Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Spelare Chelsea sålde för tidigt? Chelsea är en av de mest framgångsrika klubbarna i Premier League, och de har haft många riktigt begåvade spelare genom årens gång. Därför är det svårt att vara kritiskt inställd till Londonklubbens värvningar.

Även om Chelsea har haft stora framgångar under de senaste tolv åren så har misstag gjorts. Till och med en klubb som Chelsea kan göra misstag när det kommer till att köpa och sälja spelare. Det har funnits ett antal tillfällen då spelare har fått lämna klubben permanent. Detta spelare som det hade varit bättre att behålla. Det har visat sig när dessa spelare har kommit till andra klubbar och dominerat fullständigt.

Med tanke på detta har vi på Silly Season Sverige valt att ranka tio spelare som Chelsea sålde för tidigt. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

Tio spelare som Chelsea sålde för tidigt

Spelare Chelsea sålde för tidigt? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor om Chelsea. Bland annat så har vi skrivit om de tio bästa Chelsea-spelarna någonsin, de tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna samt fem spelare som spelat i både Arsenal och Chelsea. Innan ni läser de listorna ska vi först gå igenom vilka tio spelare som Chelsea sålde för tidigt.

Listan med spelare Chelsea sålde för tidigt är baserad på en text publicerad av Squawka.com. Alla bilder i den här artikeln är från Bildbyrån.

1. Romelu Lukaku

Gick till: Everton (2014)

Romelu Lukaku fick aldrig riktigt chansen i Chelsea. Detta trots att han gjorde succé under sina utlåningar till West Bromwich och Everton. I slutändan tröttnade belgaren på att han aldrig sågs som en startspelare på Stamford Bridge. Under sommaren 2014 flyttade Lukaku till Everton på permanent basis.

2. Kevin De Bruyne

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Gick till: Wolfsburg (2014)

Precis som landsmannen Lukaku så fick Kevin De Bruyne aldrig riktigt chansen i Chelsea. I januari 2014 såldes spelaren till Wolfsburg. Där dominerade han fullständigt. Det ledde senare till en flytt till Manchester City.

3. Juan Mata

Gick till: Manchester United (2014)

Juan Mata gjorde succé till en början i Chelsea. Bland annat blev han utsedd till året spelare i klubben.

Situationen förändrades dock sedan José Mourinhos återkomst till föreningen. Spanjoren fick mindre speltid. Till slut valde han att lämna Stamford BridgeMata skrev i stället på för Manchester United.

4. Filipe Luís

Gick till: Atlético Madrid (2015)

Filipe Luís kom till Chelsea under sommaren 2014 efter en lyckad sejour i Atlético Madrid. I London gick det dock inte lika bra för ytterbacken. Därför valde han att återvända till Atlético efter endast en säsong på Stamford Bridge.

5. Petr Čech

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Gick till: Arsenal (2015)

Petr Čech ses som en av de bästa målvakterna i Chelseas historia, om inte den allra bästa. Under sina elva år i föreningen vann han Premier LeagueChampions LeagueFA-cupen och Ligacupen, bland annat.

Under den sista säsongen i klubben fick dock tjecken se sig förpassad till bänken. Chelsea valde att satsa på Thibaut Courtois som förstemålvakt. Efter säsongens slut valde Čech att skriva på för lokalrivalen Arsenal. Se & Spela på fotboll =>

6. Arjen Robben

Gick till: Real Madrid (2007)

Arjen Robben är en till spelare som Chelsea sålde för tidigt. Klubben släppte spelaren till Real Madrid under år 2007. Succén uteblev i Spanien och holländaren flyttade till Bayern München år 2009. Där har han visat världsklass under vissa perioder.

LISTA: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

7. Daniel Sturridge

Gick till: Liverpool (2013)

Daniel Sturridge är en till spelare som aldrig riktigt fick chansen i Chelsea. Han tröttnade på situationen och skrev på för Liverpool i januari 2013. Visst, anfallaren har ofta varit skadad. Men under de perioder som han har spelat har han visat klass och gjort många mål. Det är ett bevis för att Chelsea inte borde ha sålt honom så snabbt.

8. Frank Lampard

Gick till: New York City FC (2014)

Frank Lampard ses som en av de bästa spelarna i Chelseas historia. Spelaren vann allt med klubben, och var högst delaktig i alla dessa triumfer.

Under sommaren släppte Chelsea Lampard till New York City FC. Det visade sig att de gjorde det för tidigt. Den amerikanska klubben lånade ut engelsmannen till Manchester City, där mittfältaren fortsatte att prestera.

9. Nemanja Matić

Gick till: Manchester United (2017)

Hur kunde Chelsea sälja Nemanja Matić till Manchester United? Det är det stora frågetecknet efter sommarens transferfönster. De regerande mästarna i Premier League förstärkte därmed en toppkonkurrent, samtidigt som de försvagade sig själva.

10. Mohamed Salah

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Gick till: Roma (2016)

Mohamed Salah är en av tio spelare som Chelsea sålde för tidigt. Precis som flera av de föregående namnen på listan så fick yttern aldrig riktigt chansen på Stamford Bridge. Efter utlåningar till både Fiorentina och Roma så skrev egyptiern på för de sistnämnda under sommaren 2016. Där blev det omedelbar succé, vilket ledde till att Liverpool värvade honom. Se & Spela på fotboll =>

Detta var alltså listan med spelare Chelsea sålde för tidigt. Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Se fler relaterade listor här:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply