Lista: Allsvenskans mest olojala spelare någonsin

Lista: Allsvenskans mest olojala spelare någonsin

Flest allsvenska klubbar – Vilken spelare har representerat flest klubbar i Allsvenskan?

Allsvenskan må inte vara i närheten av att vara världens bästa liga eller ha något av världens bästa lag i ligan. Man har heller inte någon av världens bästa spelare eller Europas största arenor till sitt förfogande men något som verkligen finns är supporterkultur och känslor. Många anser att den svenska läktarkulturen är bland de bästa i Europa och stämningen på några av Allsvenskans största arenor är högklassig.

Ett supporterskap innebär ofta starka känslor som till viss del inte går att kontrollera. Det går inte att påverka om ens lag förlorar en match mot värsta rivalen, åker ut en turnering eller tappar någon av sina bästa spelare i truppen. Något av det värsta som finns är när en spelare lämnar klubben för en av de största konkurrenterna. En av de mest uppmärksammade övergångarna är Peter Ijeh som lämnade Malmö FF för spel i IFK men det gick inte alls som spelaren tänk sig. Det finns många spelare som representerat olika klubbar i den svenska högstaligan och vissa har varit mer gillade än andra i klubbarna som de lämnat. De spelare som varit i flest klubbar under sin allsvenska karriär har haft hela fem olika klubbadresser. Vi kommer ni ta en titt på de nio spelare som har spelat i flest lag i Allsvenskan, några av de är mer kända än andra men en sak har de gemensamt, de har alla bytt klubb ganska ofta under sin tid i Fotbollssverige.

Flest klubbadresser i Allsvenskan?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som lästs av flera tiotusentals personer varje dag. De har handlat om allt från de tio bästa unga spelarna i Allsvenskan 2016 och åtta anledningar att älska Allsvenskan till tio möjliga genombrott i Allsvenskan 2016 och de snyggaste matchtröjorna i Allsvenskan 2016. Ta gärna en titt på våra bästa listor efter att vi gått igenom spelarna med flest klubbadresser i Allsvenskan.

Gunnar Södergren (41/42-52/53)

Lista: Allsvenskans mest olojala spelare någonsin

Gunnar Södergren (översta raden 3v) (Foto: AIK.se)

Klubbar: AIK, Kalmar FF, Helsingborgs IF, Råå IF och Jönköping Södra IF

Gunnar Södergren gjorde tolv säsonger i Allsvenskan och han med att representera fem olika klubbar. AIK, Kalmar FF, Helsingborgs IF, Råå IF och Jönköping Södra IF var hans klubbadresser.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply