PSG vill värva Gayá från Valencia i sommar

PSG vill värva Gayá från Valencia i sommar

Gayá kan lämna för PSG i sommar

Den spanske U21-försvararen har tidigare kopplats ihop med Real Madrid och nu har även Paris Saint-Germain lagt sig in i jakten på spelaren vars kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2020.

När Paris Saint-Germain köptes upp för några år sen värvades flera stora namn för att ta klubben till toppen. Zlatan IbrahimovicEdinson Cavani, Thiago Silva och David Luiz är endast några av namnen som plockades in till den franska huvudstadsklubben och det var även med dessa spelare som man vann Ligue 1 flera år i rad. Våren 2016 åkte man ut mot Manchester City i kvartsfinalen i Champions League och det hela skulle endast bli början på en renovering i Parc des Princes-klubben. Man skeppade iväg några av de äldre spelarna, bland annat Zlatan Ibrahimovic och David Luiz och istället började man talanger. Lo Celso och Julian Draxler är endast två av namnen som anslutit till klubben under de senaste transferfönsterna och nu riktar man blickarna mot Spanien och La Liga för att försöka värva ännu en spelare, denna gången från Valencia.

Enligt TMW sägs PSG vilja köpa loss José Luis Gayá, Valencias högerback som förutom spel i den nordspanska klubben även representerar Spanien på U21-nivå och jagas av flera klubbar inom den europeiska toppfotbollen, framför allt Real Madrid. Även klubbar som Inter, Juventus, Liverpool och Manchester City ska ha visat intresse för spelaren men då klausulen ligger på 60 miljoner euro för att köpa loss spelaren är det inte många som är övertygade om ett köp.

PSG kommer med största sannolikhet släppa Maxwell efter säsongen och för att hitta en ersättare, och ett alternativ till Layvin Kurzawa har man nu siktat in sig på Gayá i Valencia, en klubb som tidigare tränats av fransmännens nuvarande tränare, Unai Emery.

Spelaren har ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2020 och en klausul på 60 miljoner euro, dock sägs det att Valencia, som är i en krissituation kan tänka sig att släppa Gayá för drygt 35 miljoner euro.

 

SE ÄVEN: PSG lönelista 2016/2017

SE ÄVEN: Streama Barcelona vs PSG online!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply