bet365

Topp 10: Bäst betalda tränarna i världen

bäst betalda tränarna i världen
bet365

Världens bäst betalda tränare? Här är de högst betalda fotbollstränarna i världen

Bäst betalda tränarna i världen? Världens bäst betalda tränare? Precis som spelarna så tjänar tränare inom fotbollen väldigt bra. Därför uppstår flera frågor. Vilka är de bäst betalda fotbollstränare i världen 2023? Vem är den bäst betalda tränaren i världen? Är det i några av världens bästa ligor vi hittar världens bäst betalda tränare? Naturligtvis har ligorna tränare som tjänar väldigt bra och är några av de tränare som tjänar mest i världenSe och spela på fotboll live =>

Bäst betalda tränarna i världen? Världens bäst betalda tränare? Här är de högst betalda fotbollstränarna i världen

Bäst betalda tränarna i världen

Nyligen skrev vi om världens rikaste fotbollsspelare och de rikaste fotbollsklubbarna i världen. Vi ska fortsätta i temat rik inom fotbollen och turen har nu kommit till tränarna som ska synas i sömmarna. De flesta av de bäst betalda fotbollstränarna hittar vi i tre ligor, nämligen Engelska Premier LeagueLa Liga och och tyska Bundesliga. Ifall du funderat på vilken tränare som har bäst lön i Premier League, La Liga och Bundesliga så behöver du inte fundera på det längre. Vi på Silly Season Sverige har tagit fram en lista över de 10 bäst betalda tränarna i fotbollstränarna i världen! Låt oss nu se vilken tränare som har högst inkomst i världen. Siffrorna är hämtade från L’Equipe i mars 2023 och är årslöner. Se och spela på fotboll live =>

9. Jose Mourinho, Roma – 8,12 miljoner pund

Jose Mourinho har alltid varit bland de bäst betalda tränarna i världen men nu hittar vi honom lite längre ner på listan på en niondeplats. Lönen för portugisen och Roma-tränaren ligger på drygt 8 miljoner pund per år.

8. Simone Inzaghi, Inter – 8,75 miljoner pund

Näste Serie A-tränare på listan är Simone Inzaghi som tränar Inter sedan 2021 efter att ha tränat Lazio tidigare.

7. Carlo Ancelotti, Real Madrid – 9,60 miljoner pund

Nu vänder vi blickarna mot La Liga och Real Madrid där Carlo Ancelotti finns på tränarbänken. Den rutinerade italienaren har kopplats ihop med jobbet som Brasiliens förbundskapten men än så länge är han kvar i Real. Se och spela på fotboll live =>

Bäst betalda tränarna i världen

6. Thomas Tuchel, Bayern München – 10,55 miljoner pund

Den tidigare Chelsea-tränaren Thomas Tuchel finns numera på Bayern Münchens tränarbänk där han drar in stora pengar hos Bundesliga-jätten.

5. Massimiliano Allegri, Juventus – 11,30 miljoner pund

Allegris kontrakt med Juventus ger honom en lön på 11,3 miljoner pund per säsong. Detta är hans andra sejour hos ”Den gamla damen” efter att tidigare ha tränat Juventus från 2014 till 2019. Allegri kom tillbaka i maj 2021.

4. Graham Potter, fd Chelsea – 11,92 miljoner pund

Graham Potter ersatte Tuchel som manager för Chelsea hösten 2022 och skrev då på ett femårskontrakt. Men i april 2023 fick Potter sparken av Premier League-klubben efter en rad svaga resultat.

3. Jürgen Klopp, Liverpool – 15,71 miljoner pund

Jürgen Klopp har byggt ett slagkraftigt Liverpool som vunnit såväl Champions League som Premier League. Framgångarna gör att tysken landar på en tredjeplats på den här listan.

2. Pep Guardiola, Manchester City – 19,72 miljoner pund

Pep Guardiola har en saftig lön på nästan 20 miljoner pund per säsong. Spanjoren har tidigare tränat FC Barcelona och Bayern München men det är City och i Premier League som han är i numera.

1. Diego Pablo Simeone, Atlético Madrid – 29,5 miljoner pund

Diego Pablo Simeone var innan han inledde sin period som tränare för Atlético Madrid ett ganska okänt namn för den europeiska fotbollspubliken när det kommer till hans tränarkarriär. Nu har Simeone vunnit allt som går att vinna med den spanska huvudstadsklubben förutom Champions League, en turnering där Atleti var i final 2014 och 2016. Se och spela på fotboll live =>

Världens bäst betalda tränare

Världens bäst betalda fotbollstränare

Detta var listan med de världens tio bäst betalda tränare. Tycker du att de är värda summan som de tjänar?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply