Arda Turan kan gå till Kina för 500 miljoner

Arda Turan kan gå till Kina för 500 miljoner

Extrema pengar kan locka över Arda Turan till Guangzhou Evergrande

Arda Turan har bara spelat sporadiskt i Barcelona denna säsongen och ryktena om en flytt har börjat ta eld. Senaste ryktet säger att stenrika kinesiska klubben Guangzhou Evergrande planerar ett bud på en halv miljard kronor för Turan.

Arda Turan har haft problem med att ta en plats i Barcelonas startelva sedan sin ankomst till klubben under sommaren 2015. Detta har gjort att spelaren har kopplats ihop med andra europeiska storklubbar, trots att mittfältaren själv har sagt att han trivs väldigt bra på Camp Nou. Bland annat har det tidigare talats om att Milan riktar in sig på Turan, och under sommaren ryktades det även om att 29-åringen var på väg till Arsenal och Borussia Dortmund

Det är inte bara storklubbar i Europa som sägs vilja ha Barcelonas turk som medverkat i elva La Liga-matcher denna säsongen där han gjort två mål. Nya uppgifter till turkiska Fanatik menar att den kinesiska klubben Guangzhou Evergrande planerar ett bud på cirka 500 miljoner kronor på Turan.

Kan göra Jackson Martinez sällskap

Fanatik kommer med uppgifterna under tisdagen som säger att Guangzhou Evergrande, som har Luis Felipe Scolari som tränare, planerar ett bud på 50 miljoner euro för Arda Turan. 29-åringen skulle isåfall säkerligen tjäna ungefär lika mycket som de bisarra summorna Shanghai SIPG betalar Oscar och Chelsea.

Turan var faktiskt på väg till Kina redan i somras men valde att stanna i Barcelona. Om han skulle nappa på Guangzhous erbjudande så skulle han inte bara ha Luis Felipe Scolari som tränare, han skulle även bli lagkamrat med Paulinho och Jackson Martinez.

Guangzhou Evergrande är regerande mästare i Kina.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply