bet365

Topp 10: Manchester City dyraste värvningar genom tiderna

Jack Grealish är Manchester City dyraste värvningar genom tiderna

Manchester City dyraste värvningar genom tiderna

Manchester City är kända som en klubb med pengar. De har ett rykte om sig att spendera mycket pengar på de spelarna som de vill ha och är beredda att ge mycket för att få sin vilja igenom. Under de senaste säsongerna i Premier League har de gjort sig kända som en stormakt att räkna med. City har vunnit Premier League flertalet gånger samtidigt som man även lyft Champions League-pokalen. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Det är inte alltid som Manchester City dyraste värvningar genom tiderna är några av de dyraste i världen. Det händer dock ofta att de lägger ganska höga summor på flertalet spelare vilket innebär att den totala spenderingen blir hög. Tittar vi på listan vi har nedan med Manchester City dyraste värvningar genom tiderna  är det bara en av de som kostade över 100 miljoner euro. Många av Citys värvningar har legat på runt 60-70 miljoner euro, vilket blir mycket om man ser till antalet värvningar som gjort. Erling Haaland är en av spelarna som värvades för stora pengar men inte ens är en av tio på listan med Manchester City dyraste värvningar genom tiderna. Norrmannen kostade 60 miljoner euro när han anslöt från Borussia Dortmund vilket gör att han är precis på gränsen till att vara med på denna lista.

Tio dyraste värvningarna som Manchester City har gjort

Det finns mycket man vill ta reda på när det kommer till Manchester City då det är en av de största toppklubbarna just nu. De har mycket pengar att spendera och det är alltid intressant att veta hur mycket som spenderas och hur mycket man får in via olika försäljning. Om du är intresserad av att läsa mer om Manchester City har vi på Silly Season Sverige tagit fram flertalet listor som vi tror kan falla dig i smak. Du kan se de nedan och ta gärna en kik på dem efter att vi gått igenom Manchester City dyraste värvningar genom tiderna.

10. Matheus Nunes

Manchester City pungade ut 62 miljoner euro när man hämtade in Matheus Nunes från Premier League-konkurrenterna Wolverhampton.

Från År Prislapp (€)
Wolverhampton 2023 62 miljoner euro

9 Raheem Sterling

Från År Prislapp (€)
Liverpool 2015 63,7 miljoner euro

På nionde plats på listan hittar vi Raheem Sterling. Han slog igenom i Liverpool men flyttade till Manchester City under 2015. Prislappen landade på 63,7 miljoner euro. Efter en tid bar flyttlasset vidare till Chelsea.

8 Aymeric Laporte

Den spanske landslagsmittbacken Aymeric Laporte lämnade Athletic Club i La Liga för spel på Etihad Stadium under 2018. City betalade då 65 miljoner euro för spelaren som spenderade fem och en halv säsong i klubben.

Från År Prislapp (€)
Athletic Club 2018 65 miljoner euro

7. João Cancelo

65 miljoner euro betalade Manchester City för portugisen João Cancelo när man värvade honom från Juventus under 2019. Ytterbacken är inte kvar i klubben idag då det istället blev spel på annat håll efter en tid.

Från År Prislapp (€)
Juventus 2019 65 miljoner euro

6 Riyad Mahrez

En av de dyraste spelarna som Manchester City värvat in och även en av de dyraste afrikanska spelarna genom tiderna. Efter att ha slagit igenom under Leicester Citys succésäsong blev det en flytt till Manchester City där marockanen fortsatte att visa fin form.

Från År Prislapp (€)
Leicester City 2018 67,8 miljoner euro

5. Rodrigo

Från År Prislapp (€)
Atlético Madrid 2019 70 miljoner euro

På femte plats på listan över Manchester City dyraste värvningar genom tiderna hittar vi spanske mittfältaren Rodrigo. Efter att ha slagit igenom i Villarreal återvände han till Atlético Madrid och blommade ut ännu mer under Diego Pablo Simeone. Efter några år i Madrid valde Manchester City att betala spelarens utköpsklausul på 70 miljoner euro. En spelare man kommer ha nytta av under en lång tid framöver.

4. Ruben Dias

Från År Prislapp (€)
Benfica 2020 71,6 miljoner euro

På fjärde plats hittar vi försvararen Ruben Dias som värvades för 71,6 miljoner euro. Nu i efterhand ser man att värvningen var väl värd pengarna, även om det var en väldigt hög summa.

3. Kevin de Bruyne

Från År Prislapp (€)
Wolfsburg 2015 76 miljoner euro

En av de viktigaste byggstenarna i laget sedan ankomsten till Manchester City från tyska Wolfsburg. Belgaren var otrolig redan under sin tid i Tyskland och hade därför en hög prislapp när han flyttade till de brittiska öarna. Är en av de spelare som spelat längst i klubben.

2. Joško Gvardiol är Manchester Citys näst dyraste värvning genom tiderna

Från År Prislapp (€)
RB Leipzig 2023 90 miljoner euro

På andra plats på hittar vi kroaten Gvardiol som anslöt till Manchester City för en summa på 90 miljoner euro. Detta efter att ha slagit igenom i RB Leipzig och gjort det väldigt bra i det kroatiska landslaget.

1. Jack Grealish är Manchester Citys dyraste värvning genom tiderna

Jack Grealish är Manchester City dyraste värvningar genom tiderna

Från År Prislapp (€)
Aston Villa 2021 117,5 miljoner euro

Nummer ett på listan över Manchester City dyraste värvningar genom tiderna är Jack Grealish. Han var en otrolig spelare i Aston Villa och värvades till Etihad Stadium för hissnande 117,5 miljoner euro. En stor del av prislappen var självklart för spelarens kvalité men han blev även extra dyr då han är engelsk.

Manchester City dyraste värvningar genom tiderna

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365