LISTA: Bästa spelarna Barcelona sålt sedan 2010

Topp 5 Bästa spelarna Barcelona sålt sedan 2010

Bästa spelarna Barcelona sålt sedan 2010 – vilka skickliga spelare har lämnat Barcelona?

Vilka är de bästa spelarna Barcelona sålt? Du kanske har undrat vilka som är de största stjärnor som har fått lämna Barcelona. I denna lista hittar vi några stora stjärnor som inte bara har varit bra i Barcelona, utan även grymma i andra klubbar efter att de sålts vidare från den spanska storklubben. För att sålla ut ett mindre antal spelare att välja på har vi på Silly Season Sverige endast valt ut spelare som sålts sedan år 2010. Annars hade det funnits hur många spelare som helst, bland annat Luis Figo. Se och spela på fotboll =>

Bästa spelarna Barcelona sålt sedan 2010 - vilka skickliga spelare har lämnat Barcelona?

Topp 5: Bästa spelarna Barcelona sålt sedan 2010

1o saker du inte visste om Luis Suarez, 10 mest osannolika händelserna på en fotbollsplan och Premier League-historiens yngsta spelare är tre omtyckta listor på Silly Season Sverige. De kan du kika in efter att du har kollat in denna lista. Om du inte är intresserad av dessa förslag kan du alltid kolla in det bred utbudet av listor här.

5. David Villa – en av Bästa spelarna Barcelona sålt

Den spanske anfallsikonen är en av landets främsta målskyttar någonsin, både klubblags- och landslagsnivå. Efter 225 matcher för Valencia, där det blev hela 129 mål, bestämde sig David Villa för att ge den kolossala klubben Barcelona en chans. Även om han inte uppnådde samma ikoniska status där blev det 119 matcher och 48 mål, det främst som ytter. Sommaren 2013 gick Villa till Atlético Madrid istället, där han blev ligamästare och Champions League-finalist.

4. Zlatan Ibrahimovic – en av Bästa spelarna Barcelona sålt

Zlatan Ibrahimovic hade väl kanske inte lyckligaste av tider i Barcelona, där han hamnade i en djup dispyt med Pep Guardiola. Han tvingade bort sig från klubben redan efter en säsong, men han hann ändå med att göra ett avtryck i klubben med 22 mål på 46 matcher. Det finns spelare som har varit bättre och betytt mer för klubben, men man har haft få spelare och anfallare av samma klass som den svenske landslagskaptenen. Se och spela på fotboll =>

3. Yaya Touré – en av bästa spelarna Barcelona sålt

Mittfältsdynamon må kanske inte ha varit en superstjärna i just Barcelona, men oj vad bra han har varit i Manchester City. Båda de år som Manchester City har vunnit Premier League har han varit lagets bästa spelare tillsammans med Sergio Agüero. Ivorianen har skaffat sig ett rykte som en av världens bästa mittfältare, vilket gör honom till en av de 5 bästa spelarna Barcelona har sålt sedan 2010.

2. Alexis Sanchez – en av Bästa spelarna Barcelona sålt

Den lille men kvicke chilenaren är en av Barcelonas mest uppmärksammade försäljningar någonsin. Det var många av klubbens supportrar som inte höll med klubben om att man skulle sälja Alexis Sanchez till Arsenal (även om de snart kunde glömma försäljningen med tanke på ersättaren Luis Suarez briljanta säsong). Sanchez har gjort succé i Gunners, och blev bland annat utsedd till ”Årets spelare i Arsenal, Premier Leagues ”fansens årets spelare” och nominerad till ”årets spelare” i Premier League.

Topp 5: Bästa spelarna Barcelona sålt sedan 2010

1. Cesc Fabregas – en av bästa spelarna Barcelona sålt

Han fick inte det beröm han förtjänade i Barcelona, utan fick utstå mycket kritik, trots att han ofta fick spela på ovana positioner. Här var det första gången han blev introducerad till den djupa playmaker roll som han nu spelar fantastiskt bra i, men man hade inte tålamod nog att ge honom den tid han behövde.

Han fick till och med spela vissa matcher som striker, vilket inte är vad Fabregas varken vill eller egentligen kan. I Arsenal var han helt enastående, då han som kapten bar laget på sina axlar. Hans bästa säsong gjordes i Arsenal 2009-2010, då han gjorde 15 mål och 15 assist på endast 27 matcher i Premier League. Se och spela på fotboll =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply