LISTA: De 10 bästa målfirandena

Fotbollens tio bästa målfirande

Att fira ett mål är en konst. Det har utvecklats från enkla kramar med lagkamrater till avancerade cirkusnummer som både kan inkludera volter till olika masker. Alla spelare firar olika och det är lika spännande varje gång hur ett mål kommer firas. Blir det en enkel näve i luften eller blir det något spektakulärt som det pratas om på sociala medier i efterhand?

Nästan alla känner till Leo Messis fingrar mot himmeln, Cristiano Ronaldos hopp och Francesco Tottis sugande på tummen. Sen har vi även Zlatan Ibrahimovic som kör sitt jättehopp och armen upp i luften. Det finns helt enkelt hur många målfiranden som helst som alla vet hur de ser ut. Men vilka målfirande är egentligen de tio bästa?

De bästa och snyggaste målfirandena i fotbollen

Tidigare har vi gjort andra intressanta listor som vilka lag världens tyranner håller på, de äldsta fotbollsklubbarna i världen, de fem bästa tridenterna i fotbollen, höstens bästa spelare i Premier League och 10 klassiska ögonblick i svensk fotboll. Nu kommer vi istället rikta fokus mot fotbollens tio bästa och snyggaste målfirande.

Vi på Silly Season Sverige har kikat igenom en hel del målfirande och kommit fram till tio stycken som man aldrig glömmer och är speciella på sitt egna sätt. Det finns många firanden som inte kom med på listan, men dessa tio målfirande är några vi håller väldigt högt. Nu sätter vi igång med de tio bästa målfiranden i fotbollen.

10. Francesco Totti

Francesco Totti The Selfie 1

För drygt ett år sedan kvitterade Francesco Totti till 2-2 i derbyt mot Lazio med ett akrobatiskt mål. Han skippade sitt vanliga ”suga på tummen” och sprang mot fansen, tog en mobil och tog en selfie med fansen. Hur blev då bilden Totti tog? Jo den såg ut såhär:

 

Francesco Totti The Selfie 2

Om ni vill se hela målfirandet så klicka här.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply