LISTA: Tränare som vunnit Champions League som spelare

Tränare som vunnit Champions League som spelare

Tränarna som vunnit Champions League som spelare

Vilka tränare har både vunnit Champions League som spelare och tränare? Det finns många tränare som vunnit Champions League flera gånger. Se alla tränare som har vunnit Champions League fler än två gånger. Det är dock inte alls lika många som blivit vinnare av Champions League både som spelare och tränare. Det har endast sex tränare gjort.

Hittills är det endast sex tränare som har lyckats vinna världens största klubbturnering både som spelare och tränare. Faktum är att samtliga tränare som även vunnit turneringen som spelare har gjort det med Real Madrid eller Barcelona, alla förutom en. Så vilka tränare är det som vunnit titeln både som spelare och som tränare?

Den senaste tränaren som vunnit Champions League är Zinedine Zidane som tog hem titeln 2016 med Real Madrid efter vinst på straffar mot stadsrivalen Atlético Madrid. Han blev därmed den första franskfödde tränaren att vinna titeln som, något han gjorde efter drygt fem månader på tränarposten i den spanska huvudstadsklubben.

Champions League-vinnare tränare – och spelare

Vill du veta mer om statistik och fakta kring Europas bästa klubblagsturnering? Då rekommenderar vi att du slänger ett öga på våra andra listor om Champions League som finns på Silly Season Sverige. Nedan finner ni ett axplock som ni kan ta del av efter att vi gått igenom tränare som vunnit Champions League som spelare.

 

6) Zinedine Zidane

LISTA: Tränare som vunnit Champions League som spelare - Zinedine Zidane

Titlar som spelareTitlar som tränare
11

Zinedine Zidane har vunnit turneringen vid två tillfällen, båda med Real Madrid. Fransmannen gjorde det avgörande målet i finalen mot Bayer Leverkusen och tog laget till vinst i finalen 2016 på San Siro, detta efter endast några månader på tränarposten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply