Topp 10 största rivaliteterna i engelsk fotboll

Topp 10 största rivaliteterna i engelsk fotboll

10 hetaste derbyn i England – största rivalmöten i engelsk fotboll

Vilka är Englands hetaste rivalmöten i fotboll? Här går vi igenom några klassiska derbyn i engelsk fotboll som utgör heta derbyn i England och listar Englands 10 största rivaliteterna inom fotboll och orsaken till rivaliteten mellan klubbarna. Transferfönstret är i full gång i Premier League och i Europa vilket innebär att det mesta som pågår just nu handlar om vart spelare ska flytta i sommar.

Försäsongens första matcher har börjat för ett fåtal lag, men det drar på allvar igång först om två veckor med ordentliga matcher. Mitt i denna transfer- och försäsongssoppa är det lätt att glömma bort den faktiska säsongen och vad som händer när den väl är i rullning.

Vilka är Chelseas största rivaler? En säsong i Premier League har många höjdpunkter: premiäromgången, genombrotten, den intensiva julperioden och inte minst titelfighten. Säsongen har några speciella kryddor som händer nästan vecka in och vecka ut, händelser som eldar upp fansen en extra nivå. Det handlar om derbyn och rivaliteten klubbarna och fansen emellan. Därför tänkte vi på Silly Season Sverige ta en titt på de största rivaliteterna i den engelska fotbollen.

Engelska fotbollens tio största rivaliteter

Vilka är de största rivalerna i engelsk fotboll? Det har funnits en hel del sköna rivalmöten genom historien, en del klassiska och en del som har vuxit fram de senaste åren. Klassikermöte som Liverpool-Manchester United lockar även den ointresserade till TV-soffan och nya rivaliteter som Manchester United och nyrika Manchester City börjar växa fram rejält trots den relativt nya rivaliteten i toppen av Premier League, eller varför inte ett norra London-derby mellan Arsenal och Tottenham en söndagskväll?

Innan du tar del av denna lista så rekommenderar vi att du tar en titt på största derbyn i världen. Nu tar vi en titt på den engelska fotbollens största rivaliteter, nya som gamla, stora som små.

Fotnot: Listans källa är från dailyentertainment.com och innefattar inga personliga åsikter från oss på Silly Season Sverige.

10. Manchester United – Leeds (Roses Rivalry)

Topp 10 största rivaliteterna i engelsk fotboll

Mötet mellan Manchester United och Leeds är ett av de klassiska derbyna inom engelsk fotboll. Senast lagen möttes var 2010 och det kan dröja länge till de möts igen eftersom Leeds befinner sig i Championship och man har inga jätteförhoppningar på att återvända till Premier League inom den närmsta framtiden på grund av den misskötta ledningen.

9. Swansea – Cardiff (South Wales derby)

Topp 10 största rivaliteterna i engelsk fotboll

Det finns inte många walesiska lag i den engelska ligafotbollen. Endast Swansea, Cardiff, Newport County och Wrexham är de professionella walesiska klubbarna i England, utöver dessa finns det även 8 icke-professionella. Därför har det blivit ett naturligt derby mellan de två största walesiska klubbarna: Swansea och Cardiff.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply