LISTA: José Mourinhos sämsta värvningar

LISTA: José Mourinhos sämsta värvningar
bet365

Mourinhos sämsta värvningar – topp fem värsta värvningar av Mourinho

Mourinhos sämsta värvningar? Sämsta spelarköpen av Mourinho? Vilka är de sämsta spelarna som Mourinho värvat?Jose Mourinho är en av världens mest bekanta fotbollstränare. Han har haft hand om lag som Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Chelsea igen, Manchester United, Tottenham och Roma. Han har vunnit allt: Primeira Liga, Premier League, Serie A, La Liga, Champions League, UEFA cupen, FA cupen, listan kan göras oändlig.

Mellan 2003 och 2012 gick Mourinho inte ett helt kalenderår utan att vinna minst en pokal. Det här är en man som är van vid att vinna och van vid att få det han vill ha. Han är väldigt speciell, och han kallas ju inte ”The Special One” för inget. Han kvalar bland annat in på listan över fotbollsvärldens 10 största filosofer. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Fem värsta Jose Mourinho-värvningarna

Mourinhos sämsta värvningar? MEN, Mourinho har inte gjort enbart succéfulla vävningar i sina dagar. Det har även blivit en och annan mindre lyckad värvning även för denne lyckade portugis. Precis som hans störste rival Pep Guardiola har han gjort kassa värvningar.

Vi skall snart gå igenom de här, men först vill vi tipsa om andra listor vi på Silly Season Sverige har skrivit som har blivit riktigt populära, till exempel nio världsklasspelare Real Madrid och Barcelona har kämpat om och 10 spelare som inte lyckades i Chelsea . Mer av dessa kan en gå igenom efter de fem värsta värvningarna av Jose Mourinho. Se & Spela på fotboll =>

5. Fabio Coentrao är en av Mourinhos sämsta värvningar

Mourinho hoppades troligtvis att det var en ytterback eller en ytter som han hade lyckats värva, men så var inte fallet. Coentrao höll istället på att säljas till Tottenham Hotspur efter två år i den vita tröjan. Coentrao var inte speciellt behövlig och på grund av diverse skador kunde han inte ens bidra med något.

4. Shaun Wright-Phillips är en av Mourinhos sämsta värvningar

Wright-Phillips kostade Chelsea ungefär 22 miljoner pund, en summa som yttern aldrig riktigt kunde bevisa att han var värd då han kom att bli mer av en backup för Mourinho och supportrarna enbart skakade på huvudena. Kanske kan bedömas hårt att säga men yttern var inte bra nog för att starta för Premier Leaguelagen på en regelbunden basis. Han föll onekligen bort i såväl Chelsea som Manchester City.

3. Juan Cuadrado är en av Mourinhos sämsta värvningar

Mourinho hämtade in Cuadrado i transferfönstret i januari 2015 men har ännu inte lyckats med att göra något intryck. Han har, sedan han kom till klubben, spelat 13 Premier League-matcher, varav en under förra säsongen och bidragit med ett mål. Under säsongen 2014/15 var han utlånad en halv säsng till Juventus, där han gjorde bra ifrån sig med flertalet 90-minuters matcher och mål, men väl tillbaka i Chelsea var det som att självförtroendet var borta.

2. Didier Drogba är en av Mourinhos sämsta värvningar

Didier Droga är en Chelsea-legendar som är älskad av alla supportrar, men det var inte ett jätteintelligent drag att värva tillbaka den då 36 år gamle anfallaren till klubben. Även om han inte förväntades ha samma genidrag och snabbhet som en gång i tiden så hade det förmodligen varit bättre att lägga pengarna på en ung och fräsch anfallare.

1. Andriy Shevchenko är en av Mourinhos sämsta värvningar

Det som alla Chelsea-supportrar använder som försvar, som ett inövat skript, så fort Shevchenko kommer på tal är det faktum att det var ägare Roman Abramovitj som värvade honom och inte Mourinho själv. Huruvida det var så eller inte är invecklat att reda ut och i vilket fall så är det Mourinhos namn som kopplas ihop med ukrainaren. Shevchenko tillbringade tre år i klubben, varav ett var på lån till Milan, sedan gick han till Dynamo Kiev där hans karriär även avslutades. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Se fler relaterade listor här:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply