LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

Tio spelare som aldrig slog igenom i Chelsea

Spelare som inte lyckades i Chelsea? Chelsea är en klubb som, trots vad många säger, har en rik historia som sträcker sig 110 år tillbaka i tiden. Sedan Chelsea grundades 1905 på puben The Rising Sun har klubben fyllt troféskåpen med ändlösa pokaler. Under 2000-talet har de, tack vare ekonomiskt stöd, lyckats ta sig fram och bli en av fotbollsvärldens stora supermakter. Nu är man en klubb att räkna med. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

Spelare som inte lyckades i Chelsea

Spelare som inte lyckades i Chelsea? Efter den nya eran sattes i rullning, i form av ägaren Roman Abramovich som började pumpa pengar in i klubben, har många världsklasspelare representerat det blåa Londonlaget. Spelare som Michael Essien, Didier Drogba och Petr Cech kom till klubben och bidrog att sätta Chelsea på fotbollens världskarta.

Med så många spelare i omlopp och ett system som går ut på att tjäna pengar innebär att många duktiga spelare även kan falla genom springorna och förgås i en så stor klubb, där några svaga insatser och knappt med speltid kan göra att man får sitta på bänken för att sedan bli ivägskickad igen, och det är dessa vi skall ta oss en titt på nu. Se & Spela på fotboll =>

Innan dess vill vi på Silly Season Sverige dock tipsa om ett par andra listor som Bästa Chelsea-spelarna någonsin och Sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna och Bästa Chelsea-tränarna under Abramovitj som också är intressanta att bläddra igenom efter att vi har kollat på 10 spelare som inte lyckades i Chelsea.

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

10. Gökhan Töre en Spelare som inte lyckades i Chelsea

Upptäcktes när han representerade tyska Bayer Leverkusens ungdomslag och fick representera Chelseas reservlag, som han ledde till en titel. Det blev dock enbart en match för Tore i seniorlaget i en vänskapsmatch innan han skeppades iväg till Hamburg SV. Där drog han rubriker till sig då han skall ha hotat Hakan Calhanoglu och Ömer Toprak med ett vapen. Spelar numera i BtcTurk Yeni Malatyaspor i Turkiet.

Tio spelare som aldrig slog igenom i Chelsea

9. Andre Schürrle en Spelare som inte lyckades i Chelsea

När Schürrle anlände 2013 från Bayer Leverkusen för ungefär 22 miljoner euro var förväntningarna på mittfältaren skyhöga. Han skulle fostra en ny ung generation och vara representant för de unga. Istället såg han sig förlora mer och mer speltid till Premier Leagues bäste spelare, Eden Hazard och han gick från 43 matcher i första säsongen till 22 i den andra, vilket tillslut ledde till en flytt tillbaka till Bundesliga och Wolfsburg. Sommaren 2020 meddelade Schürrle att han lägger av med fotbollen vid 29 års ålder. Se & Spela på fotboll =>

8. Juan Sebastian Veron en Spelare som inte lyckades i Chelsea

Sågs som en av de bästa argentinska mittfältarna när han gick från Manchester United till Chelsea. Under de första matcherna var det också så. Men skadeproblem gav mindre speltid och det blev enbart 13 matcher för Blues. När Mourinho anlände till Stamford Bridge blev han utskickad på lån till Inter.

7. Lassana Diarra en Spelare som inte lyckades i Chelsea

Upptäcktes av Chelseas scouter 2005 och ansågs ha stor potential som ung och talangfull defensiv mittfältare. Han fick lära av Claude Makalele och många såg honom som en eftergångare. Men över sina tre säsonger i klubben blev det enbart 14 matcher för seniorerna och han växlade sedan till Arsenal och Real Madrid.

6. Ricardo Quaresma

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

Lyckades representera Chelsea i fyra matcher under sin utlåning till klubben. Han lämnade Inter för Chelsea och sade att hans hälsa och självförtroende var bättre, men lyckades aldrig visa det. En frustrerande talang som flertalet tränare försökt att lista ut hur man bäst kan nyttja honom men som många menar är ett slöseri och han fick inget förlängt kontrakt med klubben.

5. Brian Laudrup

Laudrups affär med klubben var kort och inte särskilt effektiv. Dansken ville avsluta sitt kontrakt med klubben innan han ens hade hunnit spela en enda match, detta då han hade ifrågasatt en policy gällande trupprotation. Det blev enbart 11 matcher i klubben och ett enda, dock väldigt viktigt, mål mot Köpenhamn i Cupvinnarcupen. Dansken gick sedan till Köpenhamn och var även vital i Danmarks framgångar i VM 1998 men lyckades inte göra ett intryck i Chelsea. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

4. Claudio Pizarro

Efter över ett halvt årtionde tillsammans med Bayern München och otaliga pokaler vunna, ville Pizarro prova någonting nytt med Chelsea. Hans karriär i London började med en missad straff i Community Shield men lyckades näta i Premier League-debuten. Blev utfryst av nye tränaren Avram Grant efter att Nicolas Anelka kom till klubben och Pizarro gick på lån till Werder Bremen för att sedan lämna Chelsea helt.

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

3. Kevin De Bruyne

De Bruyne, som började karriären i Genk, visade ständigt upp sina talanger i den belgiska ligan. När han kom till Chelsea 2012 blev han direkt utlånad till Werder Bremen och gjorde ett stort intryck i Bundesliga, vilket gjorde förväntningarna på talangen skyhöga. Han lyckades dock aldrig göra ett mål för Chelsea på sina nio matcher och gick istället till Wolfsburg för att sedan skina i Manchester City.

2. Andriy Shevchenko

Shevschenko tillhörde den tidiga Abramovic-eran och var i början av 2000-talet klubbens dyraste värvning på 43 miljoner euro. Han kom från över 200 matcher i Serie A med Milan och 127 mål i ryggen. Men hans tid i Chelsea var tyvärr enbart kantad av skador och en riktig formsvacka. Han missade Champions Leaguefinalen 2007 och under det andra året halverades hans insatser på grund av skadorna.

1. Romelu Lukaku

Lukaku kom vid 18 års ålder från Anderlecht och förväntningarna på anfallaren var enorma. Han var en del av truppen som sågs kämpa i Premier League men sedan gick och vann Champions League 2012: Sedan kom en utlåning till West Brom och sedan Everton, vilket blev en permanent deal och han har snittat mer mål än de flesta Chelsea-målskyttarna de senaste säsongerna. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare som inte lyckades i Chelsea

Fler Chelsea-listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply