Topp 10: Spaniens största fotbollsarenor

Största arenorna i Spanien

10 största arenorna i Spanien

Vilka är de största arenorna i Spanien? Spanska arenorna med högst kapacitet? Fotbollsarenor i Spanien? La Ligas största fotbollsarenor? Det flest känner till spanska fotbollsarenor såsom Camp Nou, FC Barcelonas hemmaarena, och Santiago Bernabéu, Real Madrids hemmaarena. Är Camp Nou eller Santiago Bernabéu Spaniens största fotbollsarena?

Spanska fotbollsarenor i La Liga

Något som är viktigt för att stötta sitt lag är arenor och i Spanien hittar vi flertalet stora fotbollsarenor. Majoriteten av de största fotbollsarenorna i Spanien tillhör naturligtvis några av de största lagen i La Liga, men det finns även några av de största arenorna som fortfarande tillhör mindre lag.

Spaniens största arenor tillhör La Liga-klubbarna

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 spanska arenorna med högst kapacitet. Vissa av de är nyare och vissa är äldre men alla har en sak gemensamt, man har det där lilla extra för att hjälpa sitt lag med stöd från läktaren. Kolla gärna in våra listor med lite ”skumma” arenor, se tex vår lista med de dyraste arenorna till VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Du hittar även världens största fotbollsarena i vår lista med de största arenorna i världen. Nu har turen kommit till de största fotbollsarenorna i Spanien och det finns många klassiska arenor med på listan, häng med!

10. Estadio Riazor – Kapacitet: 34,600

Estadio Riazor is one of the Top 10 Best Stadiums in the Spanish La Liga

Estadio Riazor, eller mer känd som endast Riazor ligger som nummer tio på vår lista över de tio största arenorna i La Liga. Sen 1944 då arenan invigdes har Deportivo La Coruña spelat där och var även den arena där man spelade flera stormatcher i Champions League. Från början öppnades arenan 1906 men då utan några andra faciliteter men efter renoveringen kan man ta in 34.600 åskådare

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply