig inte av spelare med stjärntecknet skorpion

Fransmannen använde sig av astrologi för att ta ut truppen till det franska landslaget. Förutom att han trodde att spelare med stjärntecknet Lejonet var dåliga för försvaret ansåg han att de som hade skorpionen som stjärntecken inte var bra för laget. Det betydde att Robert Pirés fick avsluta sin landslagskarriär. Se & Spela på fotboll =>

4. Juande Ramos: Jaffakakor

Under Juande Ramos tid i England förbjöd han spelarna att äta Jaffakakor som är ett chockladtäckt kex med fylld med fruktsmak inåt i. Tottenham Hotspurs spelare brukade gå till Mc Donalds för att köpa de efter träningarna men Juande Ramos tvingade spelarna att sluta upp med den vanan.

Åtta tränare med konstiga krav

3. Neil Lennon: tygmössor

– Jag vill inte att spelarna ska träna med mössor då man inte använder det när det är match, förklarade Neil Lennon när han tog över som tränare i Bolton. Komiskt nog kom han själv med en mössa på nästa träning.

2. Giovanni Trapattoni: svampar

På grund av möjlig magvärk förbjöd Giovanni Trappatoni spelarna i det irländska landslaget att äta svamp dagen innan match. Snacka om att vara strikt.

LISTA: 8 tränare med absurda krav

1. Paolo Di Canio: precis vad han ville

Eftersom att Paolo Di Canio var en väldigt strikt person kunde han förbjuda vad han ville under sina fem månader som tränare i Sunderland. Canio förbjöd ketchup, kaffe, majonnäs, kolsyrade drycker, is, mobiltelefoner, skämta samt att prata struntprat och att sjunga i duschen. Det är ingen överraskning att Di Canio fick lämna klubben efter mindre än ett halvår. Se & Spela på fotboll =>

"Tuffaste tränarnas" förbud till spelarna

Fler nyheter och listor från Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365