LISTA: Sommarens fem dyraste mittfältare hittills

Dyraste mittfältarna som kostat mest innan augusti

Vem har den dyraste mittfältaren i fotboll varit hittills under detta transferfönster? Med drygt en månad kvar av sommarens stora transfercirkus kan vi nu titta bakåt på två händelserika månader på transfermarknaden. Rykten har florerat om allt från Zlatan Ibrahimovic till Gareth Bale och både väntade och mer oväntade övergångar har inträffat sedan transferfönstret slog upp sina portar.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, efter att vi tidigare kollat till backlinjen, nu ta en titt centralt. Med inriktning på kostnad,kommer vi nu visa er vilka fem spelare som kostat allra mest att köpa in till mittfältet. Vi hittar spelare som skrivit på för klubbar i både Premier League, Bundesliga, Serie A och La Liga på denna listan.

Innan transferfönstret slog upp sina portar upprättade vi några listor med backarna med det högst marknadspriset. Se bland annat mittbackarna med världens högsta marknadsprishögerbackarna med världens högsta marknadspris och vänsterbackarna med världens högsta marknadspris.

Detta genomförde vi även på mittfältspositionerna, det vill säga offensiva mittfältarna med högst marknadspris, defensiva mittfältarna med högst marknadspris och centrala mittfältarna med högst marknadspris. Ta gärna en titt på listorna för att se ifall någon av dessa backar blivit värvade och ifall priset blev i paritet med det förutspådda marknadsvärdet.

Samtliga siffror är tagna från den ansedda statistiska sidan Transfermarkt.de och övergångssummorna anges i valutan pund.


5. Geoffrey Kondogbia, Inter(från Monaco)

21 miljoner pund

Sommarens femte dyraste värvning, i skrivande stund, är den franske landslagsmannen Geoffrey Kondogbia som också var huvudämnet i juli månads hetaste transfercirkus. Klubbar från hela Europa följde den skicklige defensive mittfältaren som slagit igenom med dunder och brak i storklubben Monaco, bland annat med fina resultat i Champions League. I slutändan stod det mellan Inter och Milan om vem som skulle signa den skicklige spelaren och vinnaren blev den förstnämnda klubben.

Prislappen landade enligt Transfermarkt.de på 21 miljoner pund, vilket betyder att han har en hel del förväntningar på sig inför ligapremiären för Milano-klubben.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply