Topp 10: De mest lojala spelarna i Premier League

John Terry ett steg närmare Moskva

Spelarna som varit i sina klubbar längst tid i Premier League

Vem är den mest lojala spelare i Premier League som du känner till? Lojalitet är en sak som försvinner allt mer i fotbollens värld. Pengarna tar över mer och mer vilket innebär att spelarna flyttar dit lönekuvertet väger mest. Några spelare som valt pengarna före laget har vi listat i vår lista med spelare som svek sina klubbar. Enligt många har pengarna förstört fotbollen på flera sätt. Spelarna visar ingen lagkänsla, klubbarna prioriterar pengarna före fansen och det blir för lite inhemska spelare i toppligorna. Se och spela på fotboll live =>

Men det finns självklart undantag och många lojala fotbollsspelare. Spelare som Francesco Totti, John Terry, Andrés Iniesta och Thomas Müller har ännu inte bytt klubbar på grund av deras oändliga kärlek till deras respektive klubbar. För att få en inblick i vilka spelare som egentligen är de mest lojala i Premier League kommer vi därför lista de tio mest lojala spelarna i Premier League och vem vi anser är den lojalaste spelaren i Premier League.

Mest lojala spelarna i Premier League

Premier Leagues mest lojala spelare

Tidigare har vi listat Premier Leagues bästa spelare 0ch vi har även kikat på de bäst betalda spelarna i Premier League. Men nu kommer vi fortsätta Premier League-spåret med att se på de tio spelarna som har varit i sina nuvarande klubbar under längst tid.

Kan du lista ut någon spelare som du tror är den mest lojala i Premier League. Vi börjar nedan listan på de tio mest lojala spelarna i Premier League och de tio spelarna som varit i sina klubbar längst i Premier League.

På plats 11-15 ligger följande spelare: 11. Tomas Rosicky, 12. Kelvin Davis, 13. Joe Hart, 14. John Obi Mikel och 15. Michael Carrick. Statistik är hämtad från Transfermarkt.

10. Theo Walcott – Arsenal

Man kan nästan tro att Theo Walcott har spelat i Arsenal hela sitt liv med tanke på hur länge han har spelat där, men han köptes faktiskt från Southampton när han var 16 och han debuterade för Arsenal samma år. Med nio års A-lagsfotboll och över 250 matcher för Arsenal så är han Premier Leagues tionde mest lojala spelare. I 9 år och 10 månader har han tillhört Arsenal.

9. Gabriel Agbonlahor – Aston Villa

Gabriel Agbonlahor får ofta kritik för sitt spel och sin oförmåga att göra mål trots mängder av chanser. Men han är ändå en väldigt uppskattad spelare i Aston Villa. Han har gjort 73 mål i Premier League på sina 314 matcher sedan debuten 2005. Aston Villa är också den enda klubben han någonsin spelat för. Tre landskamper för England har 29-åringen gjort. Det har gått 10 år och 5 månader sedan debuten gjordes för Villa.

8. Wayne Rooney – Manchester United

Wayne Rooney har verkligen inte sin bästa säsong. Trots sina svaga insatser är han ändå en av de riktiga fanbärarna i Manchester United på grund av hans historia. Det är den nuvarande United-spelaren som varit längst i klubben. Det var 11 år och 3 månader sedan han debuterade för United efter att ha köpts från Everton.

7. Julian Speroni – Crystal Palace

En spelare som sällan får de stora rubrikerna är Julian Speroni. Den argentinska målvakten är extremt uppskattad i Crystal Palace och han har faktiskt gjort över 400 matcher för klubben sedan han skrev på från Dundee 2004. En riktigt ledare i laget från södra utkanterna av London.

6. Mark Noble – West Ham

Mark Noble är lagkapten i West Ham och det är inte så konstigt. Han började sin karriär i Arsenals akademi, men hans pappa hann inte skjutsa honom den 45 minuter långa enkelresan till norra London från östra London. Istället började han i den lokala klubben West Ham när han var 13 och den klubben har han blivit trogen. Mittfältaren har nu gjort över 300 matcher för klubben han älskar.

Lojalaste spelarna i Premier League

5. Steven Taylor – Newcastle United

Steven Taylor är faktiskt född i London men han flyttade till Newcastle med sina föräldrar när han bara var någon vecka gammal. Där började han i Newcastle Uniteds akademi när han var 8 år gammal och den klubben har han varit trogen. A-lagsdebuten kom 2003 och därefter har det blivit drygt 200 matcher för den extremt skadedrabbade mittbacken.

4. Lloyd Doyley – Watford

Lloyd Doyley är född i centrala London och uppvuxen i de nordvästra utkanterna av samma stad, precis där Watford är beläget. Han började tidigt i den gulsvarta klubben och den har mittbacken varit trogen. Den jamaicanska landslagsspelaren har nämligen gjort över 450 matcher för klubben sedan debuten 2001. Nu har Doyley blivit 33 år gammal.

3. Leon Osman – Everton

Leon Osman är född i Manchester, men flyttade vid ung ålder till Liverpool och började i Everton som pojke. A-lagsdebuten kom redan 2000 och den mångsidiga mittfältaren har gjort närmre 400 matcher sedan dess. Osman är alltså en av få ”gamla” fotbollsspelare som ännu inte spelat för mer än en klubb i sitt liv.

2. Tony Hibbert – Everton

Tony Hibbert är en underbar spelare på många sätt. Högerbacken har inte bara vuxit upp med Leon Osman och spelat i Everton i hela sitt liv, han har faktiskt aldrig gjort mål i en tävlingsmatch. Trots drygt 300 matcher är 34-åringen fortfarande mållös i tävlingar, men han har faktiskt gjort ett frisparksmål mot AEK Athen i en träningsmatch. Det svarade supportrarna med genom att storma planen och hylla Hibbert. Han är verkligen en spelare som egentligen borde spelat på 1970-talet, både spelmässigt och utseendemässigt.

1. John Terry – Chelsea

John Terry är enligt oss den lojalaste spelaren i Premier League. John Terry började sin karriär i pojklaget Senrab, innan han gick till West Ham när han var 10. Men det blev bara fem år för The Hammers innan han flyttade till Chelsea. Där debuterade mittbacken redan som 17-åring, 1998, och därefter har försvarsgeneral radat upp en bra bit över 500 matcher för Chelsea. Även om han numer oftast sitter på bänken så är han verkligen en ikon i Chelsea och utan tvekan mest lojala spelare man kan ha i laget och i Premier League. Se och spela på fotboll live =>

Se även: Top10: Spelare som svek sina klubbar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply