Kurt Zoumas skräckskada kan vara lindrigare än väntat

Guus Hiddink tror att Kurt Zouma kan vara tillbaka till spel i vår

När Chelsea spelade 1-1 mot Manchester United under söndagseftermiddagen låg mer fokus i efterhand på Kurt Zoumas skada än själva prestationen från Chelsea. Tränaren Guus Hiddink är dock optimistisk och hoppfull.

Det var efter cirka 55 minuter spelade som Kurt Zouma sträckte sig efter bollen, men han segnade snabbt ihop. TV-bilderna visade hur Zouma låg ner, vred sig i smärtor och fullständigt vrålade ut sina enorma smärtor samtidigt som han tog sig för sitt högra ben.

Reprisbilderna var få på grund av hur obehagligt det såg ut, men det krävdes inget geni för att förstå skadans allvar. En del trodde att det handlade om ett benbrott, ett förstört knä eller något av den magnituden. Guus Hiddink meddelar dock att skadan är ännu inte bestämd, men att han hoppas att Zouma kan medverka igen innan säsongen är slut.

“Vi får se vad som händer”

I en intervju med Chelseas officiella hemsida förklarar Hiddink situationen, vad han hoppas samtidigt som han uttrycker sin oro över skadan.
– Att vara borta säsongen ut är förhoppningsvis för mycket. Imorgon kommer vi ha en undersökning, men det är väldigt illa när benet sträcks ut så mycket, säger Hiddink och fortsätter:

– Vi får se vad som händer, ta i trä och hoppas att de har en bra diagnos. Det finns flera möjliga scenarion när det såg ut som det gjorde, men det är säkert att skadan är seriös.

Napoli har tidigare varit sugna på Kurt Zouma, men den franska mittbacken har tagit en ordinarie plats i Chelsea under vintern.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply