Topp 5: Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Topp 5: Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League? Vilka är några av världens bästa spelare som aldrig har spelat i Premier League? Det finns många bra fotbollsligor ute i världen och bara i Europa finns några av de bästa i världen samlade. Det är nog svårt att argumentera emot att Premier League tillhör en av världens främsta ligor och där utspelar sig många bra matcher.

I den engelska ligan finns styrka och kraft blandat med taktik och finess och utgör en helt unik samling av spelare och tränare. Många söker sig dit då det är en utmärkt liga med tuff konkurrens, en supporterskara som befinner sig i varenda ett av världens alla hörn och en helt enkel speciell atmosfär. Ligan är enormt utbredd och om man gör bra ifrån sig där finns det väldigt många möjligheter framför en. Se Premier League live =>

Topp 5: Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Vilka världsspelare har aldrig spelat i Premier League?

Men det finns även de spelare som tillhör toppen men som aldrig har spelat i ligan på grund av diverse anledningar och som enbart har kommit i kontakt med engelska lag i europeiska matcher. Frågan är nu, vilka är några av de toppspelare som aldrig har spelat i Premier League?

Nu ska vi dock fortsätta med listan över de 5 toppspelare som aldrig har spelat i Premier League. Självklart finns det andra mycket stora spelare som inte har kommit med på den här listan, och den utgår även ifrån att man måste ha varit aktiv sedan Premier League grundades 1992. Se Premier League live =>

Paolo Maldini – Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

AC Milan legendaren Paolo ‘El Capitano’ Maldini. Hans pappa var också en stor spelare för klubben under 50- och 60-talet. Maldini själv spenderade 24 säsonger i klubben som centerback och spelade över 900 matcher för laget som låg honom så nära om hjärtat, att han aldrig spelade för någon annan klubb.

Han vann 7 stycken Scudetti och Champions League 5 gånger. 1994 blev han den förste backen att bli nominerad till en Ballon D’or. Han skall aldrig ha varit intresserad av att spela i Premier League men det sägs att Roman Abramovich ska ha erbjudit honom jobbet som tränare i Chelsea bara dagar efter att han annonserat att han skulle lägga skorna på hyllan. Något som han gjorde först vid 40 års ålder och han spelade regelbundet fram tills det att han slutade.

Ronaldinho – Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Mannen som en gång gjorde alla 23 målen i en 23-0 vinst på ungdomsnivå. Ronaldo de Assis Moreira, i folkmun mera känd som Ronaldinho, är en av världens bästa fotbollsspelare. Han har spelat i lag som Paris Saint-Germain, Barcelona och Milan, totalt över 700 klubbmatcher.

Med Barcelona vann han La Liga 2 gånger och Champions League, med Milan vann han Serie A och med sitt land, Brasilien, har han vunnit VM. Utöver detta har han även fått ta emot ändlösa priser för sin individuella skicklighet, bland annat en Ballon D’or.

2003 försökte Manchester United att värva brassen men Barcelona kom med ett högre anbud, vilket gjorde att Premier League aldrig fick uppleva brassens elegans.

Zinedine Zidane – Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Zinedine ‘Zizou’ Zidane, mannen som var på kulmen av sin karriär vid ungefär samma tidpunkt som Ronaldinho och vars teknik och finess på alla sätt var lika imponerande. Han började i Ligue 1 i Cannes och sedan Bordeaux, för att gå till Juventus och sedan till sist ansluta sig till Real Madrid och laget som under denna eran kom att kallas ”Galácticos”. Han vann Serie A med Juventus 2 gånger och La Liga samt Champions League med Real Madrid.

Han vann även VM med sitt Frankrike 1998 på hemmaplan, EM 2000 och en hel drös med individuella priser så som en Ballon D’or. Efter att Blackburn Rovers vunnit Premier League säsongen 94/95 skall tränare Kenny Dalglish velat värva både Zinedine Zidane och Christophe Dugarry som spelade i Frankrike för Bordeaux vid denna tidpunkt.

Då skall Rovers ägare Jack Walker ha sagt till Dalglish: ”Varför vill du värva Zidane när vi har Tim Sherwood?”, ett uttalande som blivit vida känt och det närmsta Zizou kom att komma Premier League.

Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Ronaldo – Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Den brasilianske Ronaldo, Ronaldo Luís Nazário de Lima eller kort och gott Ronaldo som man brukar kalla honom, var en komplett centerforward. Han hade teknik, visioner och ett excellent avslut samtidigt som han var osjälvisk och smart nog att kunna leverera briljanta assister.

Han har spelat i PSV, där han gjorde 54 mål i 55 matcher, vilket ledde till Barcelona och Sir Bobby Robson, där han blev utnämnd till världens bästa spelare vid 20 års ålder, sedan följde stora flyttar till Inter och Real Madrid.

Han har bland annat vunnit Copa del Rey med Barcelona, UEFA cupen med Milan och La Liga med Real Madrid. Mest imponerande är nog dock hans egna utmärkelser och priser som han har fått ta emot som en av de bästa fotbollsspelarna i världen, bland annat två stycken Ballon D’or.

Lionel Messi – Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Mannen, myten, legenden. Det är väl knappast något nytt under solen att Lionel Messi är en av de mest talangfulla fotbollsspelare att någonsin skådas. Han spelade länge bara för Barcelona under sin karriär men sen flyttade han till PSG och nu spelar han för Inter Miami. Messi har vunnit La Liga 10 gånger, Copa del Rey 7 gånger och Champions League 4 gånger för att bara nämna några saker han uppnått. 2022 vann han VM med Argentina.

Han har otaliga individuella priser och rekord, till exempel 8 stycken Ballon D’or och oräkneligt antal många utnämningar till ”världens bästa spelare” med mera. Att Lionel Messi är något alldeles speciellt är lätt att se men det är också så himla lätt att bli blasé över allt han uppnår. Men det räcker med att ägna några minuter åt att ögna sig igenom hans meritlista för att återigen inse vilken speciell fotbollsspelare han är.

Stjärnor som aldrig har spelat i Premier League

Fler Premier League-listor på Silly Season Sverige

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply