bet365

LISTA: Barcelonas bästa spelare genom tiderna

När Lionel Messi förbereder sig för Argentinas kanske sista VM, kan vi ta en titt tillbaka på hans mest betydelsefulla ögonblick

Topp 10 Barcelonas bästa spelare genom tiderna

Barcelonas bästa spelare genom tiderna? Vilka är de bästa FC Barcelonaspelarna någonsin? De bästa Barcelonaspelarna genom tiderna? FC Barcelona är en av världens bästa fotbollsklubbar och har därmed också väldigt många duktiga spelare. Några av historiens bästa spelare har passerat genom portarna på Camp Nou. Många fler mindre bra kan också räknas dit. Det är allmänt känt att i FC Barcelona spelar enbart riktiga toppspelare. Därför drar de till sig ännu fler riktigt duktiga spelare. Se och spela på Fotboll Live=>

Barcelonas bästa spelare genom tiderna

10 Barcelonas bästa spelare genom tiderna

Barca är ett av de de lag som har flest Champions League-titlar genom tiderna och har varit väldigt framgångsrikt internationellt. Ärkerivalen är ingen mindre Real Madrid som man ständigt jämför med och diskussionerna om vem som är bäst Barcelona eller Real Madrid och Messi vs Ronaldo – vem är bäst av Ronaldo och Messi tar aldrig slut.

Barcelonas bästa spelare genom tiderna? Men vilka är egentligen de bästa spelarna som någonsin har spelat i FC Barcelona? Det är ett tufft val då det genom historien har spelat så många framstående och talangfulla fotbollsspelare i den spanska klubben, men på Silly Season Sverige har vi sammanställt en lista på Barcelonas tio bästa spelare genom tiderna. 

Lista med Barcelonas bästa spelare genom tiderna

Innan vi dyker ner i denna listan vill vi passa på att tipsa om en del andra listor vi har skrivit som har varit populära, till exempel åtta gånger Jose Mourinho hyllat Lionel Messi, 10 kändisar som hejar på Liverpool och Premier Leagues 10 sämsta straffskyttar genom tiderna, som en kan bläddra igenom.

10. Michael Laudrup är den tionde bäste spelaren i Barcelonas historia

Michael Laudrup är en numera pensionerad dansk fotbollsspelare som var en del av Johan Cruyffs ”Dream Team” och som vann nio troféer med klubben, inklusive fyra raka La Liga-titlar. Sedan valde Laudrup att göra den förbjudna flytten till huvudstaden Madrid och ärkerivalerna Real Madrid, där han vann sin femte ligatitel. Laudrup hade haft en svår tid i Juventus och haft problem ,men under Cruyffs ledarskap blommade han ut och fann direkt sin plats i Cruyffs filosofi. Se och spela på Fotboll Live=>

9. Luis Suarez är en av de bästa spelarna i Barcelona någonsin

Suárez gick från klarhet till klarhet när han skrev på för klubben 2014. Anfallaren var het redan i Liverpool men i Barcelona har han höjt sig ytterligare ett par snäpp. Med Neymar på sin vänstra sida och Lionel Messi på sin högra var trion en av de dödligaste i fotbollshistorien. Under sin andra säsong med klubben bidrog han till att vinna trippeln och han kom till att bli en av fotbollsvärldens viktigaste anfallare. Bland annat har han gått två matcher i rad där han har gjort fyra mål och är enbart den andre spelaren i klubbens historia som har gjort 35 mål i en enda säsong.

8. Neymar är en av de bästa spelarna i Barca genom tiderna

Neymar var också en del av den dödliga trion MSN, som består av Messi, Suárez och Neymar själv. När brasilianaren anslöt till klubben 2013 var det som en av Barcelonas största värvningar någonsin och kom från det brasilianska laget Santos för ungefär 85 miljoner euro. Sedan dess har Neymar utvecklats och är en av de bästa fotbollsspelarna i världen. Han fortsatte karriären i Paris Saint-Germain och därefter i Saudiarabien.

7. Carlos Puyol är en av de bästa spelarna i FC Barcelonas historia

Kanske en av de bästa kaptenerna i klubbens historia och en av de tuffaste försvararna att ta sig igenom. Puyol spelade hela sin klubbkarriär i den katalanska klubben och ses på som en av de bästa, om inte den bäste, försvararen i sin generation. Spanjoren spelade hela 593 officiella matcher för Barca och har kammat hem 21 titlar med klubben. Med sitt ikoniska, lockiga och enorma hår är han en klubbikon.

Bästa spelare i Barcelona genom tiderna

6. Ronaldo Luiz Nazario är en av de bästa spelarna i FC Barcelona någonsin

Nu talar vi inte om Cristiano Ronaldo utan om Ronaldo. Den brasilianske anfallaren fick smeknamnet ”El Phenomeno” på grund av att han var så duktig. Under sin bästa tid var han som mest känd för sina dribblingar i hög fart och sina kliniska avslut. Han var en renodlad anfallare och 1996 när han kom till klubben skrev han på för en då rekordhög summa. Det blev bara en säsong i Barca men han hann med 47 mål innan han gick till Inter Milan.

5. Andres Iniesta är en av de bästa spelarna i Barcelona någonsin

Även Iniesta har varit med klubben under alla sina år och han har kommit att bli något av en ryggrad i Barcelonas mittfält, och ligger bakom många av klubbens framgångar under de senaste åren. Han har ett fantastiskt partnerskap med Messi och de båda drar nytta av varandra och har bidragit till varandras framgångar. Iniesta började som en defensiv mittfältare men har långsamt och gradvis förvandlats till en offensiv mittfältare likt landsmannen Cesc Fabregas.

4. Diego Maradona är en av Barcelonas bästa spelare genom tiderna

Maradona har kommit att bli känd som en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, uppe där med spelare som Pelé, Messi och Ronaldo. Vad många inte vet är att han spelade i Barcelona under två säsonger, och lämnade klubben med dunder och brak. Anfallaren var riktigt uppskattad och fick till och med applåder på Santiago Bernabeu, som den förste Barcelonaspelaren någonsin. Men hans sista match för Barca var i Copa del Rey finalen säsongen 1983/84 där över 60 personer skadades i ett bråk och Maradona var mitt inne i det. Se och spela på Fotboll Live=>

Barcas bästa spelare genom tiderna

3. Ronaldinho är Barcelonas tredje bäste spelare genom tiderna

Ännu en brasilianare, ännu ett fotbollsgeni, är Ronaldinho, som hade några av sina allra bästa fotbollsdagar i en FC Barcelona-uniform. Han vann Ballon d’Or två år efter varandra, La Liga två gånger samt Champions League i den katalanska klubben, som precis lyckades klå Manchester United till den talangfulle brassens underskrift.

Ronaldinho hittar vi på plats nummer tre på listan över Barcelonas tio bästa spelare genom tiderna.

2. Johan Cruyff är Barcelonas näst bäste spelare genom tiderna

Nummer två på vår lista med Barcelonas bästa spelare genom tiderna är Cruyff. Han är en legend i Barcelona. Han vann Ballon d’Or tre gånger under sin karriär och som introducerade begreppet ”total fotboll”. En fotbollsfilosofi som går ut på att spelarna aldrig har några fasta roller. Det är en filosofi som har inspirerat tränare och spelare världen över. Den har öppnat en hel del nya dörrar i fotbollsvärlden. Han spelade i klubben från 1973 till 1978, och återvände sedan 1988 som tränare. Han blev en av klubbens mest framgångsrika sådana också. Titlarna och vinsterna var många, men det var den filosofi som han introducerat till klubben och lämnat efter sig som är den största gåvan Cruyff lämnade efter sig.

1. Lionel Messi är Barcelonas bäste spelare genom tiderna

Lionel Messi är Barcelonas bäste fotbollsspelare genom tiderna

Nummer ett på vår lista med Barcelonas bästa spelare genom tiderna är Lionel Messi. Han är den bäste fotbollsspelaren, tillsammans med Ronaldo, i världen just nu och i FC Barcelonas historia. Den lille anfallaren har kammat hem fem stycken Ballon d’Ors. Han kom till klubben som 12-åring och har inte lämnat sedan dess. Det var ovanligt att en utländsk spelare värvades vid så ung ålder. A-lagets direktör Charly Rexach var så desperat att han erbjöd honom ett kontrakt på en servett. Resten är historia.

Han har gjort över 524 mål för klubb och land. Messi ses på av många som den bäste fotbollsspelaren i världen någonsin. Lionel Messi var även FC Barcelonas bäst betalda spelare och jämförs jämt med Cristiano Ronaldo om vem som är världens bästa fotbollsspelare.

Detta var alltså listan med Barcelonas tio bästa spelare genom tiderna. Håller du med oss? Se och spela på Fotboll Live=>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply