LISTA: Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna

Topp 5 Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna

Bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna – vem är Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna?

Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna? Vem är bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna? Vilka är de bästa tyska fotbollsspelarna någonsin? Tyskland är en stor – nej enorm – fotbollsnation med några av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Tyskland, som har 3 EM guld och 4 VM guld i bagaget, det senaste från 2014, mäter de sig med de största landslagen i världen. Med en effektiv och organiserad fotbollsstil får de jobbet gjort och trots att det kanske inte är den vackraste fotbollen de spelar så är den rasande slagkraftig. Här går vi igenom några av Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna. Se och spela på fotboll =>

Bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna - vem är Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna?

Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna – vem är bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna?

Som lag men även individuellt är den tyska fotbollen väldigt disciplinerad och fysiskt lagd, med en strikt spelstil och fokus på kontringar. Men även om de ibland ger sken av att spela som en maskin, som ett lag, så har det såklart även funnits tyska spelare som verkligen har stuckit ut och skinit lite extra. De där spelarna som går den extra milen och som ibland verkar som den extra knuffen för att ta hela laget över mållinjen i kniviga situationer. När historiska vinster tas upp och det talas om vissa utmärkande tidsåldrar så finns det även spelare som man alltid måste nämna, då de varit så betydande för laget och historien. Se och spela på fotboll =>

5 bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna

Vilka bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna tror du finns med i vår lista med de fem bästa genom tiderna? Här får du reda på vilka fem spelare som vi anser är Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna. Tyskland är känd som en av världens bästa fotbollsnationer men vilka är egentligen de bästa tyska fotbollsspelarna genom tiderna som har varit med och bidragit till detta?

Vi skall strax gå in på detta, men först vill vi även tipsa om andra läsvärda listor som vi har skrivit, till exempel Världens sämsta landslag i fotboll och bästa straffskyttarna i världen. Dessa och flera andra av våra listor kan ni gå in och läsa efter att vi har gått igenom de 5 bästa tyska fotbollsspelarna någonsin. Listan är hämtad från Copa90 och bilderna är samtliga från Bildbyrån. Se och spela på fotboll =>

5. Oliver Kahn är en av de bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna

Oliver Kahn var målvakt och började sin karriär i Karlsruher SC innan han 1994 gick till Bayern München, där han blev kvar tills han avslutade sin karriär 2008. Med Bayern vann han 8 Bundesligatitlar, 6 tyska cupen pokaler, UEFA cupen, Champions League och Intercontinentala cupen.

I form av individuella priser har han även vunnit 4 konsekutiva Bästa europeiska målvaktspriser, 3 Världens bästa målvaktspriser och 2 gånger har han även blivit Årets fotbollsspelare i Tyskland, vilket gör honom till en av världens bästa målvakter genom tiderna. Han är även den ende målvakt någonsin att vinna Guldbollen i ett VM, 2002. Känd för sin aggressiva spelstil och sin dominerande närvaro mellan stolparna har han fått smeknamn som Der Titan, titanen, eller Vol-kahn-o, vulkanen. Se och spela på fotboll =>

4. Lothar Matthäus är en av Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna

Lothar Matthäus spelade på mittfältet och började sin professionella karriär i Borussia Mönchengladbach, innan han gick till Bayern München, Inter Milan, tillbaka till Bayern och avslutade sedan karriären i New Yorks MetroStars. Han spelade i 5 stycken VM, vilket är mer än någon annan spelare någonsin (målvakter borträknade) och håller rekordet för mest spelade VM matcher av en ende spelare – 25 stycken. Matthäus är den tyske spelare som har spelat mest landskamper för Tyskland genom tiderna, hela 150 stycken (varav 83 för Västtyskland) på 20 år.

Han var kapten för det Västtyskland som kom att vinna VM 1990 och fick mottaga priset som årets europeiske fotbollsspelare. Han var även den förste att 1991 motta FIFAs pris som årets världsspelare och är än idag den enda tyska spelare att få detta pris. Som spelare var Matthäus mångfacetterad och komplett, med skarpa passningar, en känsla för positioneringar, vältajmade tacklingar men även ett kraftfullt skott.

Topp 5: Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna

3. Miroslav Klose är de bästa tyska fotbollsspelare genom tiderna

Miroslav Klose föddes i Polen men flyttade till Tyskland när han var 8 år och har inte haft polskt medborgarskap sedan han var 18, då han ville ha tyskt medborgarskap. Han började sin karriär i SG Blaubach-Diedelkopf som var i den tyska sjunde divisionen, innan han gick till FC 08 Homburg, därefter 1. FC Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München och sedan Lazio. Klose är kanske mest känd för sina framgångar i det tyska landslaget.

Han var del av det lag som 2014 vann VM, dessförinnan hade de slutat tvåa respektive trea två gånger. Han är den spelare som har gjort flest mål i VM:s historia med sina 16 mål. Klose inledde sin internationella karriär med att göra 8 mål i sitt debut-VM 2002 och vann guldskon i VM 2006 på hemmaplan efter att ännu en gång gjort 5 mål.

2. Gerd Müller är en av Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna

Gerd Müller var en striker som inledde karriären i 1861 Nördlingen men växlade snart till Bayern München, där han kom att stanna i 15 år. Han gjorde 453 matcher för klubben och 398 mål. Han avslutade sedan karriären i Fort Lauderdale Strikers i USA. Müller var känd som en klinisk striker med ett vasst avslut, speciellt inne i straffområdet, och betraktas som en av de bästa anfallarna genom tiderna.

Han vann Bundesliga och tyska cupen 4 gånger vardera med Bayern såväl som VM 1974 med Västtyskland. Müller fick även ta emot en del individuella priser så som Ballon d’Or 1970 och är med på otaliga listor tillsammans med några av världens främsta fotbollsspelare. Müller var känd som Der Bomber, bombaren, eller kleines dickes Müller, lilla tjocka Müller. Det senare smeknamnet var givet till honom av hans första tränare i Bayern, Čik Čajkovski, som dock fick deklinationen fel – rätt skall vara kleiner dicker Müller.

1. Franz Beckenbauer är Tysklands bästa fotbollsspelare genom tiderna

Franz Beckenbauer var en komplex spelare som började på mittfältet men gjorde sig ett namn som central mittback och ges ofta äran som den som etablerade rollen av den moderna sweepern eller liberon. Han började sin karriär i Bayern München där han kom att stanna i 13 år innan han gjorde en vända till New York Cosmos och Hamburg SV för att sedan komma tillbaka till New York Cosmos där han till sist lade skorna på hyllan. Med Bayern vann han både Bundesliga och tyska cupen 4 gånger vardera samt europeiska cupen 3 gånger.

Han lyckades även vinna Bundesliga med Hamburg SV 1981-82. VM vann han 1974 med Västtyskland, och är även, tillsammans med Brasiliens Mário Zagallo, en av två män att få lyfta VM pokalen som både spelare och tränare. 1990 ledde han nämligen Västtyskland till segern. Bland alla sina individuella priser finns bland annat två stycken Ballon d’Or. Beckenbauer spelade med stil och elegans, men dominerade samtidigt spelplanen och hade ett starkt ledarskapligt influerande på planen. Därav blev hans smeknamn Der Kaiser, kejsaren. Se och spela på fotboll =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply