LISTA: Fem saker vi lärde oss efter Chelsea Manchester United

Fem saker vi lärde oss efter Chelsea Manchester United

Fem punkter vi lärt oss av Chelsea – Manchester United

Fem saker vi lärde oss efter Chelsea Manchester United? Chelsea vs Manchester United? Stormötet mellan Chelsea och Manchester United i helgen lämnade flera punkter att tänka på. Allt från John Terry till Kurt Zouma och Jesse Lingard är ämnen som det talas om lite extra dagen efter att de båda giganterna spelar 1-1 på Stamford Bridge i London. Det engelska huvudstadslaget är inne i en period där man försöker kompensera det dåliga spelet från den första halvan av säsongen innan tränarbytet och enligt uppgifter ska det vara fem spelare som svek Jose Mourinho i Chelsea. Efter portugisens uttåg hittade Guus Hiddink på fem saker som ska rädda Chelsea och nu gäller det att försöka ta sig upp så högt upp som möjligt i Premier League-tabellen och försöka nå en Europaplats, även om det blir svårt. Guus Hiddink är med på listan över Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich, dock på grund av hans första sejour i klubben.

Manchester United ligger på en femteplats vilket innebär spel i Europa League, men Old Trafford-klubben är inte helt nöjda, varken med sin tabellposition eller hur spelet sett ut under stora delar av säsongen. Även om Chelsea – Manchester United var en bra match från The Red Devils måste man vara bra under en längre säsong för att vinna Premier League, alternativt ta en direktplats till nästa säsongs upplaga av UEFA Champions League.

Fem saker vi lärde oss efter Chelsea Manchester United

Listorna på Silly Season Sverige har blivit populära bland våra läsare. De handlar om allt från vem som har gjort flest matcher i svenska landslaget och tio anledningar att älska John Guidetti till stjärnor som svek sina klubbar och tio spelarförsäljningar som ångras. Nedan finner ni ett axplock med uppskattade listor som vi publicerat på sidan. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom fem saker vi lärde oss efter Chelsea – Manchester UnitedSamtliga bilder är hämtade från Bilbyrån.

1. Borde Chelsea göra mer för att behålla John Terry?

LISTA: Fem saker vi lärde oss efter Chelsea - Manchester United

John Terry som tidigare var lagkapten i det engelska landslaget fick väldigt stort stöd från Chelsea-supportrarna under matchen. Fansen skanderade att man ville ha en förlängning med spelaren och kanske är det dags för klubbledningen att tänka efter och förlänga med spelaren som gett The Blues mycket under sin tid i klubben.

2. Manchester United kan dominera en halvlek, men måste göra fler mål

LISTA: Fem saker vi lärde oss efter Chelsea - Manchester United

Att ha tio hörnor under den första halvleken är ett bra facit, detta om man förvaltar de bra. United lyckades dock inte något vidare med sina hörnor och måste absolut träna på fasta situationer så snabbt som möjligt.

3. Willian – Chelseas bästa spelare för tillfället

LISTA: Fem saker vi lärde oss efter Chelsea - Manchester United

Brasilianaren gjorde sin 100:e match från start i den blåa tröjan och var en huvudfigur för sitt lag då han skapade flera av de chanser som man hade. Han är en av lagets viktigaste spelare under en säsong där laget försöker hitta tillbaka till sin form från förra säsongen.

4. Hur länge blir Kurt Zouma borta från spel?

LISTA: Fem saker vi lärde oss efter Chelsea - Manchester United

Även om det först såg väldigt allvarligt ut när försvaren låg och skrek av smärtor kan det vara så att Kurt Zoumas skräckskada kan vara lindrigare än väntat. Fransmannen har precis tagit en ordinarie startplats i försvaret och att tappa honom skulle påverka Chelsea som gör sin sämsta säsong på mycket länge.

5. Jesse Lingard kan bli viktig för United

LISTA: Fem saker vi lärde oss efter Chelsea - Manchester United

Man kan inte alltid lita på att spelare som Wayne Rooney och Anthony Martial ska göra mål i varje match och vara avgörande. Andra spelare måste även ta ansvar och stiga fram. Det gjorde han idag vilken var nära att ge laget en poäng.

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply