Topp 10: Världens bästa fotbollstränare 2016/2017

Topp 10 Världens bästa fotbollstränare 20162017

Bästa fotbollstränaren? Här är de bästa fotbollstränarna i världen

Vem är världens bästa tränare? Vilka är de bäst fotbollstränarna i världen 2016/2017? Vem är den bästa tränaren i världen? Är det i några av världens bästa ligor vi hittar världens bästa tränare? En del menar att engelska Premier League är världens bästa liga, andra säger att det är La Liga och vissa säger att det är Bundesliga som är väldens bästa liga, men i vilken liga finns världens bäste tränare? Kanske är några av favoriterna som Zinedine Zidane, Diego Simeone, José Mourinho, Pep Guardiola, Antonio Conte eller Massimo Allegri världens bäste tränare? Det är IFFHS, International Federation of Football – History & Statistics, som har med hjälp av flera komponenter tagit fram vem som är världens bästa fotbollstränare.

Bästa tränarna 2016/2017

Vi har tidigare skrivit om världens bäst betalda tränare, Manchester Uniteds tio bästa tränare genom tiderna, världens bäst betalda fotbollsspelare och missa inte listan över de klubbar som betalar mest lön i världen. Majoriteten av tränarna på listan tillhör lag från de stora ligorna som Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga och Ligue 1 men det finns även tränare som inte tillhör dessa ligorna på listan över världens bästa tränare 2016/2017. Vi på Silly Season Sverige presenterar nu vem som är utsedd till världens bäste fotbollstränare. Statistiken är hämtade från IFFHS (International Federation of Football History & Statistics) och bilderna är hämtade från Bildbyrån.

Tränarna som precis missar en placering på topp 10 är Laurent Blanc från Paris Saint-Germain och Arséne Wenger från Arsenal som intar plats 12 respektive 11 på IFFHS lista. Nu följer topp 10.

10. Pitso Mosimane – Mamelodi Sundowns

Topp 10: Världens bästa fotbollstränare 2016/2017

Listans stora skräll kommer på plats tio som Mamelodi Sundowns tränare Pitso Mosimane intar. Sydafrikanen har vunnit sydafrikanska ligan flera gånger för Supersport United och Mamelodi Sundowns trots att man har tippats i mitten av tabellen. Giganterna Orlando Pirates och Kaizer Chiefs har ofta fått stå till sidan för Mosimanes lag som är Afrikas svar på Leicester City. Mamelodi Sundowns tog även hem Afrikas svar på Champions League i våras. 54-åringen har dessutom varit både assisterande förbundskapten för Sydafrika under deras hemma-VM 2010 och förbundskapten 2010-2012.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply