bet365

10 saker du inte visste om Marco Reus

10 saker du inte visste om Marco Reus

Tio fakta om Marco Reus

10 saker du inte visste om Marco Reus? Han är en av Bundesligas allra största stjärnor och när han får hålla sig skadefri nämns han många gånger som en av världens bästa spelare på sin position. Men visste du att den tyske landslagsmannen en gång i tiden lämnade Borussia Dortmund? Inte? I den här listan får du reda på tio fakta om den kvicke yttern. Några av de du kanske inte hade koll på innan.

10 saker du inte visste om Marco Reus

Saker du inte visste om Marco Reus? Detta visste du inte om Marco Reus. Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit listor om: tio saker du inte visste om Harry Kane, fem saker du inte visste om Cristiano Ronaldo och tio saker du inte visste om Eden Hazard som ni kan klicka er in på efter att ha läst igenom tio saker du inte visste om Marco Reus.

10. Tog ingen plats i Dortmund – fick lämna

Lista: Tio saker du inte visste om Marco Reus

Marco Reus fotbollskarriär började i det lokala laget Post SV Dortmund. När han var sju år tog han steget till Borussia Dortmunds ungdomsakademi. Efter tio år i klubben fick han lämna. Anledningen var att han hade blivit tillsagd att han inte skulle kunna spela på professionell nivå. Detta med tanke på hans tunna kroppsbyggnad. Han anslöt sig då till Rot Weiss Ahlen för att få speltid, något som kändes tungt för tysken.

”När du har spenderat hela din karriär i samma klubb, så vill du ta nästa steg uppåt. Speciellt när du håller på laget”, sa Reus om sveket.

9. Slog igenom hos konkurrenten

Lista: Tio saker du inte visste om Marco Reus

Sommaren 2009 värvades han av Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach, en stor rival till Dortmund. Väl där gjorde han succé när han bland annat räddade klubben från nedflyttning säsongen 2010/11 med sitt avgörande mål. Året efter stod han för 18 fullträffar när laget slutade på en fjärdeplats i ligan. Då tog hanklubben till Champions League. I samband med detta tog han en plats i Tysklands landslag och återvände till Borussia Dortmund. Där har man blivit en ikon på Signal Iduna Park. När det gick som bäst för BVB valde många att lämna klubben för spel i bland annat Bayern Munchen. Nu har han skrivit på ett väldigt långt kontrakt och det ska krävas mycket för att han inte kommer spela resten av sin karriär i den gulsvarta klubben.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365