Lista: Chelseas bästa spelare genom tiderna

John Terry är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

10 Chelseas bästa spelare genom tiderna

Chelseas bästa spelare genom tiderna? 10 bästa spelarna i Chelsea? Chelseas bästa spelare någonsin? Chelsea FC har ofta anklagats för att vara en köpeklubb som inte har någon historia, och även om det stämmer att de flesta av Chelseas framgångar kommit sedan Roman Abramovich köpte klubben 2003 och började pumpa in pengar i den, så har dem fortfarande någonting att komma med.

Chelsea var kanske inte ständiga titelkonkurrenter men de var ett motstånd som man inte kunde räkna bort. Dock är de flesta spelare som kvalificerat sig in på denna lista sådana som värvats in under Abramovich-eran, men vilka spelare det är vi pratar om! SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Chelseas bästa spelare genom tiderna

Chelseas 10 bästa spelare någonsin

Chelsea har varit hem för några riktigt duktiga spelare och det är dem som vi nu skall lista här. Men innan vi dyker ner i den listan vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om en del andra poulära listor som vi har gjort, till exempel Barcelonas 10 bästa spelare genom tiderna, 10 bästa Real Madridspelarna genom tiderna och sämsta talangerna i Premier Leagues historia, som en kan dyka ner i efter vi betat av de 10 bästa Chelseaspelarna någonsin.

10. Jimmy Floyd Hasselbaink är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Ett par år innan den ryske oljemiljardären kom in i bilden var Chelsea ett medelmåttigt lag, de utmanade om Europaplatser och gav de andra lagen ett tufft möte men inte mer än så. Detta var mycket tack vare den före detta Atlético Madrid-anfallaren Floyd Hasselbaink. Holländaren etablerade sig snabbt i Premier League, med 23 gjorda mål under sin första säsong och fick ta emot Guldskon för flest gjorda mål. Säsongen därpå gjorde han lika många mål, men missade guldskon med ett ynka mål tillgodo, men fick legendar-status hos Chelseafansen för sina insatser.

9. Juan Mata är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Den spanske playmakern är vida känd för att vara en av de mest omtyckta spelarna i Premier League någonsin. Mata är godhjärtad rakt igenom, och hans uppförande såväl på som utanför planen är ett föredöme för barn och ungdomar överallt, och supportrarna älskar honom. Han är dessutom en riktigt begåvad fotbollsspelare som har kreativitet och visioner. Under sin första säsong i klubben fick han vinna såväl Champions League som FA-cupen.

8. Eden Hazard är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Eden Hazard är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Eden Hazard var i Chelsea under sju år och var bland annat dirigent bakom Chelseas titelmarsch säsongen 2014/2015. Den kortväxte yttern är snabb som få och har en dribblingsteknik som inte många kan mäta sig med, när han väl sätter igång. Det var många fina år på Stamford Bridge innan han flyttade till Real Madrid. Där blev det bottennapp innan han valde att lägga skorna på hyllan.

7. Jimmy Greaves är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Greaves var en av Englands allra bästa målgörare och kom fram i Chelseas ungdomsakademi, och kan tillsammans med John Terry vara det bästa som Chelseas akademi har producerat. Vid ynka 17 års ålder gjorde Greaves sin debut för Chelsea och var i slutet av säsongen bäste målgörare med sina 22 mål. Under sina fyra år i klubben snittade han ungefär 31 mål per säsong och han innehaver flera engelska rekord, men dessvärre förstördes hans karriär på grund av alkoholism.

6. Peter Osgood är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Innan oljemiljardären Abramovich kom in i klubben var 1970-talet Chelseas mest framgångsrika tid, och ”Trollkarlen från Os”, Osgood, var kung på Stamford Bridge. Anfallaren fostrades även han i akademin och var känd för att göra mål, och han kom att avgöra en hel del viktiga matcher genom åren som bland annat gav Chelsea deras första FA-cup samt Cupvinnarcupen där de slog Real Madrid, och printade in Osgoods namn i Chelseafansens hjärtan för evigt. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Chelseas bästa spelare genom tiderna

5. Petr Cech är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Den enorme målvakten är en Chelsea-legendar i varje stavelse av ordet, och otroligt nog var det inte ett enda Chelsea-fan som kritiserade honom när han valde att flytta tvärs över London till ärkerivalerna Arsenal. Cech var även en del av Cech-Terry-Lampard-Drogba-kedjan som höll ordning i klubben under en hektisk period med många tränarbyten, och är en av dessa fyra spelare som alltid levererar. Han var även en ledare i omklädningsrummet och det sägs att han har lärt sig sju stycken olika europeiska språk för att kunna hjälpa nya spelare att känna sig som hemma. Efter att ha råkat ut för en livshotande huvudskada 2006 bär han en numer mycket känd skyddsmössa för att skydda huvudet.

4. Gianfranco Zola är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Den italienske magikern var Chelseas bäste spelare någonsin, innan Abramovich-eran. Anfallaren kom att trollbinda publiken varje vecka med sina insatser och han ansågs vara Premier Leagues bäste utländske spelare och han ledde klubben till deras enbart andra FA-cup-seger någonsin. Under säsongen 1996/1997 vann Zola tre pokaler med Chelsea, och senare fick han vinna ännu en FA-cup och Cupvinnarcupen.

3. Frank Lampard är Chelseas tredje bästa spelare genom tiderna

Lampard är en legendar och betraktas som en av de bästa spelarna att någonsin spela i Premier League. Mittfältaren gjorde den kontroversiella flytten över London från West Ham till Chelsea 2001, men har sedan dess bevisat att han är dedikerad. Lampard är en äkta box-till-box-mittfältare och även den bäste målgöraren i Chelseas historia, med sina 211 mål på 648 matcher för klubben. Han fick vinna tre stycken Premier League-titlar med klubben och gjorde i en av de säsongerna 27 mål, otroligt för en central mittfältare.

2. Didier Drogba är Chelseas näst bästa spelare genom tiderna

Drogba är ännu en Chelsea-legendar och då Mourinho 2004 betalade 33 miljoner dollar för en relativt okänd striker med en bra säsong i Frankrike bakom sig, sade Mourinho bara ”döm honom när han har lämnat klubben”, vilket alla såklart gjorde rätt i. Anfallaren kom under sina nio fulla säsonger för klubben att etablera sig som en toppforward, med sina 157 mål på 241 matcher, och gjorde hela nio mål i åtta stycken olika cupfinaler. Med sin stora kroppshydda kunde han stå upp mot försvarare, men han hade även teknik i luften och styrka, samt en förståelse för spelet och en förmåga att läsa det, vilket gjorde honom till den perfekte forwarden i princip.

1. John Terry är Chelseas bästa spelare genom tiderna

John Terry är en av Chelseas bästa spelare genom tiderna

Terry är utan tvekan Chelseas störste levande legend, ända sedan han började i klubben som sjuårig bollpojke på Stamford Bridge. Även vid 35 års ålder var han fortfarande med och hade statistiken att visa det, med sin förmåga att läsa spelet och sin teknik i luften, har han över 40 Premier League-mål, på sin position som mittback är det otroligt. Otaliga anfallare i Premier League har ansett att Terry varit den tuffaste motståndaren att möta och han ses som en väldigt inspirerande lagkapten, den bäste i den engelska ligan och även världen påstår vissa. Terry har fyra Premier League-titlar, fem FA-cuptitlar, tre engelska cuptitlar, en Europa League-titel och viktigast av allt – klubbens första Champions League-titel. Inte ett dåligt prisskåp för en mittback! SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Chelseas bästa spelare genom tiderna

Fler Chelsea-listor på Silly Season Sverige

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply