LISTA: Barcelonas sämsta värvningar någonsin

Barcelonas sämsta värvningar någonsin

Barcelonas sämsta värvningar någonsin – misslyckade värvningar

Barcelonas sämsta värvningar någonsin? FC Barcelona har under åren varit den klubb som kanske gjort de största och mest prestigefyllda värvningarna. Några av FC Barcelonas dyraste värvningar får en att rysa då det handlar om riktigt stora belopp. FC Barcelona har lagt ut otroliga summorspelarköp under en längre tid. Detta har gjort att laget är en av de mest framgångsrika klubbarna, både i Spanien och i Europa. Se och spela på fotboll live =>

Barcelonas sämsta värvningar någonsin? I den spanska klubben har det under åren funnits elitspelare såsom Lionel Messi, Ousmane Dembélé och Luis Suarez som alla kostat en hel förmögenhet för Camp Nou-laget. Dembélé och Luis Suarez är inte bara två av FC Barcelonas dyraste spelare utan även två av världens dyraste spelare genom tiderna. Att Messi inte finns på listan över världens dyraste fotbollsspelare beror på att ha är en av få spelare som varit lojal mot sin klubb.

Barcelonas sämsta värvningar någonsin

FC Barcelonas dyraste värvningar har inte alltid varit lyckade

Barcelonas sämsta värvningar någonsin? Flera av värvningarna man gjort under de senare åren har varit bra. Det finns även de spelare, som ofta kostar väldigt mycket men aldrig riktigt lyckas i klubben. Antingen lyckas de inte anpassa sig eller handlar det om att spelarna åker på långtidsskador.

Lista över FC Barcelona tio sämsta värvningar

Barcelonas sämsta värvningar? Vi på Silly Season Sverige har nu valt att sätta ihop en lista med de tio sämsta värvningarna som FC Barcelona gjort. Det är lätt att vara klok i efterhand heter det men det vi gör är en sammanställning av hur det gått för spelarna från det att de köptes tills det att de såldes. Tidigare har vi bland annat gjort listor om länderna med flest Champions League-titlar samt de spelare med flest Champions League-titlar. Listor som ni gärna får titta igenom efter att vi gått igenom FC Barcelonas sämsta värvningar i klubbens historia, häng med!

10. Zlatan Ibrahimovic – Inter till Barcelona

Barcelonas sämsta värvningar någonsin

Den reslige svensken blev en av världens dyraste övergångar när han valde att lämna Italien och Inter för Barcelona. Det blev några storflyttar för Ibrahimovic innan han la skorna på hyllan. Han är inte med på listan över Barcelonas sämsta värvningar någonsin då han var en dålig spelare under sin tid i klubben. Det beror istället på att spanjorerna investerade stora pengar på Zlatan och efter en tid förpassades han till bänken då tränare Pep Guardiola inte var nöjd med anfallarens attityd.

9. Saviola – River Plate till Barcelona

Saviola sågs precis som hans landsman Lionel Messis som en blivande storstjärna redan vid tidig ålder. Dock skulle han aldrig komma att bli alls lika bra. Efter sex misslyckades säsonger i klubben lämnade han 2007 för huvudrivalen Real Madrid, något som förstås inte gjorde honom mer populär…

8. Alexander Hleb – Arsenal till Barcelona

Efter att ha gjort några bra säsonger i Arsenal fick Barcelona vittring på den offensive mittfältaren från Vittryssland. Hleb fick fyra säsonger på sig – men stod för några riktiga fiaskosäsonger. Vitryssen gjorde inte ett enda mål i ligaspelet för Barca och nådde knappt 20 matcher på fyra år, då han mestadels var utlånad.

7. Gabriel Milito – Real Zaragoza till Barcelona

Gabriel Milito, bror till Diego Milito, stod för några makalösa insatser i hemlandet Argentina, vilket ledde till att Real Zaragoza köpte honom 2003. Där fortsatte han att prestera väl, vilket fick Barcelona att köpa loss honom. Där blev det dock ett riktigt fiasko. På fyra år blev det inte mer än 48 matcher, lite över ett snitt på tio matcher per år.

6. Riquelme – Boca Juniors till Barcelona

Barcelonas sämsta värvningar någonsin? 2002 köptes Riquelme upp av Barcelona från Boca Juniors, han sågs då som en stor talang. Enligt den dåvarande tränaren Louis Van Gaal handlade det dock om en politisk värvning, vilket var en av anledningarna till att det inte gick bra för argentinaren i La Liga-giganten. Riquelme hade det svårt att få spelet att lossna i Barca och blev sedan utlånad till Villarreal där han kom igång på allvar igen.

Barcelonas sämsta värvningar någonsin

 5. Marc Overmars – Arsenal till Barcelona

Ytterligare en tveksam Barcelona-affär med en Arsenal-spelare. Visst, till Barcas försvar: Overmars hade gjort det bra i London-klubben och sågs som ett stort framtidsnamn. Det blev dock tvärtom. På grund av skador och prestationssvårigheter blev det fyra säsonger och 15 mål i den katalanska storklubben.

4. Thomas Vermaelen – Arsenal till Barcelona

Listan på misslyckade övergångar mellan Barcelona och Arsenal fortsätter. Thomas Vermaelen kändes precis som de andra namnen som en given succé. Han hade gått ner sig lite den sista säsongen i Arsenal men var fortfarande det stora försvarsnamnet som Barcelona var ute efter.

Ni vet nog dock hur det slutade. Bleka insatser följdes av ännu värre prestationer och nu har den belgiske landsmannen flyttat till Rom och AS Roma.

3. Emmanuel Petit – Arsenal till Barcelona

Ja, det stämmer. Här kommer ytterligare en före detta Arsenal-spelare som misslyckades i Arsenal. Emmanuel Petit var Arsene Wengers kelgris. Han följde med tränaren från Monaco till Arsenal och gjorde i London närmare 100 matcher. Karriären började dock dala rejält och efter flytten till Barca var fiaskot ett faktum.

2. Gerard Lopez – Valencia till Barcelona är en av Barcelonas sämsta värvningar någonsin

Barcelonas sämsta värvningar någonsin? Herr Lopez fostrades i Barca B och var av den enkla anledningen väntad att kunna flytta över till a-laget. Hans utveckling saktades dock upp och efter det lånades han till Valencia. Efter att ha tagit Valencia till final i Champions League och haft ett lyckat lån i Alavés fick Gerard Lopez till slut chansen i Barcelona igen.

Men han tog den inte, och förpassades istället snabbt till bänken, och till och med läktaren. Istället för stjärna får Lopez ses som en av de mest misslyckade värvningarna av klubben – någonsin.

1. Keirrison – Palmeiras till Barcelona är Barcelonas sämsta värvning någonsin

Keirrison är nummer ett på listan över Barcelonas sämsta värvningar någonsin. När Keirrison skrev på för Barcelona som 20-åring 2009 sågs han som en stortalang. Han själv var överexalterad av det faktum att Barca valt att köpa honom. 150-miljonersköpet sa själv att han hoppades på att kunna få spela för a-laget inom kort.

Pep Guardiola gjorde dock väldigt tydligt. Brassen var inte av rätt virke och han lånades ut direkt till Benfica. Keirrison var officiellt en Barcelona-spelare i fyra år, men representerade inte a-laget en enda gång.

Brassen ligger högst upp på listan över Barcelonas sämsta värvningar.

Barcelonas sämsta värvningar någonsin

Fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply