Lista: Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp

Lista: Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp
bet365

Tio fakta som du inte kände till om Liverpools tränare

Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp? Vem är Jurgen Klopp? Vad vet du om Jurgen Klopp? Är du ett Borussia Dortmund-fan som stöttar klubbens före detta tränare var han än är? Eller kanske du är ett fan av Liverpool och lära dig fakta om Jurgen Klopp. I oktober 2015 presenterades Jurgen Klopp som ny tränare för Liverpool och därmed som Brendan Rodgers ersättare.

Saker du inte visste om Jurgen Klopp? Den 45-åriga tysken charmade hela fotbollsvärlden när han tog tillbaka Borussia Dortmund till toppen, och han blev välkänd efter att han tog det tyska laget till Champions League-finalen 2012. Jurgen Klopp lämnade Dortmund i sommaren 2014 och tog en paus var tillbaka 2015 i Premier League och på Anfield. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Saker du inte visste om Jürgen Klopp

10 saker du inte visste om Jurgen Klopp

10 saker du inte visste om Alexis Sanchez, 5 dyraste östeuropeiska spelarna någonsin och 5 saker du inte visste om Cristiano Ronaldo är tre listor som finns på Silly Season Sverige, och det finns många fler om du tittar här. Det finns garanterat något för alla smaker att kika in och spetsa sina kunskaper. En del om onödigt vetande inom fotbollen – alla vet att man imponerar mest med onödiga fakta om saker och ting.

Vi kommer ni gå igenom flertalet saker du inte visste om Jurgen Klopp. Det är allt från spännande fakta till onödig info. Det finns många som vill veta om en tränare eller en person man ser upp till väldigt mycket. Klopp är tränare för ett av de bästa Liverpool-lagen i Premier League. I alla fall om man ser till statistiken. Se och spela på fotboll live =>

1) Spelade i 12 år för Mainz 05

Lista: Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp

foto: bildbyrån

Jurgen Klopp var en professionell fotbollsspelare i 12 år då han representerade Mainz 05. Han spelade 337 ligamatcher för klubben, där han gjorde hela 52 mål för klubben. Det var här han lärde sig det mesta om fotboll och kom på tankebanorna att bli tränare en dag. Förutom att ha spelat 337 ligamatcher i Mainz var hans första tränarjobb i klubben. Han var aldrig en spelande tränare men tog över direkt när han la skorna på hyllan. Denna övergång skulle göra Klopp till en av världens främsta tränare.

2) Mainz 05 var hans första tränarjobb

Efter att han pensionerat sig som spelare blev han omedelbart utsedd till klubbens nya manager. Han ledde laget i sju år och tog laget till Bundesliga för första gången någonsin. Sedan flyttades laget ned 2007, men han valde att stanna i klubben. Han lämnade dock ett år senare då han misslyckades att ta klubben tillbaka till Bundesliga. Frågan var om det var Klopps fel eller om truppen inte var tillräckligt bra. Tränaregenskaper har han onekligen.

3) Fick examen i sportvetenskap – efter att ha skrivit om gång

Under sin spelarkarriär tog han examen i sportvetenskap (Sports Science) på Göthe-universitetet. Han skrev dock inte sitt examensarbete om fotboll, utan om sporten gång. Allt här i livet är inte logiskt men är man intresserad av flera sporter så varför inte. Se och spela på fotboll live =>

4) Spelade som back OCH striker

Under sina många år som spelare i Mainz 05 räckte inte en position för Jurgen Klopp. Han började karriären som striker, för att sedan flyttas ner och spela som mittback. Där han spelade under största delen av sin karriär. Det finns många mittbackar, bland annat Diego Godín, som spelat som anfallare för att efter kliva ner i banan.

Lista: Saker du inte visste om Jürgen Klopp

5) Var specialist på fasta situationer

Jurgen Klopp var minst sagt en expert på fasta situationer. Han inte bara var stark på huvudet utan hade en känslig fot, vilket förklarar hans imponerande målskörd som försvarare. I klippet ovan kan ni se hur han håller sig framme på fasta situationer och trycker in bollarna. Om inte med huvudet så med riktiga delikatesser på volley.

6) Tränare under längst tid i Borussia Dortmund någonsin

Med sina 7 år i klubben är Jurgen Klopp den tränare som har varit under längst tid i Borussia Dortmund. Han tränade laget i 318 matcher, där han vann 179 av dessa. Insatserna på Signal Iduna Park gjorde att han en tid efter han lämnat kunde ta över tränarjobbet i Liverpool FC. Se och spela på fotboll live =>

7) Känd för vilda målfiranden – ibland för vilda…

Lista: Tio saker du inte visste om Jurgen Klopp

foto: bildbyrån

Jurgen Klopp är känd för sina intensiva firanden vid sidlinjen när hans lag gör mål. Ibland kanske han tar i lite för mycket. Han har berättat om att han slet sönder en muskel en gång när han blev lite väl glad. Ibland har man även sprungit in på planen. Det har gjort att han bötfällts.

8) Gick ofta hem från matcherna

Under sin tid i Dortmund gick han ofta hem från hemmamatcherna. Han har berättat om att det ger honom tid att tänka igenom matcherna. Både vad laget gör bra och vad de behöver förbättra.

9) Höll på Stuttgart som liten

Klopp höll på Stuttgart när han var ung, innan kärleken för Mainz tog över när han spelade för klubben. Hans favoritspelare var Karlheinz Forster, en före detta tysk landslagsman och världsmästare.

Lista: Saker du inte visste om Jürgen Klopp

10) Satte poängrekord i Bundesliga

Säsongen 2011-2012 satte Jurgen Klopp och hans Borussia Dortmund nytt poängrekord i Bundesliga. 81 poäng var en skörd som inget annat lag någonsin hade lyckats med, men året efter slogs det av Bayern München som höjde ribban till 91 poäng. Se och spela på fotboll live =>

Se även våra faktalistor om andra spelare och tränare:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply