Lista: Klubbar som betalar högst löner i världen

klubbar högst löner i Europa

LISTA: Klubbar högst löner i fotbollen

Högsta lönerna i fotbollsvärlden? Högsta lön fotbollsspelare? Bästa lön fotbollsspelare? Vilka klubbar betalar ut högst löner? I fotbollsvärlden fungerar det precis som i det vanliga livet, i alla fall i de flesta fallen. Spelarna går dit där det finns mest pengar samtidigt som man även till viss del väger in den sportsliga biten.

Europas bäst betalda spelare finns först och främst i La Liga men en del av de även i Premier League där de stora pengarna finns. Normalt sett är lönerna i La Liga ganska låga men då Barcelonas lönelista och Real Madrids spelarlöner är väldigt höga ökar snittet. De klubbar som betalar högst löner är oftast i England och på listan nedan kommer vi se att några av bottenlagen har ungefär samma snittlön som topplag i Champions League.

Det finns två spelare som tjänar mest i hela världen, Leo Messis lönekuvert och Cristiano Ronaldos inkomst är de högsta summorna som dras in av en fotbollsspelare i dagens läge. Vi vet vilka de bästa klubbarna är i dagens fotboll men är det samma klubbar som betalar mest i lön? Nedan har vi rankat de 20 klubbar som betalar mest lön inom den europeiska fotbollen. Se och spela på fotboll live =>

Klubbar högst löner i Europa

Topp 20 klubbar högst löner – Bäst lön fotbollsspelare

Klubbar högst löner? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor angående löner för fotbollsspelare och de spelare som tjänar mest. Nu är det dock dags att ta en titt på vilka klubbar som betalar ut högst löner. Först och främst vill vi dock rekommendera några listor som blivit väldigt populära hos våra läsare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med klubbar som betalar högst löner. Siffrorna kommer från FBREF och består av estimerade spelarlöner. Se och spela på fotboll live =>

20. Everton – 1,52 miljoner pund/vecka, 78,98 miljoner pund/år
19. Newcastle – 1,62 miljoner pund/vecka, 84,50 miljoner pund/år
18. RB Leipzig – 1,70 miljoner pund/vecka, 88,46 miljoner pund/år
17. AS Roma – 1,73 miljoner pund/vecka, 90,11 miljoner pund/år
16. West Ham – 1,81 miljoner pund/vecka, 94,02 miljoner pund/år
15. Inter – 1,94 miljoner pund/vecka, 100,83 miljoner pund/år
14. Juventus – 2,05 miljoner pund/vecka, 106,46 miljoner pund/år
13. Dortmund – 2,13 miljoner pund/vecka, 110,84 miljoner pund/år
12. Tottenham – 2,17 miljoner pund/vecka, 112,84 miljoner pund/år
11. Aston Villa – 2,25 miljoner pund/vecka, 117 miljoner pund/år

10. Liverpool – 2,62 miljoner pund/vecka, 136,24 miljoner pund/år

Liverpools lönelista innehåller många höga löner och på senare år har klubben klättrat tillbaka till toppen av Premier League med stjärnor som Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold och Virgil van Dijk. Se och spela på fotboll live =>

9. Atlético Madrid – 2,77 miljoner pund/vecka, 144,16 miljoner pund/år

På nionde plats hittar vi Atlético Madrid med bland annat Jan Oblak som är en av lagets bäst betalda spelare. Klubbens löner är bland de högsta i La Liga tillsammans med Real Madrid och Barcelona.

8. Chelsea – 2,99 miljoner pund/vecka, 155,32 miljoner pund/år

På åttonde plats hittar vi Chelsea som betalar ut över 155 miljoner pund om året i spelarlöner. I laget har man spelare som Raheem Sterling och Reece James som tjänar mycket varje år vilket bidrar till den höga siffran.

7. Arsenal – 3,19 miljoner pund/vecka, 166,04 miljoner pund/år

Arsenal med de högt betalda spelarna Kai Havertz och Gabriel Jesus har också en lönelista som heter duga. På denna lista ligger Premier League-klubben på sjunde plats.

6. FC Barcelona – miljoner pund/vecka, 5,65 miljoner pund/år

Även om superstjärnor som Lionel Messi, Neymar och Luis Suárez inte längre är kvar så har Barcelona en av de största lönebudgetarna i världen. Leo Messi var lagets bäst betalde spelare under sin tid i klubben. Nu är det Frenkie de Jong och Robert Lewandowski som tjänar mest.

5. Manchester City – 3,86 miljoner pund/vecka, 200,67 miljoner pund/år

Något oväntat så hittar vi Manchester City så långt ner som på en femteplats på den här listan. Med storstjärnor som Kevin de Bruyne och Erling Haaland betalar Premier League-mästaren förstås ut höga löner varje år ändå. Se och spela på fotboll live =>

Klubbar högst löner i Europa

4. Manchester United – 3,98 miljoner pund/vecka, 206,80 miljoner pund/år

Bland klubbar som betalar ut högst löner i fotbollsvärlden är Manchester United. The Red Devils med stjärnorna Bruno Fernandes och Marcus Rashford betalar ut 3,98 miljoner pund i lön till sina spelare varje vecka och är fyra på den här listan.

3. Bayern München – 4,31 miljoner pund/vecka, 223,98 miljoner pund/år

Likt Juventus är Bayern München en klass för sig när det kommer till sina spelarlöner i den inhemska ligan. Bayern dominerar Bundesliga år ut och år in och betalar varje år ut mer än 220 miljoner pund i löner till sina spelare.

2. Real Madrid – 4,76 miljoner pund/vecka, 247,47 miljoner pund/år

Det spanska huvudstadslaget hittar vi på andra plats. Real Madrids lönelista var saftigare när man hade Cristiano Ronaldo i laget, men nu är det Toni Kroos och Luka Modric som toppar klubbens lönelista.

1. PSG – 4,90 miljoner pund/vecka, 254,60 miljoner pund/år

PSG är en klubb som är väldigt känd för att lägga stora pengar på spelarköp och löner. Nu toppar PSG även listan över klubbar som betalar ut högst lönerDe bäst betalda spelarna i laget som Kylian Mbappé tjänar stora summor men man har även några mindre stjärnor som inte tjänar lika mycket. Se och spela på fotboll live =>

Klubbar högst löner i Europa

Läs mer på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply