Lista: Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp

Tio fakta som du inte kände till om Liverpools tränare

Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp? Vem är Jurgen Klopp? Vad vet du om Jurgen Klopp? Är du ett Borussia Dortmund-fan som stöttar klubbens före detta tränare var han än är? Eller kanske du är ett fan av Liverpool och lära dig fakta om Jurgen Klopp. I oktober 2015 presenterades Jurgen Klopp som ny tränare för Liverpool och därmed som Brendan Rodgers ersättare.

Saker du inte visste om Jurgen Klopp? Den 45-åriga tysken charmade hela fotbollsvärlden när han tog tillbaka Borussia Dortmund till toppen, och han blev välkänd efter att han tog det tyska laget till Champions League-finalen 2012. Jurgen Klopp lämnade Dortmund i sommaren 2014 och tog en paus var tillbaka 2015 i Premier League och på Anfield.

10 saker du inte visste om Jurgen Klopp

10 saker du inte visste om Alexis Sanchez, 5 dyraste östeuropeiska spelarna någonsin och 5 saker du inte visste om Cristiano Ronaldo är tre listor som finns på Silly Season Sverige, och det finns många fler om du tittar här. Det finns garanterat något för alla smaker att kika in och spetsa sina kunskaper. En del om onödigt vetande inom fotbollen – alla vet att man imponerar mest med onödiga fakta om saker och ting.

Vi kommer ni gå igenom flertalet saker du inte visste om Jurgen Klopp. Det är allt från spännande fakta till onödig info. Det finns många som vill veta om en tränare eller en person man ser upp till väldigt mycket. Klopp är tränare för ett av de bästa Liverpool-lagen i Premier League. I alla fall om man ser till statistiken.

1) Spelade i 12 år för Mainz 05

Lista: Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp

foto: bildbyrån

Jurgen Klopp var en professionell fotbollsspelare i 12 år då han representerade Mainz 05. Han spelade 337 ligamatcher för klubben, där han gjorde hela 52 mål för klubben. Det var här han lärde sig det mesta om fotboll och kom på tankebanorna att bli tränare en dag. Förutom att ha spelat 337 ligamatcher i Mainz var hans första tränarjobb i klubben. Han var aldrig en spelande tränare men tog över direkt när han la skorna på hyllan. Denna övergång skulle göra Klopp till en av världens främsta tränare.

2) Mainz 05 var hans första tränarjobb

Efter att han pensionerat sig som spelare blev han omedelbart utsedd till klubbens nya manager. Han ledde laget i sju år och tog laget till Bundesliga för första gången någonsin. Sedan flyttades laget ned 2007, men han valde att stanna i klubben. Han lämnade dock ett år senare då han misslyckades att ta klubben tillbaka till Bundesliga. Frågan var om det var Klopps fel eller om truppen inte var tillräckligt bra. Tränaregenskaper har han onekligen.

3) Fick examen i sportvetenskap – efter att ha skrivit om gång

Under sin spelarkarriär tog han examen i sportvetenskap (Sports Science) på Göthe-universitetet. Han skrev dock inte sitt examensarbete om fotboll, utan om sporten gång. Allt här i livet är inte logiskt men är man intresserad av flera sporter så varför inte.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply