Lista: Tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

bet365
Lista: Tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna? Chelseas sämsta spelare någonsin? Sämsta spelarna i Chelseas historia? Chelsea FC har haft många spelare som har kommit och gått i klubben. Sedan 2003, då oligarken Roman Abramovitj tog över, har pengar flödat i klubben. Utgifter som transfersummor och löner har aldrig varit något problem. Däremot har pengar inte alltid kunnat garantera kvalité och goda prestationer.

Många världsstjärnor har spelat i Chelsea. Klubben har med hjälp av dessa lyckats vinna en del titlar under de senare åren. Man har jobbat sig upp till att bli en storklubb att räkna med ute i Europa, på pengasidan såväl som pokalsidan. Men laget har inte enbart bestått av bra spelare och det har blivit en hel del nedköp genom åren. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

10 sämsta Chelsea-spelarna någonsin

Sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna? Här tänker vi lista några av dessa spelare, men innan vi dyker ner djupare i detta vill vi på Silly Season Sverige bara passa på att tipsa om en del andra populära listor vi har gjort, till exempel 10 bästa Chelsea-spelarna någonsin, tio bästa Chelsea-tränarna under Abramovitj, tio spelare som inte lyckades i Chelsea som en kan läsa efter vi är klara med de 10 sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna.

10. Radamel Falcao är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

2013-2014 var Falcao, eller ’El Tigre’ som han kallas, en av de mest fruktade anfallarna i Europa. Han kostade Monaco mycket pengar, något han var värd, innan en knäskada gjorde honom så gott som värdelös. En flytt till Manchester United gjorde inte saken bättre. Därefter svepte Chelsea och Mourinho in med sina bisarra beslut och lånade anfallaren. Under en säsong blev det tio matcher och ett mål för Falcao. Alldeles för lite för Falcao som var bra i luften, snabb i boxen, duktig med sin veka fot och hårt arbetande.

9. Tal Ben Haim är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Mittbacken höjde många ögonbryn när han anlände till Chelsea. Många undrade om Mourinho visste något som ingen annan visste om den israeliske försvararen, men det visade sig väldigt snart att så inte var fallet. På grund av långtidsskador på Terry och Carvalho fick Ben Haim starta en del matcher men visade sig inte vara kompetent nog för en klubb som Chelsea.

8. Claudio Pizarro är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Pizarro var briljant då han spelade i Bundesliga för Bayern München och Werder Bremen och Mourinhos bosman-värvning av anfallaren sågs som ett genidrag. Pizarro var dock inte ämnad för Premier League och lyckades aldrig riktigt slå igenom i England, speciellt efter att nye tränaren Avram Grant inte fann honom bra nog. Det blev enbart två mål i Chelsea, men ett återvändande till Tyskland visade sig bli bra.

7. Juan Cuadrado är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Cuadrado var efter VM i Brasilien 2014 väldigt omtalad och hans snabbhet och teknik lockade många intresserade klubbar, men Chelsea lyckades knipa honom. Detta skulle dock visa sig inte vara något lyckokast då mittfältaren inte visade upp de färdigheter han hade under VM-turneringen. Det ledde till att han blev utskickad på lån till Juventus, där han fortfarande spelar och strålar som en stjärna. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

6. Juan Sebastian Veron är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

En av Premier League-historiens märkligaste värvningar, då Chelsea betalde mer än 25 miljoner dollar på en spelare United två år tidigare betalat 40 miljoner dollar för och bedömt honom som ”värdelös”. Veron var en flopp, och precis då han börjat acklimatisera sig till den engelska ligan föll han offer för en del skador, vilket hindrade hans utveckling betydande. Det blev bara ett mål för mittfältaren i klubben och Mourinhos första aktion när han kom till klubben var att skicka iväg mittfältaren på lån.

5. Khalid Boulahrouz är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Den holländske landslagsmannen kom från Hamburg SV med ett mycket fint rykte och med Mourinho som personligen skötte affären. Trots att det såg lovande ut för mittbacken i början så fann han aldrig sin plats i laget, och med Terry och Carvalho som cementerade mittbackar fick han nöja sig med en högerbacksplats, där han var helt förlorad. Detta innebar att han tillslut försvann ut i periferin och efter två år hade han enbart fått spela 13 matcher.

4. Shaun Wright Phillips är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Som son till den hyllade anfallaren Ian Wright hade Shaun Wright Phillips mycket press på sig. På ungdomsnivå lyckades han leverera. Han hade fått ett gott rykte om sig som en snabb ytter i Manchester City. Chelsea skopade upp honom för 33 miljoner dollar. Han fick spela en del men lyckades aldrig slå igenom i klubben. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

3. Adrian Mutu är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Mutu sågs som en av de hetaste anfallarna då Chelsea värvade honom för mer än 25 miljoner dollar 2003 och den rumänske anfallaren såg mycket het ut. Han inledde bra i Chelsea, med fyra mål på tre matcher, och gjorde några mål under sin tid i klubben, men är mest ihågkommen för det offentliga bråket med José Mourinho han hade, där Mourinho anklagade honom för att fejka en skada. Därtill testade han sedan positivt för kokain och blev sparkad från laget med omedelbar verkan och har därefter tvingats betala klubben i kompensation.

2. Andriy Shevchenko är en av sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

Under sin storhetstid sågs han på som en av de bästa anfallarna i Europa. Shevchenkos rekordflytt till Chelsea var dömd från början. Flertalet skador i kombination med att Didier Drogba var i excellent form innebar att Shevchenko aldrig riktigt fick en chans. 14 mål under två säsonger var inte bra nog, utan han skickades till Milan på lån. Hans Premier League-äventyr blev en dyr flopp.

1. Winston Bogarde är sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna

En av de mest ikoniska Premier League-flyttarna genom tiderna, på ett negativt sätt, är utan tvekan Bogardes flytt till Chelsea. Han var en helt okej försvarare, som redan hade spelat för två av Europas största klubbar – FC Barcelona och AC Milan – men efter en del skador kunde han inte hålla upp med tempot i Premier League.

Ranieri ville ha ut försvararen efter två månader i klubben. Det blev enbart nio matcher på fyra år, och klubben försökte desperat att sälja försvararen. Han satt inne på en löjlig lön på 65 000 dollar i veckan. Försvararen var dock nöjd med att få sina pengar utan att behöva jobba för dem. Han valde att inte söka sig till a-lagsspel någon annanstans.

Detta var alltså de sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna. Håller du med oss? Se & Spela på fotboll =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply