LISTA: Tio filosofer inom toppfotbollen

LISTA: Tio filosofer inom toppfotbollen

Tio filosofiska profiler inom toppfotbollen

Det finns gott om spelare och tränare som slänger ur sig iögonfallande rubrikcitat och kommer med nya innovativa sätt att spela på, detta händer för jämnan. Det är dock sällan någon faktiskt lyckas förändra någonting och göra en skillnad, lyckas kunna visa det ute på planen. Fotbollens värld är kanske känd för att inte vara en plats där de mest ljusaste av huvuden, men ibland så kommer det fram personer som får pulsen på alla att öka med sina unika talanger, oavsett om det handlar om fantastiska retoriska talanger på presskonferensen eller sättet att spela på ute på planen. Dessa filosofer i fotbollens värld, dessa charmanta hjältar, gör allt de kan för att hela tiden ligga ett steg före motståndarna och överraska, övervinna samt såklart vinna matchen.

Tio filosofer i fotbollens värld

I denna listan fokuseras det på spelare och tränare som har fått oss att tänka gällande deras förhållningssätt till spelet, deras sätt att tackla vad som ligger framför dem. Detta oavsett om det handlar om mystiska citat, taktiska innovationer eller till och med det faktum att de har studerat filosofi på universitetet. Men innan vi tacklar dessa tunga filosofer vill vi på Silly Season Sverige tipsa om några andra listor som vi har skrivit, till exempel tio bästa landslagen i historien, tio spelare som är bättre i landslaget och de fem lyckligaste ögonblicken i Cristiano Ronaldos karriär, som en kan bläddra igenom efter tio filosofer inom toppfotbollen.

10. Joey Barton

LISTA: Tio filosofer inom toppfotbollen

Joey Barton var en filosofistudent vid Roehampton universitetet och sin stökiga exteriör till trots så verkar det som att han på senare tid har lugnat sig lite. Mittfältaren, som för tillfället spelar i skotska ligan för Rangers, verkar numera vara mer tillfreds med sig själv, trots att han fortfarande kan vara en bråkstake på planen som väl som utanför den. Han har även talat om att eventuellt en dag bli tränare.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply