Dyraste övergångarna INOM Allsvenskan någonsin tom 2024!

Vem vinner allsvenskan 2021

Dyraste övergångarna inom Allsvenskan – vilken är den dyraste övergången i Allsvenskan?

Dyraste övergången i Allsvenskan? Vilka är de dyraste övergångarna inom Allsvenskan? Sveriges dyraste fotbollsspelare inom Allsvenskan? Allsvenskans dyraste övergång av en spelare inom Allsvenskan? Vilka är Allsvenskans dyraste försäljningar och övergångar inom svensk fotboll är en fråga som vi ofta får till redaktionen. Några av de dyraste försäljningarna och övergångarna inom Allsvenskan har skett på senare år, detta då klubbarnas budgetar och inkomster ökat. En del klubbar har även fått in pengar från spel i Champions League och Europa League, något som gjort att man värvat lite extra. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste övergångarna inom Allsvenskan - vilken är den dyraste övergången i Allsvenskan?

Vilka är Allsvenskans dyraste köp och försäljningar INOM Allsvenskan? Lista dyraste övergångarna inom Allsvenskan!

Vilka är de dyraste spelarförsäljningarna inom Allsvenskan någonsin? De är förstås inte i närheten av världens dyraste övergångar någonsin. I denna lista går vi endast igenom dyraste övergångarna inom Allsvenskan. Det innebär alltså endast övergångar, transfers och försäljningar INOM Allsvenskan och svensk fotboll. Försäljningar och/eller köp där utländska klubbar är med räknas inte. Allsvenskans dyraste försäljningar någonsin har skett till utlandet då det är där de stora pengarna finns.

De dyraste övergångarna inom Allsvenskan är dock inte så billiga som man kan föreställa sig och genom åren har vi fått se flera stora affärer mellan två svenska lag.

De dyraste spelarförsäljningarna INOM Allsvenskan någonsin

Nedan går vi igenom de dyraste spelarövergångarna i Allsvenskan tom 2024. OBS! Denna lista tar endast sikte på de dyraste övergångar från en allsvensk klubb till en annan och inte dyraste övergångarna till Allsvenskan. De dyraste övergångarna till Allsvenskan får bli en egen lista istället. Håll ögonen öppna på vår kommande lista Allsvenskans dyraste köp. Se och spela på fotboll live =>

Vilka är Allsvenskans dyraste köp och försäljningar INOM Allsvenskan? Lista dyraste övergångarna inom Allsvenskan!

Dyraste svenska övergångarna – dyraste övergångarna inom Allsvenskan

Detta är inte de dyraste övergångarna från Allsvenskan, utan de dyraste övergångarna inom Allsvenskan. Här har ni de dyraste övergångarna mellan svenska klubbar och inom Allsvenskan. Kolla in listan och ta reda på vilka spelare som varit dyrast när de gått från en allsvensk klubb till en annan. Se och spela på fotboll live =>

10. Alexander Gerndt, 2010, Gefle till Helsingborg, 6 miljoner kronor

Alexander Gerndt spenderade en sejour i den skånska klubben innan det blev dags för ett utlandsäventyr. Övergången från Gefle till Helsingborg kostade HIF 6 miljoner kronor, därefter sålde man honom till Utrecht för över 30 miljoner kronor.

9. Nordin Gerzic, 2012, Örebro SK till IFK Göteborg, 7,5 miljoner kronor

2012 lämnade Nordin Gerzic sin dåvarande klubb Örebro SK för spel i IFK Göteborg. Det blev dock endast en säsong i Blåvitt innan han lånades ut tillbaka till ÖSK som 2015 värvade spelaren på free transfer.

Se även: IFK Göteborg kontrakt och löner

8. Niklas Skoog, 2001, Örebro SK till Malmö FF, 8 miljoner kronor

Niklas Skoog och Peter Ijeh var Malmö FFs anfallspar när man vann SM-guld 2004. Skoog anslöt till den skånska storklubben 2001 från Örebro SK då MFF betalade 8 miljoner kronor för spelaren, ett köp som i efterhand var väldigt klokt.

Se även: Malmö FF löner och kontrakt

7. Robert Andersson, 1997, Halmstad till IFK Göteborg, 8 miljoner kronor

Blåvitt betalade 8 miljoner kronor för Robert Andersson, en spelare som skulle komma att bli en jätteflopp. Hans övergång blev dock inte så kritiserad då han sköt klubben till gruppspelet i Champions League, något som gjorde att hans övergång betalades av.

Dyraste svenska övergångarna inom allsvenskan

6. Amadou Jawo, 2009, Gefle till Elfsborg, 9 miljoner kronor

Jawo lämnade Gefle för spel i Elfsborg 2009, detta för en summa på 9 miljoner kronor. 2013 lånades han ut till Djurgården, en klubb han senare köptes loss av.

5. Johan Oremo, 2008, Gefle till Djurgården, 9 miljoner kronor

Oremo var väldigt lovande när han slog igenom i Gefle 2009. Det blev dock en långt ifrån lyckad sejour i Stockholmsklubben och när kontraktet löpte ut 2012 flyttade han tillbaka till Gefle, gratis.

Se även: Djurgårdens löner och kontrakt!

4. Afonso Alves, 2003, Örgryte till Malmö FF, 12 miljoner kronor

En av de största stjärnorna vi sett i Allsvensk fotboll under 2000-talet. Efter att ha lekt fotboll tillsammans med Paulinho i Örgryte skrev brassen på för Malmö FF som betalde 12 miljoner kronor för spelaren.

Totalt blev det 40 mål på 70 matcher i Allsvenskan varav det blev 17 mål på 31 matcher i Malmö FF

Se även: Malmö FF löner och kontrakt

Sveriges dyraste övergångar inom allsvenskan

3. Kingsley Sarfo, 2017, Sirius till Malmö FF, 13 miljoner kronor

Den senaste övergången att ta plats på listan är Malmö FFs värvning av Kingsley Sarfo från IK Sirius. Mittfältaren utsägs 2016 till Superettans bästa spelare och efter att ha inlett Allsvenskan 2017 på ett fint sätt värvades han av Malmö FF. Skåningarna betalade 13 miljoner kronor för spelaren som skrev på ett kontrakt till och med vintern 2021.

Se även: Malmö FF löner och kontrakt

1. Den dyraste övergången i Allsvenskan – delad plats

De dyraste övergången i Allsvenskan delas av tre övergångar som skett 2002, 2011 och 2023. Den absolut dyraste är Zeidane Inoussa som gick till Häcken inför säsongen 2024.

Spelare År Från Till Övergångssumma
Kim Källström 2002 BK Häcken Djurgården 15 miljoner
Mathias Ranégie 2011 BK Häcken Malmö FF 15 miljoner
Otto Rosengren 2023 Mjällby AIF Malmö FF 15 miljoner
Zeidane Inoussa 2024 Brommapojkarna BK Häcken 17 miljoner

Kim Källström var den första dyraste övergången i Allsvenskan, 2002, Häcken till Djurgården, 15 miljoner kronor

Den dyraste fotbollsspelaren som gått från ett allsvenskt lag till ett annat är Kim Källström. Han lämnade BK Häcken för spel i Djurgården 2002 innan han drog iväg på ett långt utlandsäventyr. Djurgården betalade 15 miljoner kronor för spelaren, något som gör att han än idag är den dyraste spelaren som gått mellan två allsvenska klubbar.

Se även: Djurgårdens lönelista!

Mathias Ranégie var den andra dyraste övergången i Allsvenskan, 2011, Häcken till Malmö FF, 15 miljoner kronor

Den fjärde spelaren som skrivit på för Malmö FF på listan är Mathias Ranégie. Anfallaren lämnade BK Häcken för spel i Malmö FF där det blev 13 mål på 26 matcher innan flytten till Udinese Serie A.

Se även: Malmö FF löner och kontrakt

Otto Rosengren är den tredje den dyraste övergången i Allsvenskan, 2023, Mjällby till Malmö FF, 15 miljoner kronor

Sommaren 2023 blev Otto Rosengren den dyraste övergången mellan två allsvenska klubbar när han såldes från Mjällby AIF till Malmö FF för en rapporterad summa på 15 miljoner kronor. I Mjällbys fall kan övergångssumman stiga ytterligare då klubben har en vidareförsäljningsklausul och en del andra bonusar inskrivna. Se och spela på fotboll live =>

dyraste övergångarna inom Allsvenskan

Topp 10 dyraste övergångar inom Allsvenskan någonsin

5 av de topp 10 dyraste övergångarna inom Allsvenskan har gått till Malmö FF. Det innebär att Malmö FF är den Allsvenska klubb som stått för de flesta av de dyraste spelarköpen inom Allsvenskan. Här är de topp 10 dyraste övergångar inom Allsvenskan genom tiderna. Se och spela på fotboll live =>

Spelare År Från Till Övergångssumma
Alexander Gerndt 2010 Gefle Helsingborg 6 miljoner
Nordin Gerzic 2012 Örebro SK IFK Göteborg 7,5 miljoner
Niklas Skoog 2001 Örebro SK Malmö FF 8 miljoner
Amadou Jawo 2009 Gefle Elfsborg 9 miljoner
Johan Oremo 2008 Gefle Djurgården 9 miljoner
Afonso Alves 2003 Örgryte Malmö FF 12 miljoner
Kingsley Sarfo 2017 IK Sirus Malmö FF 13 miljoner
Kim Källström 2002 BK Häcken Djurgården 15 miljoner
Mathias Ranégie 2011 BK Häcken Malmö FF 15 miljoner
Otto Rosengren 2023 Mjällby AIF Malmö FF 15 miljoner

Läs mer om de dyraste övergångarna inom Allsvenskan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply