Topp 10: Manchester Uniteds bästa tränare genom tiderna

Topp 10: Manchester Uniteds bästa tränare genom tiderna

Mest framgångsrika Manchester United tränarna genom åren

Manchester Uniteds nya tränare 2016? Efter att Sir Alex Ferguson avslutat sin 27 år långa sejour på Old Trafford blev Manchester Uniteds ledning tvungna att hitta en ersättare, vilket inte visade sig vara särskilt enkelt. Först kom David Moyes, en anställning som inte gick riktigt som tänkt. Därefter var det holländaren Louis van Gaals tur att ge jobbet ett försök men inte heller han lyckades särdeles väl. Sommaren 2016 anställdes därför José Mourinho, en av de mest kända tränarna i världen, för att styra upp klubben. Hur det går för honom? Det är ännu för tidigt in på säsongen för att kunna säga hur det kommer att gå, men resultaten hittills har inte gått den portugisiske tränarens väg. Många har frågat sig huruvida det var rätt att gå skilda vägar med Ferguson då den skotske tränaren var så framgångsrik.Vi på Silly Season Sverige kommer nu att gå igenom de tio mest framgångsrika tränarna i Manchester United genom åren baserat på vinstprocenten.

Manchester Uniteds nya tränare 2016 – José Mourinho

När tillträde Manchester Uniteds nya tränare? Den 27 maj 2016 stod det klart att Manchester United fått en ny tränare och att José Mourinho skulle ta över lagbygget från den gamle tränaren Louis van Gaal. Holländaren hade bara dagar tidigare lyckats med att vinna FA-cupen tillsammans med med laget men det räckte inte för att han skulle få behålla sitt jobb. Det ligger nu på Mourinho att ta tillbaka klubben till Champions League.

Manchester United tränare genom åren med bäst vinststatistik

Tidigare har vi på Silly Season Sverige  gjort andra listor om tränare såsom Real Madrids tränare sedan 2004, tränare med absurda krav, världens bästa tränare 2016 och världens bäst betalda tränare blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Dessa är axplock av de mest lästa listorna och vi hoppas att även du kommer att gilla de. Ta gärna en titt på dessa efter att vi rangordnat Manchester Uniteds bästa tränare genom tiderna.

10. Tommy Docherty 1972-1977

Topp 10: Manchester Uniteds bästa tränare genom tiderna

Tommy Docherty, även känd som ”The Doc”, var en gammal skotsk fotbollsspelare som sadlade om till tränare och tränade ett antal klubbar, med Manchester United den mest kända klubben. Han lämnade sitt jobb som tränare för Skottland för att träna den anrika engelska klubben och under skottens sejour som tränare åkte United ner till andradivisionen, men flyttades upp igen vid första försöket. Laget som Docherty fick ta över var ett gammalt sådant med många åldrande spelare och han gjorde ett bra jobb med att rusta upp laget.

Vinstprocent: 47%

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply