Lista med spelarna med störst klubbhjärta genom tiderna

TOPP 5: Bästa spelarna med störst klubbhjärta

Vilka spelare har det största och bästa klubbhjärtat för sin klubb? Lojalaste spelarna!

Spelarna med störst klubbhjärta i fotbollshistorien? Spelare som blivit trogna en och samma klubb genom hela karriären! Det har funnits många spelare som dedikerat nästan hela sin karriär i samma klubb och lever i symbios med denna. Tony Adams gjorde det med Arsenal, Carles Puyol gjorde det med Barcelona, Ryan Giggs med Manchester United och Francesco Totti med sitt Roma. Det är en sällsynt grej med spelare som spelar i samma klubb hela sin karriär och samtidigt är en av de främsta i världen på sin position. Därför kommer vi ta en titt på vilka spelare som har det största klubbhjärtat för sin klubb. Se och spela på fotboll =>

TOPP 5: Bästa spelarna med störst klubbhjärta

LISTA: Spelarna med störst klubbhjärta genom historien

Vi på Silly Season Sverige kommer ta en titt på några av de främsta spelarna genom tiderna som tillbringade största delen eller hela sin karriär i en och samma klubb. Kriterierna är helt enkelt att man ska ha växt upp i klubbens ungdomsakademi och sedan spelat hela sin seniorkarriär där, eller minst 15 år i klubben för att sedan spela i någon annan klubb de sista åren i sin aktiva fotbollskarriär.

Nu tar vi en titt på vilka 5 spelare som kan titulera sig med det största klubbhjärtat genom historien samtidigt som man befann sig i den absoluta världstoppen på sin position.

Bubblare: Tony Adams, Francesco Totti, Paul Scholes, Jamie Carragher, Rogerio Ceni, Xavi. Se och spela på fotboll =>

5. Carles Puyol, FC Barcelona

Carles Puyol hjärta brann verkligen för FC Barcelona. Han kom som ung till klubbens ungdomsakademi och tillbringade flera år i La Masia innan han, via Barcelona C och Barcelona B, tog klivet upp i A-laget som 21-åring år 1999. Därefter blev det över 600 matcher för Barcas A-lag och många av dem med kaptensbindeln på sin arm.

Totalt blev det 21 stora titlar med Barca, inklusive 6 La Liga-titlar, 3 vinster i Champions League och ett EM- samt ett VM-guld med Spanien. Utöver det kom han med i UEFAs världslag 6 gånger och blev utsedd till Europas bästa försvarare en gång.

4. John Terry, Chelsea FC

John Terry är en av de stora ledarna i brittisk fotboll. Som 13-åring kom han från West Hams akademi till Chelsea och därefter har han tillbringat hela sin karriär på Stamford Bridge, med undantag en utlåning till Nottingham Forest. Den födde ledaren har skrivit in sig i alla Chelsea-fans hjärta efter över 600 matcher för klubben, trots en del kontroverser utanför.

Terry har vunnit det mesta man kan göra i klubblag. Han har blivit utsedd till UEFAs bästa försvarare i klubblag tre gånger, vunnit säsongens spelare av fansen i Premier League en gång och blivit invald i FIFAs världslag i fem raka år från 2005 till 2009. Utöver det har han vunnit Premier League med Chelsea, Champions League, FA-cupen, Ligacupen och Community Shield. Exakt allt man kan vinna i engelsk klubblagsfotboll. Se och spela på fotboll =>

TOPP 5: Bästa spelarna med störst klubbhjärta

3. Paolo Maldini, AC Milan

Paolo Maldini är verkligen unik. Han är född i Milano, uppväxt i Milano, spelade hela sin karriär i Milan och bor numer efter sin aktiva karriär i Milano. Den elegante försvararen levde verkligen i Milan och med dess rödsvarta tröja. Det visar de 26 titlar han tog under sina 24 år i Milan och de dryga 900 matcherna han gjorde för sin klubb. Det blev även 127 landskamper för Italien och ett VM-brons i landslaget.

Få spelare var så stora gentlemän som Maldini och han fick ofta beröm för sitt sportsmanship både på och utanför planen. Han är även en av få försvarare som har kommit trea i Ballon d’Or omröstningen två gånger trots att han aldrig vann en titel med landslaget. Han har även rekordet för antal matcher som kapten för Italien – 74 stycken.

2. Steven Gerrard, Liverpool FC

Få spelare har lidit så mycket med sin klubb som Steven Gerrard. I ung ålder såg han Liverpool dominera den engelska fotbollen på 1980-talet och snabbt klev Steven Gerrard upp i A-laget, redan som 18-åring slog han sig in i Liverpools A-lag. Men det blev inget Premier League-titel för Gerrard trots 17 säsonger PL. Det var nära många gånger, men smärtsamt nog räckte det aldrig hela vägen.

Gerrard har vunnit makalöst mycket ändå. Han har kommit trea i Ballon d’Or, blivit utsedd i årets lag i Premier League rekordmånga gånger, hela åtta säsonger. Han har vunnit fansens spelare en gång i England och årets spelare av FA vid ett tillfälle. Han är även den enda spelaren som har gjort mål i en Champions League-final, UEFA Cup-final, ligacupfinal och i en FA Cup-final. Med Liverpool vann han FA-cupen en gång, ligacupen tre gånger, Champions League en gång, UEFA Cupen en gång och Community Shield en gång.

1. Ryan Giggs, Manchester United

Som 13-åring bytte Ryan Giggs lag från Manchester City till Manchester United och resten är historia. Han gjorde över 900 tävlingsmatcher för Man United och var en av nycklarna i Sir Alex Ferguson makalösa lagbygge på 1990- och 2000-talet. Giggs innehåller ett rekord som aldrig kommer slås i Premier League, aldrig någonsin. Han gjorde mål i 21 raka säsonger, från Premier Leagues start 1992 till och med säsongen 2012/2013, Giggs näst sista i Manchester United.

Giggs innehar även rekordet i antalet matcher i England, 13 Premier League-titlar, fyra FA Cup-segrar, tre titlar i ligacupen och två Champions League-pokaler. Individuellt sätt blev Giggs aldrig riktigt lika hyllad utan han för nöja sig med att ha vunnit årets unga spelare i Premier League (1992, 1993) innan han vann årets spelare först som 36-åring 2009. Ändå har han gjort över 150 mål från sin vänstermittfältsplats. Se och spela på fotboll =>

TOPP 5: Bästa spelarna med störst klubbhjärta

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365