Officiellt: Klopp lämnar Dortmund

Jurgen Klopp lämnar efter sju år i klubben Dortmund

I morse kom den tyska tidningen BILD med ett närmast osannolikt rykte – att Jurgen Klopp skulle lämna Dortmund. Nu är det bekräftat.

2008 anslöt Jurgen Klopp till ett då sargat Dortmund. Nu, sju år senare och efter en otrolig framgångssaga i den tyska klubben innehållande bland annat flera Bundesliga-titlar och en Champions League-final, har den passionerade, och närmast legendariske tränaren, idag på en presskonferens meddelat att han kommer lämna Bundesliga-tian efter säsongen.

”Känner inte att jag är den perfekta tränaren”
Klopp, som har tre år kvar på kontraktet, har alltså beslutat sig för att lämna Dortmund, ochh han kommer att lämna över stafettpinnen till en efterträdare den första juli. 47-åringen, som tidigare har tränat Mainz, motiverade på presskonferensen sitt beslut med att han inte känner att han är det bästa för klubben.

– Jag har alltid sagt att när jag inte känner att jag är den perfekta tränaren för den här fantastiska klubben, kommer jag säga det. Och under de senaste veckorna har jag känt att jag inte är det, sa Klopp på presskonferensen enligt BILD.

Flyktande storstjärnor
Dortmund har de senaste säsongerna tappat två av sina stjärnor till huvudkonkurrenten Bayern München (Mario Götze och Robert Lewandovski) och den tyske tränaren hintade om att det kan ha haft en del i varför han valde att lämna.

– Under de senaste åren har vi tagit några spelarbeslut sent, vilket har lett till att vi inte kunnat reagera på försäljningar.

Manchester City och Arsenal intresserade
Redan tidigare har det ryktats om vilka klubbar han kan ta över efter att hans äventyr med Dortmund är slut, rykten som bara lär spädas på nu när det är officiellt att han kommer lämna. Några av de hetaste kandidaterna är Manchester City och Arsenal, men Klopp dementerade på presskonferensen att han har kontakt med någon klubb. Han dementerade också att han kommer ta ledigt ett år från fotbollen, något det rapporterats om att han skulle göra.

– Jag har ingen kontakt med någon annan klubb men jag planerar inte att ta ett sabbatsår heller.

Tysk tränare favorit att ersätta
Efter att Klopp lämnar tvingas nu Dortmund ut på tränarjakt, och enligt tyska BILD fortsätter man på samma spår som tidigare. Den tyska tidningen uppger att favoriten till jobbet är Mainz, den klubb Klopp tränade innan han tog över Dortmund, före detta tränare Thomas Tuchel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply