LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

bet365

Tio fakta du inte visste om Ousmane Dembélé

10 saker du inte visste om Ousmane Dembélé? Ousmane Dembélé? Den 25 augusti 2017 stod det klart att Ousmane Dembélé lämnar Borussia Dortmund för spel i Barcelona. Fransmannen blev i och med flytten en av världens dyraste fotbollsspelare då han totalt kostade 150 miljoner euro för den franske supertalangen. Det är ingen lätt uppgifter som Dembélé har i Barcelona då han kommer för att ersätta Neymar som lämnade för Paris Saint-Germain för otroliga 222 miljoner euro. Se & spela på fotboll =>

Saker du inte visste om Ousmane Dembélé? Dembele slog igenom i Rennes och har efter en sejour i Dortmund nu tagit det där sista steget till en av världens största fotbollsklubbar och det är troligen här han kommer spela under större delen av sin karriär. Det kommer troligen spekuleras mycket om några år om spelaren ska stanna eller lämna Barcelona men under tiden nöjer vi oss med att njuta av spelaren på Camp Nou.

Dembélé bildar i Barcelona anfallspar med Leo Messi och Luis Suárez och det kommer bli väldigt intressant att se vad fransmannen kan åstadkomma vid sidan av två av världens bästa fotbollsspelare. Redan vid 20 års ålder är Dembélé en spelare som många känner till och under de kommande åren kommer allt fler se spelarens kvalitéer när han utvecklas i Barcelona.

LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

10 saker du inte visste om Ousmane Dembélé

Saker du inte visste om Ousmane Dembélé? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om: 10 saker du inte visste om Marco Reus, 10 saker du inte visste om Gareth Bale och 10 saker du inte visste om Alexis Sánchez. Om dessa listor inte skulle falla dig i smaken kan du även klicka dig in på: världens mest värdefulla klubbar eller världens fem dyraste försvarare genom tiderna. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé. Se & spela på fotboll =>

10. Stortalang i futsal

Vid 13 års ålder var Dembélé en stortalang i Futsal. Han brukade spela med andra som var äldre men trots det stack han ut. Tillslut valde han dock att lägga Futsal åt sidan och satsa på 11-mannaspel. Detta har hjälpt honom att bli en storspelare på 11-mannafotboll.

9. Skapade bråk i Rennes

LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

Foto: Bildbyrån

Ousmane Dembélé är inte riktigt känd för att sköta sina affärer på ett bra sätt. När han 2014 spelade i Rennes började han bråka med klubben då han ansök att de störde hans utveckling som spelare. Det hela löste sig dig tillslut. I Barcelona har det inte heller varit en dans på rosor. Attitydproblem tillsammans med att han kommit försent flera gånger är två punkter som ofta hänt.

Lista med saker du inte visste om Ousmane Dembélé

8. Väldigt nära sin familj

När han som 13-åring skrev på för Rennes flyttade hans mamma Fatimata och hans bröder med honom.

7. Jämförd med Cristiano Ronaldo

Även om spelarens dröm varit att skriva på för Barcelona har Dembélé jämförts med Cristiano Ronaldo. Bland annat den före detta Manchester United-spelaren Mikaël Silvestre påpekade att de båda hade liknande spelstil. Se & spela på fotboll =>

6. Messi, Neymar och Beckham som idoler

Spelaren har tidigare erkänt att hans idoler var Leo Messi och Neymar. Även David Beckham ska ha varit en spelare som Dembélé såg upp till.

5. Debuterade i derbyt mot Espanyol

Dembélés första match med Barcelona spelade han mot stadsrivalerna Espanyol. Detta på hemmaplan.

4. Kunde skrivit på för Liverpool

LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

Foto: Bildbyrån

Dembélé bekräftade tidigare i en intervju att han hade ett möte med Jürgen Klopp i Paris. Vid detta tillfälle skulle spelaren dock redan ha bestämt sig för spel i Borussia Dortmund.

Lista med fakta du inte visste om Ousmane Dembélé

3. Tidigare nobbat Barcelona

Robert Fernández erbjöd redan sommaren före Dembélé gick till FC Barcelona spelaren ett kontrakt. Anfallaren visste dock att det skulle bli svårt att slå sig in med Messi, Suarez och Neymar längst fram. Dembélé behövde speltid och var väldigt medveten om det. Han sa därför att han ville stanna i Dortmund. Då kostade spelaren inte ens 20 miljoner euro.

– Jag vill växa och utvecklas och behöver spela varje helg. En dag kommer jag dock spela i Barcelona, sa Dembélé ett år innan flytten blev av. Se & spela på fotboll =>

2. Slog transferrekord för Rennes – med vidareförsäljningsklausulen

Trots att Dembélé lämnade Rennes för ett tag sen slog han transferrekord för den franska klubben när han lämnade för spel i Barcelona. Rennes hade nämligen en vidareförsäljningsklausul på 25 procent på beloppet. Något som gjorde att han fick in drygt 30 miljoner euro på kontot. Deras största inkomst via en spelarövergång någonsin.

1. 8 mål på 42 matcher i Dortmund

LISTA: Tio saker du inte visste om Ousmane Dembélé

Foto: Bildbyrån

Det är ingen som tvekar på spelarens teknik men när det kommer till målskyttet finns det frågetecken. Totalt blev det åtta mål på 42 matcher i Dortmund, med Bundesliga och Champions League inräknat. Det blev dock 18 assist i den gulsvarta tröjan.

Detta var alltså listan med saker du inte visste om Ousmane Dembélé. Ta gärna en titt på några andra av våra listor som vi publicerat. Hittar du inte den lista du vill får du gärna höra av dig. Nedan hittar du ett axplock av de mest populära listorna som finns på vår site. Se & spela på fotboll =>

Lista med saker och fakta du inte visste om Ousmane Dembélé

Se även fakta om andra profiler

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365