Mest värdefulla fotbollsklubbarna 2015

Världens mest värdefullaste fotbollsklubb 2015

Vilken klubbar är världens värdefullaste fotbollsklubbar 2015? Listan över de värdefullaste fotbollsklubbarna i världen växer och de allra värdefullaste klubbarna blir ännu värdefullare. Frågan är egentligen vilken klubb som är den mest värdefullaste fotbollsklubben 2015? Givetvis får man inte glömma att den värdefullaste klubben 2015 förmodligen är också världen rikaste lag 2015.

Mest värdefulla fotbollsklubben 2014 och 2015

I början av 2014 rankade Forbes världens värdefullaste lag och då rankades Real Madrid som världens värdefullaste fotbollsklubb och på andra och tredje plats hamnade FC Barcelona och Manchester United som de värdefullaste klubbarna under 2014.

Real Madrid, FC Barcelona och Manchester United är de fotbollsklubbar som alltid har varit bland de värdefullaste klubbarna och de allra värdefullaste fotbollsklubbarna i världen och de lär nog att fortsätta att toppa listorna över de värdefullaste fotbollsklubbarna i världen under en lång tid framöver så som det ser ut idag då samtliga lag befäster sina positioner och avståndet till övriga klubbar blir bara större och större. 

Just detta faktum gör att Real Madrid, FC Barcelona och Manchester United  även anses vara världens rikaste fotbollsklubbar. Ifall du inte har förstått vilket lag som är världens rikaste fotbollsklubb 2015 så kommenderar vi att du tar en titt på vår uppdaterade lista över de rikaste fotbollsklubbarna i världen 2015 och jämför gärna dessa lag mot lagen som framgår av listan över de rikaste fotbollsklubbarna i Premier League och de rikaste fotbollsklubbarna i Sverige

Världens värdefullaste fotbollsklubbar 2015

När vi talar om den värdefullaste klubben så syftar vi i första hand på den klubben med mest pengar i kassakistan. Förra året slog Manchester Uniteds rekord i när de tecknade ett nytt sponsoravtal i samband med att de byte huvudsponsor från Nike till Adidas. Manchester Uniteds tröjavtal är värt 130 miljoner dollar per år vilket, enligt Wall Street Journal, bidrar till att öka värdet på klubben med 5% årligen.

Tack vare nya och lukrativa tröjavtal och andra sponsoravtal så har flera klubbar bytt plats på listan över de värdefullaste klubbarna i världen. Därav har vi valt att sammanställa en ny topp 3 lista över de klubbar som är värdefullast denna säsong.

Tror ni att Real Madrid fortfarande är den värdefullaste och rikaste fotbollsklubben under 2015? Låt oss tar reda på det och se vilken klubb som är världens värdefullaste fotbollslag 2015. Här är vår topp 3 lista över de värdefullaste fotbollsklubbarna i världen 2015 just nu. De är världens mest värdefulla fotbollsklubbar och lär nog förbli det under överskådlig tid.

3. FC Barcelona

FC Barcelona är en av de värdefullaste fotbollsklubbarna i världen 2015

FC Barcelona eller Barça hittar vi på tredje plats på listan över de värdefullaste fotbollsklubbarna. Tack vare världsstjärnor som Luis Suárez, Lionel Messi och Neymar så drar Barcelona in otroliga belopp i intäkter varje år, vilket befäster gigantens position som en av världens värdefullaste klubbar.

FC Barcelona är värt ungefär dubbelt så mycket som Bayern München som ligger 4 på listan världens rikaste fotbollsklubbar 2015.

Räkenskapsår Total värde
Totala intäkter
2014 3,2 miljarder dollar 627 miljoner dollar
2013 2,6 miljarder dollar 613 miljoner dollar

2. Real Madrid

Real Madrid är en av de värdefullaste fotbollsklubbarna i världen 2015

FC Barcelonas värsta rival hittar vi givetvis på andraplatsen, Real Madrid. När man tittar på klubbens finansiella siffror så är det inte svårt att förstå att de kan köpa vilka fotbollsspelare de vill i hela världen. Några av Real Madrids storköp på senare år har varit James Rodríguez och Gareth Bale.

Räkenskapsår Total värde
Totala intäkter
2014 3,44 miljarder dollar 675 miljoner dollar
2013 3,3 miljarder dollar 650 miljoner dollar

1. Manchester United FC

Manchester United är den värdefullaste klubben 2015

Världens värdefullaste fotbollsklubb 2015 är ingen mindre än Manchester United som även är den rikaste fotbollsklubben i Premier League 2015. Den engelska giganten har ni tagit över tronen som den mest värdefullaste klubben i världen 2015. Tidigare låg The Red Devils endast på andra plats som världens värdefullaste klubb 2014 under förra säsongen tätt bakom Real Madrid som då var världens värdefullaste fotbollsklubb 2014.

I år är det Manchester United tur att ta plats i tronen som nummer ett på listan över världens värdefullaste fotbollsklubbar 2015. Manchester United är den värdefullaste fotbollsklubben 2015 och lär nog förbli en av de värdefullaste klubbarna under en lång tid. Som världens värdefullaste fotbollsklubb så intar Manchester United även förstaplatsen som den rikaste klubben i världen 2015 och plockade titeln som världen rikaste lag 2015.

Räkenskapsår Total värde
Totala intäkter
2014 3,66 miljarder dollar 613 miljoner dollar
2013 3,165 miljarder dollar 502 miljoner dollar

 

 

Se även: rikaste fotbollsklubbarna i världen 2015

Se även: rikaste fotbollsklubbarna i Premier League

Se även: rikaste fotbollsklubbarna i Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply