LISTA: Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich

Chelseas tränare genom åren under Abramovich-eran

Chelsea tränare genom åren under Abramovich-eran

Chelseas nya tränare 2021? Hur många tränare har Chelsea haft sen Abramovich? Efter att Jose Mourinho avslutat sin andra sejour på Stamford Bridge har Roman Abramovich nu tagit in Guus Hiddink som ska leda laget under resten av säsongen 2020/2021. Totalt har Chelsea gjort sig av med åtta tränare sen 2003 då klubben bytte ägare vilket är en väldigt hög siffra. Troligen är det endast Real Madrid som gjort sig av med fler tränare bland toppklubbar runt om i Europa. Likt Real Madrids klubbledning har även Chelsea-ledningen fått mycket kritik under de senaste åren men det är inte alla som är kritiska till Roman Abramovich beslut. Vid vissa tillfällen har klubben gjort helt rätt när man bytt tränare och vi på Silly Season Sverige kommer nu gå igenom alla tränare i Chelsea genom åren som varit i klubben sen man bytte ägare 2003.

Chelseas nya tränare 2016 – Guus Hiddink

När tillträde Chelsea nya tränare? Den 19 december 2015 stod det klart att Chelsea fått en ny tränare och att Guus Hiddink skulle över lagbygget den gamla tränaren Jose Mourinho. Holländaren hade redan en gång tidigare räddat Chelsea och nu gav man honom ansvaret att lyckas få Chelsea ur bottenstriden och kanske hamna på en Europaplats. Det är dock tätt i toppen och det återstår att se.

Chelsea nuvarande tränare Guus Hiddinks kontrakt med Chelsea går ut sommaren 2016.

Chelsea tränare genom åren med bäst vinststatistik

Tidigare har vi på Silly Season Sverige  gjort andra listor om tränare såsom Real Madrids tränare sen 2004, tränare med absurda krav, Världens bästa tränare 2015 och Världens bäst betalda tränare blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Dessa är axplock av de mest lästa listorna och vi hoppas att även du kommer att gilla de. Ta gärna en titt på dessa efter att vi rangordnat Chelseas bästa tränare under Roman Abramovich.

10. André Villas Boas – Chelsea tränare 2011-2012

2011 bestämde sig Roman Abramovich att plocka in André Villas Boas för att återgå till till del till den sambafotboll som Luiz Felipe Scolari tagit med sig några år tidigare. Många tyckte det var ett bra val att hämta in portugisen från FC Porto men det fanns även de som var negativa till att skriva kontrakt med tränaren. Villas Boas var då endast 32 år och hade haft framgångar med FC Porto, men i Chelsea lyckades han aldrig riktigt fullt ut.

Inledningen av säsongen var godkänd men det såg aldrig riktigt bra ut, som det bör göra i ett stjärntoppat lag som Chelsea. Efter att ha förlorat mot lag som QPR, Aston Villa, Everton och West Brom och kryssat mot Swansea, Norwich och Birmingham såg det ut som att laget aldrig skulle ta sig till Champions League, något som man tillslut lyckades göra.

Vinstprocent: 47%

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply