LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

foto: bildbyrån

Tio fakta du inte visste om Ousmane Dembélé

10 saker du inte visste om Ousmane Dembélé? Ousmane Dembélé? Den 25 augusti 2017 stod det klart att Ousmane Dembélé lämnar Borussia Dortmund för spel i Barcelona. Fransmannen blev i och med flytten en av världens dyraste fotbollsspelare då han totalt kostade 150 miljoner euro för den franske supertalangen. Det är ingen lätt uppgifter som Dembélé har i Barcelona då han kommer för att ersätta Neymar som lämnade för Paris Saint-Germain för otroliga 222 miljoner euro.

Saker du inte visste om Ousmane Dembélé? Dembele slog igenom i Rennes och har efter en sejour i Dortmund nu tagit det där sista steget till en av världens största fotbollsklubbar och det är troligen här han kommer spela under större delen av sin karriär. Det kommer troligen spekuleras mycket om några år om spelaren ska stanna eller lämna Barcelona men under tiden nöjer vi oss med att njuta av spelaren på Camp Nou.

Dembélé bildar i Barcelona anfallspar med Leo Messi och Luis Suárez och det kommer bli väldigt intressant att se vad fransmannen kan åstadkomma vid sidan av två av världens bästa fotbollsspelare. Redan vid 20 års ålder är Dembélé en spelare som många känner till och under de kommande åren kommer allt fler se spelarens kvalitéer när han utvecklas i Barcelona.

10 saker du inte visste om Ousmane Dembélé

Saker du inte visste om Ousmane Dembélé? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om: tio saker du inte visste om Marco Reus, tio saker du inte visste om Gareth Bale och tio saker du inte visste om Alexis Sánchez. Om dessa listor inte skulle falla dig i smaken kan du även klicka dig in på: världens mest värdefulla klubbar eller världens fem dyraste försvarare genom tiderna. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé.

10. Stortalang i futsal

Vid 13 års ålder var Dembélé en stortalang i Futsal. Han brukade spela med andra som var äldre men trots det stack han ut. Tillslut valde han dock att lägga Futsal åt sidan och satsa på 11-mannaspel. Detta har hjälpt honom att bli en storspelare på 11-mannafotboll.

9. Skapade bråk i Rennes

LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

foto: bildbyrån

Ousmane Dembélé är inte riktigt känd för att sköta sina affärer på ett bra sätt. När han 2014 spelade i Rennes började han bråka med klubben då han ansök att de störde hans utveckling som spelare. Det hela löste sig dig tillslut. I Barcelona har det inte heller varit en dans på rosor. Attitydproblem tillsammans med att han kommit försent flera gånger är två punkter som ofta hänt.

8. Väldigt nära sin familj

När han som 13-åring skrev på för Rennes flyttade hans mamma Fatimata och hans brödrar med honom.

7. Jämförd med Cristiano Ronaldo

Även om spelarens dröm varit att skriva på för Barcelona har Dembélé jämförts med Cristiano Ronaldo. Bland annat den före detta Manchester United-spelaren Mikaël Silvestre påpekade att de båda hade liknande spelstil.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply