bet365

LISTA: Bäst betalda tränarna i Allsvenskan 2024

Henrik Rydström är en av de bäst betalda tränarna i Allsvenskan

Allsvenska tränare högst lön 2024 – vem är bäst betalda fotbollstränare i Allsvenskan?

Allsvenskan tränare 2024 lön? Allsvenskan tränare med högst lön 2024? Allsvenskans bäst betalda tränare 2024? Vem bäst betalda fotbollstränare i Allsvenskan? Vilka är de bäst betalda fotbollstränarna i Allsvenskan i år? Vem är den bäst betalda tränaren i Allsvenskan fotboll? Och i vilket lag jobbar han i? Tjänar storstadsklubbarnas tränare bättre? Eller finns det andra coacher i Allsvenskan med höga löner? När det talas om de stora ligorna som Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga brukar det handla om miljonlöner i euro, men hur ser siffrorna ut i Allsvenskan? Finns det någon huvudtränare som kan stå sig lönemässigt ute i Europa? SE & SPELA PÅ FOTBOLL =>

Bäst betalda tränarna i Allsvenskan

Tränare Allsvenskan 2024 lön – lista med de högst betalda fotbollstränarna i Allsvenskan!

Innan vi går igenom vår lista med de högst betalda fotbollstränarna i Allsvenskan så tänkte gå igenom några andra listor. Nyligen skrev vi om Allsvenskans bäst betalda fotbollsspelare och de rikaste fotbollsklubbarna i Allsvenskan. Ta gärna en titt på de bäst betalda tränarna i världen för att få ett perspektiv på de svenska tränarnas löner i Allsvenskan.

Vi ska fortsätta i temat rik och berömd inom fotbollen och turen har nu kommit till tränarna som ska synas i sömmarna. De flesta av de bäst betalda fotbollstränarna hittar vi dock inte i de största eller mest framgångsrika lagen, med undantag för ett. Vi på Silly Season Sverige har tagit fram en lista över de bäst betalda tränarna i Allsvenskan! SE & SPELA PÅ FOTBOLL =>

Allsvenska tränare högst lön - vem är bäst betalda fotbollstränare i Allsvenskan?

Allsvenskan tränare 2024 lön – plats 17-11

Tränare Allsvenskan 2024 lön? Låt oss nu se vilken tränare som har högst inkomst i Allsvenskan. Observera att siffrorna som är oss tillhanda är från inkomståret 2022 och alltså inte det aktuella löneståndet. Samtliga bilder är från Bildbyrån om inget annat anges.

Vi börjar med de tränare som har lägst lön i Allsvenskan och de som där inte finns någon uppgift om. För att senare gå vidare till de tio allsvenska tränare som tjänar bäst denna säsong.

Tränare Allsvenskan 2024 lön Klubb Årsinkomst
Olof Mellberg Brommapojkarna
Glen Riddersholm IFK Norrköping 427 000 kr
Andreas Engelmark Brommapojkarna 494 000 kr
Anders Torstensson Mjällby AIF 781 000 kr
Andreas Holmberg Degerfors 783 000 kr
Tobias Solberg Degerfors 824 000 kr
Kim Hellberg IFK Värnamo 829 000 kr
Andreas Brännström* AIK 882 000 kr

*Lämnade tränarposten under säsongen

Tränare Allsvenskan 2023 lön - lista med de högst betalda fotbollstränarna i Allsvenskan!

10. Per-Mathias Högmo lön i BK Häcken – 980 000 kronor

Lista högst betalda tränarna i Allsvenskan

Per-Mathias Högmo är en av de bäst betalda tränarna i Allsvenskan 2023

Per-Mathias Högmo är en av de bäst betalda fotbollstränarna i Allsvenskan. BK Häckens guldtränare från 2022 hittar vi på tionde plats på denna listan. Guld 2022 och europaspel under 2023 har gjort att Högmo fick in en fin lön under sin tid på Hisingen.

9. Christer Mattiasson lön i IK Sirius – 980 000 kronor

Christer Mattiasson är också en av de bäst betalda tränarna i Allsvenskan. Christer Mattiasson visade vad han kunde i Brommapojkarna och tog upp laget till Allsvenskan men valde därefter att lämna och tog istället över Sirius. Efter en trög start kom laget igång under hösten och klarade det allsvenska kontraktet.

8. Magnus Haglund lön i Halmstads BK – 980 000 kronor

Haglund med sitt nära och kära Halmstads BK har varit upp och ner mellan Allsvenskan och Superettan under flera år men har valt att ha kvar Haglund på tränarposten. Detta med en lön på cirka 980 000 kronor.

7. Joakim Persson lön i Varbergs BoIS* – 1 160 000 kronor

På sjunde plats hittar vi Joakim Persson som var den som höll upp Varberg under sina år i Allsvenskan. Ganska tidigt på säsongen såg det dock väldigt mörkt ut samtidigt som han hade erbjudande från utlandet. Det gjorde att han valde att lämna klubben direkt. Under sin tid i Varberg hade Persson en årsinkomst på cirka 1 160 000 kronor.

6. Mikael Stahre lön i IFK Göteborg* – 1 170 000 kronor

Det blev drygt två år för Stahre i IFK Göteborg. Han skulle varit tränare för laget under 2023 men fick sparken endast någon vecka innan den allsvenska premiären. Ett beslut som många ifrågasatte. Oavsett vad hade han en lön som ger honom en sjätteplats på denna lista.

Bäst betalda tränare i Allsvenskan

5. Henrik Rydström lön i Malmö FF – 1 230 000 kronor

Henrik Rydström är en av de bäst betalda tränarna i Allsvenskan

Henrik Rydström är en av de bäst betalda fotbollstränarna i Allsvenskan 2024

På femte plats på listan över de allsvenska tränare som tjänar mest hittar vi Henrik Rydström. Först tränade han Sirius och därefter tog han över ansvaret i Kalmar FF. Han tog Malmö FF till SM-guld under sin första säsongen och lär bli betald därefter.

4. Jimmy Thelin (IF Elfsborg) – 1 290 000 kronor

Jobbat under en längre tid i Elfsborg och 2023 föll man på mållinjen i kampen om SM-guldet där Malmö FF drog det längsta strået.

3. Kim Bergstrand (Djurgårdens IF) – 1 344 100 kronor

Den första av de två Djurgårdstränarna där både är med på listan. Bergstrand är ena halvan när det kommer till DIFs framgångsrika tränarpar som anslöt från Sirius. När det kommer till lönekuvertet får han dock se sig slagen av mannen på stolen bredvid honom på bänken. Kim Bergstrand lön gör honom den tredje bäst betalda fotbollstränare i Allsvenskan 2024.

2. Martí Cifuentes* (Hammarby IF) – 1 610 000 kronor

Nummer två på listan över tränare som tjänar mest i Allsvenskan hittar vi Martí Cifuentes som var tränare för Hammarby fram till vintern 2023. Redan innan säsongen avslutades blev det officiellt att spanjoren lämnar klubben med omedelbar verkar för att ta över Queens Park Rangers i England. Det gör Martí Cifuentes till den näst bäst betalda tränaren i Allsvenskan 2024.

1. Thomas Lagerlöf lön i Djurgårdens IF – 1 730 000 kronor

Bäst betalda tränarna i Allsvenskan

Thomas Lagerlöf är bäst betalda tränare i Allsvenskan 2024

På första plats på listan hittar vi den andra av Djurgårdens tränare, Thomas Lagerlöf, här tillsammans med sin tränarkollega och listtrea Kim Bergstrand. Duon har tagit Djurgården till både SM-guld och framgångar i Europa, vilket så klart gjort att lönen ökat. Thomas Lagerlöf är bäst betalda fotbollstränaren i Allsvenskan 2024. SE & SPELA PÅ FOTBOLL =>

Allsvenska tränare högst lön

Fler lönelistor från Silly Season Sverige:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365