Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Tio Spelare Chelsea sålde för tidigt

Spelare Chelsea sålde för tidigt? Chelsea är en av de mest framgångsrika klubbarna i Premier League, och de har haft många riktigt begåvade spelare genom årens gång. Därför är det svårt att vara kritiskt inställd till Londonklubbens värvningar.

Även om Chelsea har haft stora framgångar under de senaste tolv åren så har misstag gjorts. Till och med en klubb som Chelsea kan göra misstag när det kommer till att köpa och sälja spelare. Det har funnits ett antal tillfällen då spelare har fått lämna klubben permanent. Detta spelare som det hade varit bättre att behålla. Det har visat sig när dessa spelare har kommit till andra klubbar och dominerat fullständigt.

Med tanke på detta har vi på Silly Season Sverige valt att ranka tio spelare som Chelsea sålde för tidigt.

Tio spelare som Chelsea sålde för tidigt

Spelare Chelsea sålde för tidigt? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor om Chelsea. Bland annat så har vi skrivit om de tio bästa Chelsea-spelarna någonsin, de tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna samt fem spelare som spelat i både Arsenal och Chelsea och tio spelare Manchester United sålde förtidigt. Innan ni läser de listorna ska vi först gå igenom vilka tio spelare som Chelsea sålde för tidigt.

Listan med spelare Chelsea sålde för tidigt är baserad på en text publicerad av Squawka.com. Alla bilder i den här artikeln är från Bildbyrån.

1. Romelu Lukaku

Gick till: Everton (2014)

Romelu Lukaku fick aldrig riktigt chansen i Chelsea. Detta trots att han gjorde succé under sina utlåningar till West Bromwich och Everton. I slutändan tröttnade belgaren på att han aldrig sågs som en startspelare på Stamford Bridge. Under sommaren 2014 flyttade Lukaku till Everton på permanent basis. Där utvecklades han till en av Premier Leagues bästa anfallare. I somras värvade Manchester United spelaren. Där har succén fortsatt.

2. Kevin De Bruyne

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Gick till: Wolfsburg (2014)

Precis som landsmannen Lukaku så fick Kevin De Bruyne aldrig riktigt chansen i Chelsea. I januari 2014 såldes spelaren till Wolfsburg. Där dominerade han fullständigt. Det ledde senare till en flytt till Manchester City.

3. Juan Mata

Gick till: Manchester United (2014)

Juan Mata gjorde succé till en början i Chelsea. Bland annat blev han utsedd till året spelare i klubben.

Situationen förändrades dock sedan José Mourinhos återkomst till föreningen. Spanjoren fick mindre speltid. Till slut valde han att lämna Stamford BridgeMata skrev i stället på för Manchester United. Där har han hittat tillbaka till den fina formen som han visade i Chelsea.

4. Filipe Luís

Gick till: Atlético Madrid (2015)

Filipe Luís kom till Chelsea under sommaren 2014 efter en lyckad sejour i Atlético Madrid. I London gick det dock inte lika bra för ytterbacken. Därför valde han att återvända till Atlético efter endast en säsong på Stamford Bridge. I Madrid har 32-åringen fortsatt att visa varför han är en av världens bästa vänsterbackar.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply