Topp 10: Högerbackarna med världens högsta marknadspris

Världens dyraste högerbackar utifrån marknadspris

Vilka är de dyraste högerbackarna på transfermarknaden? Vem är världens dyraste högerback? Vem är dyrast att köpa i världen om man vill förstärka den defensiva positionen till höger? Vem kostar mest? Pengar är ett centralt element inom fotbollen idag och storklubbarna öppnar varje sommar sina bankvalv för att hämta ut miljoner av kronor, pund, dollar, euro eller liknande.

Under gårdagen presenterade vi på Silly Season Sverige listan med mittbackarna med världens högsta marknadspris och dagen innan dess listan med de målvakterna med världens högsta marknadspris, alltså målvakterna som värderas högst på marknaden. Och idag tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio högerbackarna som sitter på den högsta prislappen i fotbollens värld.

Högerbackarna med högst pris på marknaden

Historiskt sett är kanske inte högerbackspositionen den mest smickrande av platser att spela på som fotbollsspelare. Vanligtvis krävs det dels att man som spelare är väldigt snabb, besitter en skicklig inläggsfot och har en rejäl uthållighet. Bra lungor är ett tips att ha som högerback. Några exempel på helt fantastiska högerbackar genom tiderna är den brasilianske stjärnan Cafu som skördade stora framgångar med italienska Milan, 1970-talets gigant i Borussia Mönchengladbach, tysken Berti Vogts eller för den delen Frankrikes egen Lilian ThuramOch glöm inte Inter-legendaren, argentinaren Javier Zanetti!

Vi har tagit oss igenom den typiska nummer ett, nummer tre och nummer fyra. Nu är det med andra ord dags att vi faktiskt också löser ekvationen gällande den typiska ”tvåan” i startelvan. Vi på Silly Season Sverige presenterar därför idag listan över de dyraste högerbackarna på marknaden just nu. Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Tidigare har vi gjort listor som de målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas bästa klubbar – juni 2015 och U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte dagens lista med de dyraste försvararna genom tiderna?

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de.


 

10. Mathieu Debuchy, Arsenal – 13 miljoner euro

Den tionde högst värderade högerbacken i världen, gällande marknadspris, är Arsenals Mathieu Debuchy. Den franske stjärnan som köptes in från ligakonkurrenten Newcastle, har hunnit fylla 29 men är fortfarande en av de främsta på sin position idag. Det är förmodligen också därför han värderas till den summan som han gör idag. The Gunners kommer förmodligen få njuta av hans defensiva kvalitéer även nästa säsong, med tanke på hans nuvarande avtal som går ut först sommaren 2019.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply